Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-03-01, 20:03   #1
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Laddningslampa igen ;)

Har byggt om en del i vinter på Sierran och fått allt att fungera fint.
Generatorn laddar som den ska men laddningslampan lyser.
Har summrat kabeln från instrumenteringen från generatorn och den är hel.
Inga trasiga lampor etc som ska spöka.
Har all original instrumentering intakt så hade vart najs att få denna att fungera också.
Har sökt och tittat på dom tipsen som jag hittat men lampan lyser fortfarande.

Någon som har nån ide?

Senast redigerad av klebbe den 2014-03-02 klockan 06:50.
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 08:24   #2
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: Oct 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Laddningslampan jordas genom generatorn, när generatorn börjag ladda så blir det + på ehhh 61 tror jag anslutningen heter på generatorn. Så du har plus uppe i instrumenten, minus genom generator, laddning plus på bägge sidor lampan.
Om jag nu lyckats skriva så du fattar, så kanske det hjälper dej att mäta.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 08:28   #3
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: Oct 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Jupp, 61 var det

http://www.greensilver.com/pic/bosch.pdf
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 10:27   #4
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Hallå

Du har inte monterat en diodlampa i instrumentet med tanke på att du "byggt om en del" ?
Det är en hel del personer som gjort detta men inte förstått funktionen såsom det beskrivs !
Det måste vara en vanlig glödlampa på ca.2>4w då den ström som går igenom glödtråden även skall magnetisera generatorn tills den kommer igång och laddar !

Är det så att du har en vanlig glödlampa och att den lyser /"Glöder" så laddar generatorn med största sannolikhet inte som den ska även om den laddar tillräckligt för dig så att du tycker den är OK !
I så fall borde du ta den till en bilelektriker som kan testa den under belastning !

Vad gäller anslutnings beteckningen så står det troligtvis D+ på din generator.
( 61 är en korrekt men dock gammal beteckning som i dag vanligtvis heter D+! Finns dock några som i dag kallar sin anslutning 61E ( Bl.a. BMW ) men då har dom även en anslutning till som heter 15! 61E är gjord för att jobba mot en diodlampa och generatorn magnetiseras då på 15 uttaget ! )

// Micke
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 10:32   #5
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Hej
Är med på funktionen tror jag
Har inte bytt några lampor dock bytt generator från en -90 till en -88 modell tycker jag inte ska ha någon inverkan.
När jag mäter på batteriet när bilen är igång och allt ljus är på så ligger det på 14,5 ungefär vilket i min värld betyder att det laddar fint?

Har även gjort ett test där jag tagit lös kabeln D+ på generatorn och jordat den och då tänder sig laddlampan. Vilket jag har för mig att jag läste i någon tråd att den skulle göra?

Senast redigerad av klebbe den 2014-03-02 klockan 10:45.
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 10:45   #6
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: Oct 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Hehe, gammal gubbe, gammal beteckning

Testa med en testlampa, +batteri, uttag på generatorn.

Edit: Då ser du juh om det är gen, lr bil.

Senast redigerad av Norrland den 2014-03-02 klockan 10:47.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 10:48   #7
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Citat:
Ursprungligen postat av Norrland Visa inlägg
Hehe, gammal gubbe, gammal beteckning

Testa med en testlampa, +batteri, uttag på generatorn.

Edit: Då ser du juh om det är gen, lr bil.
Smart. Får testa det.
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 12:15   #8
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Citat:
Ursprungligen postat av Norrland Visa inlägg
Hehe, gammal gubbe, gammal beteckning

Testa med en testlampa, +batteri, uttag på generatorn.

Edit: Då ser du juh om det är gen, lr bil.
Testade detta precis.
När jag la på lampan mellan generator och pluspolen så tändes den som förväntat.
När jag sedan starta bilen så lyser den fortfarande. Vilket borde peka på generatorn?

Men när jag mäter på batteriet så ligger det ju på 14,5v vilket innebär att den ändå laddar eller?
Kan detta spöka om man har dålig/klen jordning?
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 13:46   #9
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Då har du gjort dom tester man anser att man kan / ska göra i bilen !
Och som sagt allt tyder på att det är generatorn. Du kan ha ~14,5v men att den inte ger den effekt den ska !
Ex. att den bara ger ~45Ah. som max och belastas den bara med t.ex. ~30Ah. så kan spänningen vara ~14,5v !
Belasta med all du kan, fläktar , elbakruta allt ljus du kan ( ej blinkers då den då visar pulserande spänning ) o.s.v. den ska då fortfarande klara av att ge ~14,5v dock kan du få varva lite mer !

// Micke

Citat:
Ursprungligen postat av klebbe Visa inlägg
Testade detta precis.
När jag la på lampan mellan generator och pluspolen så tändes den som förväntat.
När jag sedan starta bilen så lyser den fortfarande. Vilket borde peka på generatorn?

Men när jag mäter på batteriet så ligger det ju på 14,5v vilket innebär att den ändå laddar eller?
Kan detta spöka om man har dålig/klen jordning?
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 13:52   #10
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: Oct 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Dålig jord, nja... Men för att va säker, startkabel batteri minus till motor alt. generator.
Men går startmotorn runt utan att knorra, så borde då blocket va jordat iaf.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-02, 19:29   #11
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Får tacka för ett bra felsöknings material grabbar.
Bytte generator och nu fungerar det fint.
Hitta dock troligen felet på den andra generatorn. Det sjuka är att den suttit på min gamla Sierra i 10 års tid och aldrig haft några bekymmer, men med lite eftertanke så har nog inte laddlampan fungera på den.
Det saknas ett motstånd eller vad det är på den generatorn som är silver i bilden
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	20140302_192250.jpg
Visningar:	120
Storlek:	202.1 KB
ID:	38830  
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-03, 06:47   #12
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: Oct 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Är nog en avstörningskondensator, antivinande i stereon. Men den såg rutten ut.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-03, 21:08   #13
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Som Thomas skrev , det är ett störningsskydd och har inget med generatorns funktion att göra !
Tycker det ser ut som om den är silvermålad.
Om man inte målar delarna löst ska man vara lite försiktig , en del färger kan leda ström rätt bra och kan ställa till en del problem om det hamnar på "fel" ställen !
T.ex. glödande laddnings lampa !

// Micke
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-03-03, 23:25   #14
klebbe
Härdad
 
klebbes avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Jimmy Kleibrant
Från: Färgelanda
Kör: Sierra Cosworth -90
Yrke: Visiontekniker
Inlägg: 1 501


klebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin platsklebbe +300 Har funnit sin plats
Skicka ett meddelande via ICQ till klebbe
Ok då vet jag det. Då får den på renovering.
Som sagt tack så mycket för grym support!
klebbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson