Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-06-03, 13:50   #1
vilkenkarl
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2010
Namn: Daniel Lindell
Från: Eskilstuna
Kör: Ford Explorer
Inlägg: 8


vilkenkarl +10 Det börjar arta sig
Tändproblem XR3i

Howdee!

Cabben bara dog, hostade till lite, sedan nada.
Kollade tändningen, ingen gnista. Bytte tändspole utan något resultat, bytte tändlägesgivare, lika död. Googlade lite och kom fram till att tändmodulen brukar ge sig, hare av en händelse en annan escort med fungerande tändning, så jag testade den... ingen gnista.!

Men va f_n! var rotar jag vidare med det här?
vilkenkarl är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-03, 18:21   #2
nextuz
Medlem
 
nextuzs avatar
 
Medlemsdatum: Aug 2003
Namn: Mas-mats T-holm
Från: Borlänge
Kör: Escort, Escort, Focus
Yrke: Möjliggörare
Medlemsnummer: 7
Inlägg: 5 895

Validerad annonsör

nextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlig
årsmodell?
nextuz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-04, 08:13   #3
vilkenkarl
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2010
Namn: Daniel Lindell
Från: Eskilstuna
Kör: Ford Explorer
Inlägg: 8


vilkenkarl +10 Det börjar arta sig
Det är en -95:a. Fortsatte leta vidare. Hittade ett gammalt larm som jag demonterade och återställde originalkopplingarna. Bytte en ärgad kabelsko, fettade in diverse jordpunkter, jordade direkt på motorn, bryggade huvudsäkringarna, kollade säkringsboxen (se ok ut...) Jag har säkert glömt något...
Soppapumpen går inte heller när jag kollar vidare, inget tryck i luftningen när tändningen är påslagen.
Det finns bra med ström + att jag satt booster på batteriet...
vilkenkarl är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-04, 08:14   #4
vilkenkarl
Registered User
 
Medlemsdatum: Dec 2010
Namn: Daniel Lindell
Från: Eskilstuna
Kör: Ford Explorer
Inlägg: 8


vilkenkarl +10 Det börjar arta sig
... Bilen är en XR3i btw
vilkenkarl är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-04, 21:57   #5
Blixnabb
Registered User
 
Blixnabbs avatar
 
Medlemsdatum: Apr 2005
Namn: Ronnie Andersson
Från: Borås
Kör: Focus RS + Fiesta TXD-11 + V60 + MB R107 + C30
Yrke: Pneumatiker, automation
Inlägg: 820


Blixnabb +200 Är en tillgångBlixnabb +200 Är en tillgångBlixnabb +200 Är en tillgång
Om inte bränslepumpen hörs när du sätter på tändningen så luktar det säkringsbox lång väg, sök på forumet och du hittar mängder med inlägg om dessa.
Vet att det på 91-92 or fanns en svart liten kabel som gick från batteriet ner i skärmen, om denna inte satt på eller dålig kontakt så fick man ingen gnista.
__________________
Blixnabb
Nu: Focus RS MK1 + Fiesta Titanium XD-11 + V60-19 + MB 350SL + C30t5
rip:Fiesta MS Design-99, Escort cab Xr3i-90, Escort cab-91, Escort cab Xr3i-90, Escort RS hgv-94, Escort hgv-92b, Escort Xr3i-87, Escort vip-88, Escort LX-84, Fiesta-82
Blixnabb är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson