Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - FAQ > Svar på vanligt förekommande frågor (FAQ) > Sierra och Scorpio

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-01-10, 11:48   #31
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
För att plockabort tempgivaren tycker jag det är enklast att först ta bort den stora metalplattan som sitter i insugsröret, sen skruvar du tempgivaren underifrån.
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-10, 14:31   #32
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Hehe det var lite kul att du redigerade ditt tidigare inlägg från igår.

Angående det här med plåten så kan nog det stämma rätt bra att det blir lättare så. Har inte hunnit idag heller får försöka imorrn.
Kommer det att spruta vatten från det hålet som givaren sitter i?

Sen har ni nått bra knep för att få värma samt kyla vattnet så det blir dom olika värdena du skrivit ovan?


Tackar så länge och önskar en fortsatt trevlig kväll.
 
Gammal 2004-01-10, 16:23   #33
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Hehe, jo jag va lite knöl när jag skrev det...

Jag trodde att det skulle komma vatten men det kom inget när jag skruvade bort min iaf, men jag kan inte garantera.

När jag testade min givare så satte jag krokodilklämmor på givarens stift kopplade ihop den med ohm mätaren la ned den i het vatten tillsammans med en termometer sen är det bara att vänta och skriva upp värden.
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 09:08   #34
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Okej nu så var den borta och den var uppmätt och klart.
FAAN!
Det stämde ju bra med dom siffrorna du gav mig.
Skillde bara på typ 1k vid vissa temperaturer och då vet man ju inte om det var exakt det värdet i vattnet som stod på min termometer heller så den var nog ok.

Så vad gör jag då?

Som jag skrev så började ju motorn pendla så fort jag drog bort kontakten till tempgivaren så jag trodde faktiskt att det skulle vara den ändå eftersom symptomen kom fram just då men aj så fel jag hade då!

Så vad drar jag för slutsats av det här då?

Senast redigerad av R.Eklund den 2004-01-11 klockan 09:14.
 
Gammal 2004-01-11, 09:30   #35
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
hmmm... hmm.. jaaa...

hehe, börjar nästa bli skrattretande det här.....

Vi kan prova map-sensorn.

map-sensorn sitter på längst in i mitten överst en liten svart dosa med en kontakt och en slang, finns även en pil på den som visar vilket håll den ska sitta. Den sitter i två stjärn skruvar.

Mäta på den Brun/gula kabeln och jord, täningen på men motorn av, där ska du få 2,4 - 2,6 volt och ca 160hz.

OBS! detta har jag aldrig provat och jag tycker det låter konstigt att man ska kunna mäta hz i ett 12v likströmssystem...

Lättast är nog att prova byta med någon då den sitter så bra till.

Annars så prova att koppla ur styrboxen en stund, starta motorn en gång stäng av den, gör en självdiagnos och skriv resultatet här.
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 09:49   #36
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Hehe jag skrattar nog inte lika mycket som ni men det e ju bra att jag kan underhålla lite iaf.

När du säger koppla ur styrboxen menar du då att jag skall ta bort batterikablarna en stund för att nollställa det hela och sen starta den en gång? Varm kall motor vid diagnosen sen?

Tackar iaf. för att ni ställer upp.
 
Gammal 2004-01-11, 09:59   #37
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Ja det är nog lättare att koppla bort batteriet, men jag brukar ta bort boxen för att vara säker. Den sitter bara i en tias bult.

Jo jag menar att det blir lättare att se vad som felar eftersom alla gammla felkoder raderas = mindre koder, varm eller kall spelar nog ingen roll.

Om du inte vet vart styrboxen sitter så sitter den inne i kupen på passagerar sidan innanför den lilla luckan.
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 10:10   #38
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Ok jorå jag vet var det sitter och ska ut och prova det nu.

Men jag mätte på den brun/gula kabelt till mapsensorn.
Där hade jag 5,0V tändning på motor av.

Men jag kom på nu att då hade jag alltså dragit bort kontakten så den inte var inkopplad i mapsensorn alltså. Var det fel?
 
Gammal 2004-01-11, 10:17   #39
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Ja precis mapen ska sitta kvar men annars så ska matar spänningen vara 5volt så det va ju rätt.

Försök pillra in en kabel bit i kontakten annars kan du trycka en nål genom kabeln och mäta på den.
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 10:34   #40
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Okej tog bort boxen. Startade motorn låt den gå kanske 45sek.
han gjorde några pendlingar på den tiden iaf.

Sen ut och gjorde ett diag.

11
11
21
11
11

fick jag det till.


Kollade också mapsensorn och hade 2,55 volt på den kabeln när den var inkopplad.

Hmm....


Har fått lite förslag på bensinpumpen eller filtret?
Vad tror ni om det?
 
Gammal 2004-01-11, 10:49   #41
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Kod 21 är tändningen, kanske tändmodulen? Är den bytt?

Map-sensorn såg ju bra ut iaf...

Jag vet att dåligt bränsle filter kan få bilen att gå ojämt, men det borde ju vara när man kör...
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 11:05   #42
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Jarå hela jävla tändsystemet e ju bytt i sommras så det var ingen skillnad efter det heller så... Där ligger nog inte problemet iaf.

Ja vad gör jag nu då?
E det bara att lämna in skiten nu eller?
Till pressen på skroten alltså!

Faan va trött jag blir.

Men om det kanske skulle vara soppapumpen som inte trycker tillräckligt med soppa då när han står på tomgången eller nått sånt`?

Äh inte vet jag...

Konstigt att om man sänker tomgången under typ 1000 varv så blir det värre och värre pendlingar ju lägre man sänker tomg.
 
Gammal 2004-01-11, 11:18   #43
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Det enda bilen gnäller på är att han får oregelbunden signal från tändningen... sååå ja nä...

Nu kommer jag inte på någe mer...

Hmm... oregelbunden signal från tändningen...
Kollat jordpunkter? kanske långsökt...

Skumt, bilen jävlas men allt är ok...
Persson är inte uppkopplad  
Gammal 2004-01-11, 11:24   #44
R.Eklund
Guest
 
Inlägg: n/a


Ja näe det enda som gäller e ju att få den igenom besikt.
Sen skiter jag i om jag har tomgången lite pendlande eller att den nu ligger på typ 1050 och e stabil.

Kanske blir det till att fixa lite med spjälläges givaren för att få ner det värdet lite så på nått sett.
OM nu det blir bättre avgasvärden av det det vet jag ej...

Har fått funderingar på nått som kallas insugsluft temp givarn, vart sitter den då och hur kan jag kolla den isf?
 
Gammal 2004-01-11, 11:29   #45
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Lufttempgivare sitter på DOHC och 2,9 inte på Pinto.

Häll i han ordentligt med sprit till besiktningen så går det nog bra.

Gustaf har inga fler förslag??
Persson är inte uppkopplad  
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson