Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Cosworth

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-09-15, 14:18   #1
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Hastighetsgivare till Sierra Cosworth.

Har monterat en elektronisk hastighetsmätare i min Sierra Cossie.

Det sitter ju ingen hastighetsgivare i den orginal men jag tänkte om det fanns givare från nån annan fordmodell som skulle kunna passa.

Har testat att montera en givare från en Sierra Pinto men det är väl en induktiv givare, det verkar som om min hastighetsmätare vill ha en sinusvåg som man tex får från en hallgivare.

Hittade den här på ebay, skulle det kunna fungera med en sån tro?
http://cgi.ebay.co.uk/ford-speed-sen...d=p3286.c0.m14

Nån kanske rentav har nåt liggandes jag skulle kunna få köpa?

Annars finns ju den här från VDO men jag är inte så sugen på att slänga ut över 1000:- för en givare.
http://www.autokatalogen.se/afw/vast...rticleNo=20774

Hur ser det ut på Escort Coswortharna?
Har dom elektronisk eller mekanisk hastighetsmätare?

Senast redigerad av Pezon den 2009-09-15 klockan 16:49.
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-15, 17:36   #2
Big Al
skruvihop.nu
 
Big Als avatar
 
Medlemsdatum: Oct 2003
Namn: Alexander Stenvall
Från: Skelleftehamn
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -90 Kör: Escort Cosworth 4x4 -92 Kör: Bmw 330XI -00
Yrke: Sligare
Inlägg: 2 745

Validerad annonsör

Big Al +300 Har funnit sin platsBig Al +300 Har funnit sin platsBig Al +300 Har funnit sin platsBig Al +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till Big Al Skicka ett meddelande via MSN till Big Al
mekanisk på 4x4 cossie då den går på vänster drivaxel fram

har för mig att mt75 rwd lådan har elektronisk hastmätare men är inte helt säker
__________________
Mina Bilar @ Garaget.org
Effektoptimist JAVISST!
Big Al är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-15, 19:01   #3
therealpinto
Medlem
 
therealpintos avatar
 
Medlemsdatum: Jul 2003
Namn: Gustaf Ulander
Från: Kåge, Norrland
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga, Focus, inte XR4x4 (snyft!)
Yrke: Projektledare
Medlemsnummer: 37
Inlägg: 9 865

Validerad annonsör

therealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av alla
Skicka ett meddelande via ICQ till therealpinto
MT-75 till Scorpio (1989-94 ungefär) har elektronisk givare, lätt att flytta till en annan MT-75 men jag undrar om 4x4-lådan har det uttaget på struten, jag tror inte det.

Cougargivaren kan vara svår att montera kanske.

/Gustaf
__________________
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost
therealpinto är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-15, 21:02   #4
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Citat:
Ursprungligen postat av therealpinto Visa inlägg
MT-75 till Scorpio (1989-94 ungefär) har elektronisk givare, lätt att flytta till en annan MT-75 men jag undrar om 4x4-lådan har det uttaget på struten, jag tror inte det.

Cougargivaren kan vara svår att montera kanske.

/Gustaf
Jo att MT75 från Scorpio har elektronisk givare vet jag då jag monterade en sån på min Xr4a, men tyvärr har inte Cossielådan det uttaget.

På 4x4 Cossierna sitter vajern på oljetråget, precis där vänster drivknut sitter.
Det är en M18x1,5 gänga till vajern, såg att det var gänga i Cougargivaren, därav jag tänkte att den kanske kunde passa.
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-15, 21:04   #5
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Citat:
Ursprungligen postat av Big Al Visa inlägg
mekanisk på 4x4 cossie då den går på vänster drivaxel fram
Och det ser exakt likadant ut på Escorterna eller som på Sierrorna?
Fan jag tycker jag läst nånstans att Escorterna skulle ha elektronisk
hastighetsmätare men jag kanske minns fel?
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-16, 08:51   #6
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Hej Jimmy

Vad har du skaffat för elektronisk hastighetsmätare ??

Har själv en VDO elektronisk hastighetsmätare och använder en ABS givare har dock ingen ABS på min bil men kompisen har gjort likadant på sin RWD MED ABS och tar signalen från V.framhjul och det funkar klockrent !!

// Micke



Citat:
Ursprungligen postat av Pezon Visa inlägg
Har monterat en elektronisk hastighetsmätare i min Sierra Cossie.

Det sitter ju ingen hastighetsgivare i den orginal men jag tänkte om det fanns givare från nån annan fordmodell som skulle kunna passa.

Har testat att montera en givare från en Sierra Pinto men det är väl en induktiv givare, det verkar som om min hastighetsmätare vill ha en sinusvåg som man tex får från en hallgivare.

Hittade den här på ebay, skulle det kunna fungera med en sån tro?
http://cgi.ebay.co.uk/ford-speed-sen...d=p3286.c0.m14

Nån kanske rentav har nåt liggandes jag skulle kunna få köpa?

Annars finns ju den här från VDO men jag är inte så sugen på att slänga ut över 1000:- för en givare.
http://www.autokatalogen.se/afw/vast...rticleNo=20774

Hur ser det ut på Escort Coswortharna?
Har dom elektronisk eller mekanisk hastighetsmätare?
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-16, 10:49   #7
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Citat:
Ursprungligen postat av Cosworth 4x4 Visa inlägg
Hej Jimmy

Vad har du skaffat för elektronisk hastighetsmätare ??

Har själv en VDO elektronisk hastighetsmätare och använder en ABS givare har dock ingen ABS på min bil men kompisen har gjort likadant på sin RWD MED ABS och tar signalen från V.framhjul och det funkar klockrent !!

// Micke
Det är en Prosport 80mm.
Har testat att koppla in den till en abs-givare men det fungerade inte.
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-18, 15:10   #8
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Det ser ut som det här ev kan lösa sig snart.

CruelCosworth här på forumet skänkte mig en hastighetsgivare från en Ford Mondeo idag!

Det är likadan givare som sitter på Cougar 2,5 -98-00 och Scorpio 4wd -85-92 och alltså likadan som i ebay-annonsen jag postade tidigare.


Nu är det så att jag är lite osäker på hur den ska kopplas in, den har 3 kablar, +12v, jord samt signal ut.
Har kikat på ett elshema från en Mondeo och där står det att kablarna ska vara på det här viset:
Grön/Röd - +12v
Svart/Orange - Jord
Vit/Blå - Signal ut


Men det här stämmer inte ihop med kablarna på givaren, dom har dom här färgerna:
Svart/Brun
Gul/Brun
Brun


Jag antar att färgerna som står i elshemat är dom som är på kabelhärvan i bilen, och inte har nåt med givaren att göra.

Nån kanske har en Mondeo och kan kika där hur kablarna ska kopplas.
Givaren är från en -96 och jag har för mig att dom sitter i mondeo -95 till -00.

Misstänker att givaren är en sk hallgivare, finns det annars nåt vettigt
sätt man kan mäta upp en sån så jag vet hur kablarna ska kopplas.
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-19, 15:12   #9
CruelCosworth
Deep Power
 
CruelCosworths avatar
 
Medlemsdatum: Feb 2008
Namn: Marcus A
Från: Uppland
Kör: Sierra Cosworth 4*4, Escort RS Turbo Cab Mondeo mk3
Yrke: Olje apa
Medlemsnummer: 151
Inlägg: 480


CruelCosworth +50 Är på god väg
Givaren=Bilen
Svart/Brun=Grön/Röd
Gul/Brun=Blå/Vit
Brun=Svart/Orange

Mvh Macke
__________________
Tack till TG Racing,Turbocenter,Jrm-racing och Tomas Svets & Mekaniska
CruelCosworth är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-20, 01:03   #10
Pezon
Registered User
 
Pezons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Peterson
Från: Västerås
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Inlägg: 644


Pezon +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Pezon
Så nu funkar hastighetsmätaren!

Givaren från Mondeon passa bolt-on på Sierran.





Sen kopplas kablarna på givaren så här:
Svart/Brun - +12v
Brun - Jord
Gul/Brun - Signal ut


Givaren ger en 12v puls ut vilken funkar till de flesta mätare.
Pezon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-04-08, 08:25   #11
Airflowfredde
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2017
Namn: Fredrik Jansson
Från: Uppsala
Kör: Flügel
Inlägg: 4


Airflowfredde +10 Det börjar arta sig
Gammal tråd men jag lyster lite :-)

Har en sierra med T5 motor och BMWlåda och en VDO hastighetsmätare. Den har tidigare gått på ABS höger fram men jag får den inte att funka nu. Efter mina taffliga försök att kontrollmäta sensorn så misstänker jag att denna har givit upp.

Sensorn som det pratas om här, vart sitter den? Alla bilder är ju borta :-D
Airflowfredde är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-04-08, 08:39   #12
Airflowfredde
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2017
Namn: Fredrik Jansson
Från: Uppsala
Kör: Flügel
Inlägg: 4


Airflowfredde +10 Det börjar arta sig
https://www.skruvat.se/ABS-givare-Se...al-P63612.aspx

Kan en sådan funka?
Airflowfredde är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson