Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-08-01, 13:36   #1
matzhed
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2015
Namn: Matz Hedman
Från: Uddevalla
Kör: Ford Sierra 2.0i GT -93
Inlägg: 4


matzhed +10 Det börjar arta sig
Sierra laddar inte som den ska

Hej! Har en Sierra -93 som inte går som den ska. Det började med att instrumentpanelen la av, sen slutade elhissar, blinkers osv. att fungera allt eftersom och tillslut stannade bilen. Problem med laddningen alltså.

Jag bytte generator men den laddar ändå inte, men däremot om jag startar bilen å kopplar en kabel från batteriets plus och sedan bara "duttar" på generators signalkabel så går den igång å börjar ladda. Genom denna manöver så kan jag alltså köra bilen. Dock funkar inte instrumentpanelen, samt att laddningslampan lyser.

Jag har felsökt och sett att säkringen för varningslampor går direkt jag vrider om tändningen, även om jag plockar bort reläet så det är inte det som är fel. Min slutsats är att problemet ligger nånstans mellan tändningen och säkrings/reläboxen. Men vad kan det vara? Någon som har en idé?

Senast redigerad av matzhed den 2015-08-01 klockan 13:37. Anledning: Taggar
matzhed är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-08-02, 00:32   #2
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Hallå

Är lite osäker på hur det såg ut på Sierran, men på Taunus, Capri och Granadan med OHC motor så kunde bakstycket på backljuskontakten "ploppa ut" och då ramlade kabeln ner och la sig på avgassytemet och smälte = kortslutning = säkringen till det som gick över tändningsläget gick sönder !
Sen hade Sierran också ett annat problem, det finns ett 70A "Kraft relä" ( två av stiften är 9mm breda mot normala 6,3mm ! ) som förser allt som ska gå på "Tändning" med ström, detta relä kunde ge upp / gå sönder och då så slutade den bl.a. att ladda MEN det blev ingen kortis = säkringarna höll !

// Micke
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-08-02, 18:15   #3
matzhed
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2015
Namn: Matz Hedman
Från: Uddevalla
Kör: Ford Sierra 2.0i GT -93
Inlägg: 4


matzhed +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av SK Racing Visa inlägg
Ja detr verkar som du har problem med magnetiseringen, på min sierra(Pinto) så går det en blå kabel från generatorn till lampan på panelen, när det kablen får kaffet så får elen damp.

Tydligen så är det inte helt ovanligt att den kablen ger upp, jag fick sprätta upp kabelstammen in till under handsfacket för att hitta frisk koppar att löda på en ny kabel på, efter det så har det fungerat som det ska.
Aa, men det är samma på sierran. En blå kabel går från generatorn (den jag kallar för signalkabeln) och det är där jag duttar till med en kabel kopplad från batteriets plus. Hm, så den går in under handskfacket? Men om jag kopplar bort den från generatorn och vrider på tändningen... Om det är det som är fel borde säkringen hålla va?
matzhed är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-08-02, 18:16   #4
matzhed
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2015
Namn: Matz Hedman
Från: Uddevalla
Kör: Ford Sierra 2.0i GT -93
Inlägg: 4


matzhed +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av Cosworth 4x4 Visa inlägg
Hallå

Är lite osäker på hur det såg ut på Sierran, men på Taunus, Capri och Granadan med OHC motor så kunde bakstycket på backljuskontakten "ploppa ut" och då ramlade kabeln ner och la sig på avgassytemet och smälte = kortslutning = säkringen till det som gick över tändningsläget gick sönder !
Sen hade Sierran också ett annat problem, det finns ett 70A "Kraft relä" ( två av stiften är 9mm breda mot normala 6,3mm ! ) som förser allt som ska gå på "Tändning" med ström, detta relä kunde ge upp / gå sönder och då så slutade den bl.a. att ladda MEN det blev ingen kortis = säkringarna höll !

// Micke
Ser man det underifrån eller behöver jag gå in ovanifrån?
matzhed är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-08-02, 21:27   #5
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Menar du kabeln till backljuset så brukade det synas om man böjde sig ner och tittade under bilen , det brukade då hänga ner en kabelstump ev. över avgasröret !

Menar du relät så sitter det i säkringsdosan och det ska bara vara att dra rätt upp och titta på undersidan av relät.
( Ibland hade det varit så varmt att man fick bryta bort relät i bitar då det hade varit dålig kontakt = varmgång = smält ihop med säkringsdosan !)

Citat:
Ursprungligen postat av matzhed Visa inlägg
Ser man det underifrån eller behöver jag gå in ovanifrån?
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-08-02, 21:38   #6
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Har under alla mina år som bilelektriker aldrig varit med om att en "kortis på denna blåa kabel orsakat att säkringen gått sönder och så som funktionen på detta är kan den heller inte orsaka att säkringen går sönder !
Den blå kabeln ger generatorn magnetisering genom glödtråden i kontrollampan och när generatorn börjar ladda så kommer det + i den = kontrollampan får + på båda sidorna och slocknar !
D.v.s. det enda som händer om den blå kabeln blir jordad är att lampan lyser hela tiden så länge den har + på andra sidan och det får den via kretskortet bakpå instrumentgruppen !
Kolla vad som är säkrat på den säkringen !
Har för mig att det var kontrollamporna, backljuset , torkarna & fläkten.

// Micke

Citat:
Ursprungligen postat av matzhed Visa inlägg
Aa, men det är samma på sierran. En blå kabel går från generatorn (den jag kallar för signalkabeln) och det är där jag duttar till med en kabel kopplad från batteriets plus. Hm, så den går in under handskfacket? Men om jag kopplar bort den från generatorn och vrider på tändningen... Om det är det som är fel borde säkringen hålla va?
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-09-03, 09:58   #7
matzhed
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2015
Namn: Matz Hedman
Från: Uddevalla
Kör: Ford Sierra 2.0i GT -93
Inlägg: 4


matzhed +10 Det börjar arta sig
Bilen lagad! Kortis i de eluppvärmda spolarmunstyckena samt tre lampor (varav en var oljetrycket) i instrumentpanelen. Nu går den som den ska, förutom att den rycker lite.
matzhed är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Taggar
generator, laddning, sierra, säkring, tändning

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson