Välkommen till vårt uppdaterade forum!
Klubbens forum har fått sig en välbehövlig uppfräschning och vi hoppas att du snart känner dig som hemma här igen.
Tveka inte att lämna eventuella synpunkter eller ideér till oss, mer information hittar du här: LÄNK

Lösenord
Inga lösenord har kunnats flyttas med då de är krypterade. Tryck bara på knappen "Jag har glömt mitt lösenord" när du loggar in och följ instruktionerna för att ange det igen.
Behöver du ändra din e-postadress så skicka ett meddelande till info@fordclubsweden.se med ditt användarnamn samt gamla och nya e-postadressen.

MVH,
Styrelsen i Ford Club Sweden

Orolig tempmätare

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
Norrland
Veteran
Inlägg: 208
Blev medlem: lör okt 27, 2012 11:51 am
Namn: Thomas
Ort: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96

Orolig tempmätare

Inläggav Norrland » tor okt 03, 2013 2:22 pm

Nästa prob....

Tempmätare vandrar mellan det blå och normal (klockan 3)

Har rengjort kontaktstycket till givaren.
Har sprayat multikontakten till säkringslådan.

Kör självtesten/test på instrument, värdet ligger och vandrar där åxå.
255 kall, ca 130 varm. Men därimellan fladdrar värdet som läpparna på Biggles.
Brukar tempgivaren ge upp?
Eller tror ni det är termostaten? (inte sugen på byta)
Kylaren är inte svullen...

Jooo, olja, kylarvatten är fint, så jag tror inte det är en packning.

Norrland
Veteran
Inlägg: 208
Blev medlem: lör okt 27, 2012 11:51 am
Namn: Thomas
Ort: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96

Inläggav Norrland » fre okt 04, 2013 11:28 am

Jupp, givaren var det. Nu ligger den ganska stadigt på 110-120 men instrumenten i test mode. Ännu ett problem borta.:)

Användarvisningsbild
Dev
Erfaren
Inlägg: 44
Blev medlem: sön jun 12, 2011 7:27 pm
Namn: Putte
Ort: lkpg
Kör: Taunus 72

Inläggav Dev » ons dec 25, 2013 3:59 pm

Vart sitter denna givare på min mätare är stendöd

Norrland
Veteran
Inlägg: 208
Blev medlem: lör okt 27, 2012 11:51 am
Namn: Thomas
Ort: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96

Inläggav Norrland » ons dec 25, 2013 5:32 pm

Hejsan

Den sitter längst fram på motorn, sitter två givare, en tvåpolig samt en enpolig.
Det är den enpoliga.

Om du håller inne trip mätar reset knappen i typ 10 sekunder så kommer du in i ett testläge för givare. När du är i test, stega med samma knapp tills det står tmp och nå siffror. Då ser du hur givaren mår.