Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Edge/Mondeo/Galaxy/S-MAX

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-01-28, 19:10   #16
sOFFe
Registered User
 
Medlemsdatum: Jan 2019
Namn: Staffan J
Från: Umeå
Kör: S-max
Inlägg: 22


sOFFe +10 Det börjar arta sig
Nu har jag hållit på ett antal timmar utan att få det att funka.....
Jag kan ansluta med mobilen till OBDläsaren men den verkar inte kunna kommunicera med bilen via Forscan....
En gång lyckades jag få kontakt med bilen med Forscan Demo så då köpte jag Lite men det går baske mig inte ansluta någon fler gång....
Kan det bli problem för att jag har keyless på bilen?
Någon annan som har samma läsare och keyless som det funkar för?
sOFFe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-28, 20:47   #17
MarcusL
Registered User
 
Medlemsdatum: Jun 2018
Namn: Marcus L
Från: Sundbyberg
Kör: 2016 Mondeo
Inlägg: 12


MarcusL +10 Det börjar arta sig
Jag har både BT och USB från Runns, men BT-versionen har jag aldrig fått att fungera med forscan, däremot fungerar den utmärkt som vanlig OBD II till typ torque.

USB:n funkar som den skall, det enda jag ändrat är iofs att få individuell visning av TPMS-ventilerna.
MarcusL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-28, 21:06   #18
cox
Registered User
 
Medlemsdatum: Sep 2018
Namn: Micke w
Från: Härnösand
Kör: Mondeo mk5
Inlägg: 67


cox +10 Det börjar arta sig
Det är drivrutinerna, har du mailat runns och fått dessa ?
cox är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-28, 22:10   #19
sOFFe
Registered User
 
Medlemsdatum: Jan 2019
Namn: Staffan J
Från: Umeå
Kör: S-max
Inlägg: 22


sOFFe +10 Det börjar arta sig
Hmmm....man kan ju undra varför den säljs med blåtand om den inte funkar?
Jag har också kört den mot Torque och det funkar men jag vill kunna komma åt felkoderna på dieselvärmaren, det var enda anledningen till att jag köpte den, för att kunna köra med Forscan.

Jag har kontaktat Runns men de har inte nämnt något om några drivrutiner?
sOFFe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-29, 00:49   #20
gandalftomte
Registered User
 
Medlemsdatum: Feb 2016
Namn: Martin Tellgren
Från: Varberg
Kör: Ford Focus kombi 2.0 automat 2010
Inlägg: 10


gandalftomte +10 Det börjar arta sig
Jag köpte också en sådan med bluetooth med tanke att använda den med Forscan mobil och min Focus, men det har inte fungerat, min Focus tycker inte alls om när jag försöker.
Det var ett bra tag sedan nu men har för mig det kom upp "motorfel" i displayen i bilen när jag försökte ansluta med Forscan.
gandalftomte är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-29, 09:22   #21
therealpinto
Medlem
 
therealpintos avatar
 
Medlemsdatum: Jul 2003
Namn: Gustaf Ulander
Från: Kåge, Norrland
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga, Focus, inte XR4x4 (snyft!)
Yrke: Projektledare
Medlemsnummer: 37
Inlägg: 9 917

Validerad annonsör

therealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av allatherealpinto +1500 Omtyckt av alla
Skicka ett meddelande via ICQ till therealpinto
Alla rekommendationer säger ju USB eller serieport när man ska köra Forscan så jag skulle nog hålla mig till det.

Min blåtands-ELM funkar bra med Torque till alla bilar jag provat (Focus MkI 2005, Focus 2017, Kuga 2010, S-Max 2011, Voyager). USB-varianten jag köpte från Ebay med hs/ms-switch har funkat bra till Focus 2017x2, min Kuga och S-max.

När jag läser ut konfigurationen och programmerar om någon brukar "motorfel" synas och det brukar också sättas lite felkoder, som bara är att radera. Av det jag har läst mig till så är det rätt normalt. Men det är ju spännande första gången.

Gustaf
__________________
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost
therealpinto är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-29, 12:13   #22
nextuz
Medlem
 
nextuzs avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Mas-mats T-holm
Från: Borlänge
Kör: Escort, Escort, Focus
Yrke: Möjliggörare
Medlemsnummer: 7
Inlägg: 5 898

Validerad annonsör

nextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlig
Citat:
Ursprungligen postat av gandalftomte Visa inlägg
Jag köpte också en sådan med bluetooth med tanke att använda den med Forscan mobil och min Focus, men det har inte fungerat, min Focus tycker inte alls om när jag försöker.
Det var ett bra tag sedan nu men har för mig det kom upp "motorfel" i displayen i bilen när jag försökte ansluta med Forscan.
Har kört Forscan i mobilen (Android) med en ELM327 blåtandsenhet.
Det funkade inte alls bra. Bilen börja starta om varenda box.
Gick in i felsäkert läge, allt var helt dött i 30 sekunder.

MEN när jag kör samma ELM327 med min windows 10 laptop så funkar det galant.
nextuz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-29, 17:24   #23
malajo
Registered User
 
Medlemsdatum: May 2018
Namn: Magnus Johansson
Från: Halmstad
Kör: Volvo V70
Inlägg: 79


malajo +10 Det börjar arta sig
Ska man köpa en sån här ska man alltså satsa på usb och köra med laptop?

Kan man då läsa och radera felkoder?



Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk
malajo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-29, 18:47   #24
Deepdiver100
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2017
Namn: Tor Bakk
Från: Norge
Kör: Mondeo 2L TDCi 2011mod
Inlägg: 56


Deepdiver100 +50 Är på god väg
Citat:
Ursprungligen postat av malajo Visa inlägg
Ska man köpa en sån här ska man alltså satsa på usb och köra med laptop?

Kan man då läsa och radera felkoder?
Ja och ja.
Deepdiver100 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-01-30, 14:16   #25
getsome
Daddy diesel
 
Medlemsdatum: Jul 2012
Namn: Raffe Wojda
Från: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Yrke: Projektledare Elektroniktillverkning
Inlägg: 1 220


getsome +50 Är på god väg
Gratisversionen av Forscan till Android kan INTE koppla upp till bilen utan endast till BT interfacet , denna infon finns på deras hemsida
getsome är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-02-06, 19:42   #26
sOFFe
Registered User
 
Medlemsdatum: Jan 2019
Namn: Staffan J
Från: Umeå
Kör: S-max
Inlägg: 22


sOFFe +10 Det börjar arta sig
Jag har köpt Forscan men det hjälper inte.
Är det någon som köpt denna felkodsläsare från Runns OCH får det att funka med blåtand och Forscan? (Jag har Torque Pro och det funkar men går ej läsa felkoder på dieselvärmaren).
sOFFe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-02-07, 06:32   #27
getsome
Daddy diesel
 
Medlemsdatum: Jul 2012
Namn: Raffe Wojda
Från: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Yrke: Projektledare Elektroniktillverkning
Inlägg: 1 220


getsome +50 Är på god väg
Om din värmare är helkass så den inte svarar alls så kommer du inte få ut några koder eftersom det inte finns nåt som kan prata på andra sidan... testa på en annan bil där värmaren funkar först.
getsome är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-02-20, 22:46   #28
sOFFe
Registered User
 
Medlemsdatum: Jan 2019
Namn: Staffan J
Från: Umeå
Kör: S-max
Inlägg: 22


sOFFe +10 Det börjar arta sig
Det är ju inte bara det att inte värmaren går läsa, det går ju inte få kontakt med bilen alls med Forscan och den läsaren.
Tillsammans med Torque Pro går det men kommer ju inte åt felkoderna med den.
sOFFe är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson