Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-04-26, 19:50   #1
Lundström
Registered User
 
Medlemsdatum: Jun 2009
Namn: Patrik Lundström
Från: Oskarshamn
Kör: En mängd olika...
Inlägg: 10


Lundström +10 Det börjar arta sig
Ford Orion får för mycket bensin...

Är det någon som vet hur kallstarten (choken) fungerar på en Ford Orion 1,6 från 1987 med centralinsprutning.

Jag funderar på om det är där problemet ligger...?

Bilen går riktigt illa, co halten är cirka 10 procent vid tomgång, man hör att den går fett på avgasljudet, och den luktar också ganska rejält med bensin när den har stått på tomgång ett tag.
När man kör med den i en jämn högre fart så fungerar den rätt okej och man märker inte så mycket av problemet.
Dock så har ju bilprovningen synpunkter på co halten.
Lundström är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-27, 11:25   #2
Cosworth 4x4
Registered User
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Micke L.
Från: Örebro
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Yrke: Säljer bilelektriska prylar
Inlägg: 1 111


Cosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner tillCosworth 4x4 +750 En som alla känner till
Skicka ett meddelande via ICQ till Cosworth 4x4
Hallå

Kolla så att motortempen är OK !
Går motorn för kall så går den på "choke" hela tiden !

Är motortempen OK så prova att byta tempgivaren för motorstyrningen !
( Inte den för temp. mätaren ! )

Har du åkt med detta länge så kolla att det inte luktar bensin av oljan !
I så fall bör du byta den också !

// Micke
Cosworth 4x4 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-27, 19:46   #3
Lundström
Registered User
 
Medlemsdatum: Jun 2009
Namn: Patrik Lundström
Från: Oskarshamn
Kör: En mängd olika...
Inlägg: 10


Lundström +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av Cosworth 4x4 Visa inlägg
Hallå

Kolla så att motortempen är OK !
Går motorn för kall så går den på "choke" hela tiden !

Är motortempen OK så prova att byta tempgivaren för motorstyrningen !
( Inte den för temp. mätaren ! )

Har du åkt med detta länge så kolla att det inte luktar bensin av oljan !
I så fall bör du byta den också !

// Micke
Tack för ditt svar.

Motortempen är helt okej.
Det verkar ju inte finnas någon tempgivare för motorstyrningen på den här gamla pärlan, ja det ska vara om det sitter någon tempgivare i själva centralinsprutningen? Men jag tror nog mer på någon bimetalfjäder eller något sådant som styr choken?? då det går kylvattenslangar in och ut i centralinsprutningen.

Nåja hur som haver så var jag ute och tittade lite nu nyligen och hörde ju att det pyser lite svagt någonstans under insuget och när jag böjer och vrider lite på alla vakuumslangar bakom insuget så pyser det lite mer eller lite mindre beroende på hur jag håller slangarna, så det är nog där någonstans själva kärnan till problemet ligger...

Testade med lite startgas men blev inte klokare. Jag får slänga upp den på lyften i morgon så jag kommer åt att se underifrån.
Lundström är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-28, 08:00   #4
Svennas
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2007
Namn: Danne S
Från: Linköping
Kör: inte Ford just nu
Inlägg: 652

Validerad annonsör

Svennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamrat
Du har nog inte centralinsprutning, du har förgasare....

Där vattenslangarna går in sitter automatchoken som brukar strula.

Hittade en tråd om denna förgasare på annat forum:
https://www.maskinisten.net/viewtopi...2&t=41461&lv=0

Och här en manual:
http://escort.mk3.pagesperso-orange....s/0686-04a.pdf
Svennas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-28, 14:52   #5
Lundström
Registered User
 
Medlemsdatum: Jun 2009
Namn: Patrik Lundström
Från: Oskarshamn
Kör: En mängd olika...
Inlägg: 10


Lundström +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av Svennas Visa inlägg
Du har nog inte centralinsprutning, du har förgasare....

Där vattenslangarna går in sitter automatchoken som brukar strula.

Hittade en tråd om denna förgasare på annat forum:
https://www.maskinisten.net/viewtopi...2&t=41461&lv=0

Och här en manual:
http://escort.mk3.pagesperso-orange....s/0686-04a.pdf
Jahaaaa... Där ser man...
Jag tyckte att den i mångt och mycket liknade centralinsprutningen som sitter på diverse gamla Golfar från samma tidsepok. Och på Bildelsbasen så kallar dom den ju insprutningsenhet...
Men det är ju samma modell ser jag nu som är i din länk.

Hur som haver så har jag fått ordning på vakuumläckaget och det blev en helt annan lugnare gång på maskin och den rycker inte heller svart längre, ska bara byta olja och filter och sedan testa med en avgasmätare innan jag åker in för efterkontroll... Jag tror det går vägen. Nu är jag optimistisk igen.
Lundström är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson