Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-12-21, 23:55   #1
ford96
Registered User
 
Medlemsdatum: jul 2011
Namn: Jonas Månsson
Från: Sundsvall
Kör: Ford Scorpio
Inlägg: 4


ford96 +10 Det börjar arta sig
Ford Scorpio 1996 ABS problem

Hej,
Jag har en Ford Scorpio som är registrerad 1995-12 och är enligt uppgift en årsmodell 96. Besiktade bilen och fick en anmärkning på att ABS lampan lyser. Vände mig till en auktoriserad verkstad som var tvungen att läsa av bilen via sitt diagnosverktyg genom att ställa in detta på en Mondeo årsmodell 93-00. Då konstaterades följande felkod. C1095 ABS hydraulpump motor kretsfel. Är det någon som har ett tips på hur man kan lösa detta. Har öppnat huven och funnit en del där alla bromsrör går in. Men är inte det ABS aggregatet? Bilen i övrigt är i bra skick så vill försöka hitta en lösning på detta. Vore tacksam ifall någon har information om detta.
ford96 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-22, 13:24   #2
granadadr
äger tjackpundarford
 
granadadrs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2003
Namn: Jörgen A.
Från: Skellefteå
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Inlägg: 5 613

Validerad annonsör

granadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner tillgranadadr +750 En som alla känner till
Citat:
Ursprungligen postat av ford96 Visa inlägg
Hej,
Jag har en Ford Scorpio som är registrerad 1995-12 och är enligt uppgift en årsmodell 96. Besiktade bilen och fick en anmärkning på att ABS lampan lyser. Vände mig till en auktoriserad verkstad som var tvungen att läsa av bilen via sitt diagnosverktyg genom att ställa in detta på en Mondeo årsmodell 93-00. Då konstaterades följande felkod. C1095 ABS hydraulpump motor kretsfel. Är det någon som har ett tips på hur man kan lösa detta. Har öppnat huven och funnit en del där alla bromsrör går in. Men är inte det ABS aggregatet? Bilen i övrigt är i bra skick så vill försöka hitta en lösning på detta. Vore tacksam ifall någon har information om detta.
det första jag hade kollat är säkringarna,, är dem hela så är det nog bara att byta ut den 4 kantiga klumpen där rören går in,, sitter vid hö framlyse ungefär,,
är det med eller utan antispinn??
jag har nämligen endel scorpiodelar
granadadr är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-23, 13:18   #3
nextuz
Medlem
 
nextuzs avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Mas-mats Fröyen
Från: Borlänge
Kör: Escort, Escort, Focus
Yrke: Möjliggörare
Medlemsnummer: 7
Inlägg: 5 962

Validerad annonsör

nextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlig
Citat:
Ursprungligen postat av ford96 Visa inlägg
Hej,
Jag har en Ford Scorpio som är registrerad 1995-12 och är enligt uppgift en årsmodell 96. Besiktade bilen och fick en anmärkning på att ABS lampan lyser. Vände mig till en auktoriserad verkstad som var tvungen att läsa av bilen via sitt diagnosverktyg genom att ställa in detta på en Mondeo årsmodell 93-00. Då konstaterades följande felkod. C1095 ABS hydraulpump motor kretsfel. Är det någon som har ett tips på hur man kan lösa detta. Har öppnat huven och funnit en del där alla bromsrör går in. Men är inte det ABS aggregatet? Bilen i övrigt är i bra skick så vill försöka hitta en lösning på detta. Vore tacksam ifall någon har information om detta.
Säkerligen är det slut på kolen i ABS-motorn...
nextuz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-23, 16:07   #4
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
Läs av numrena som står på enheten och sök sedan upp en likadan på någon av skrotarna som har lagt upp sina saker på nätet.Man kan söka på numret som står på enheten på deras sidor så går det snabbare att hitta.Och troligen så är felet avhjälpt efter detta.....
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-26, 15:59   #5
ford96
Registered User
 
Medlemsdatum: jul 2011
Namn: Jonas Månsson
Från: Sundsvall
Kör: Ford Scorpio
Inlägg: 4


ford96 +10 Det börjar arta sig
Hej,

Orginalnr är 95GB-2M110-AD och bilen är utan antispinn.
ford96 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-26, 17:40   #6
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Nu är jag juh ingen expert...

Men jag hadde ohm mätt givarna vid varje hjul, tror det skulle vara 1-1,3 kohm.
Dom har juh gjutit in en lättmetallhylsa i givaren som skruvas mot stål.
Lättmetallen oxiderar, bryter isär plasten (ingjutningen) fukt kommer in.

/Thomas
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-26, 19:04   #7
fordmaffian
Registered User
 
fordmaffians avatar
 
Medlemsdatum: jun 2009
Namn: Robert Åhlin
Från: Ljusdal
Kör: Ford scorpio -92, scorpio -96, scorpio -89 och ford granada cupé -72
Yrke: Allt i allo tekniker
Inlägg: 2 315


fordmaffian +500 En bra kamratfordmaffian +500 En bra kamratfordmaffian +500 En bra kamratfordmaffian +500 En bra kamratfordmaffian +500 En bra kamratfordmaffian +500 En bra kamrat
Skicka ett meddelande via MSN till fordmaffian
Det är ett mycket vanligt fel på de att givarna ger kaffet... kolla hur givarna ser ut, ser de redigt rälia ut har du nog felet där, och turen att bli ett par tusen fattigare såhär efter jul å allt... och till att koppla in abs LED:n i instrumenteringen till ladd lampan är lite pilligare för den är på lödd direkt på ett kretskort... visst man kan om man vill...
__________________
The show must go on..

De var bättre förr när man kunde skruva själv...

kör dagligen onykter..... scorpio 2.3 konverterad till e85
fordmaffian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-04, 09:52   #8
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Hur gick det för dej? Hittade du felet?
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 17:24   #9
ford96
Registered User
 
Medlemsdatum: jul 2011
Namn: Jonas Månsson
Från: Sundsvall
Kör: Ford Scorpio
Inlägg: 4


ford96 +10 Det börjar arta sig
I går kväll så byttes ABS aggregatet ut och bromsarna luftades. Fick tag på ett exakt likadant. Tänkte att detta nu skulle lösa problemet. Startade bilen men ingen skillnad. I dag på morgonen så använde vi en multimeter och provad att mäta ifall det fanns någon spänning i själva handsken som går till ABS aggregatet men lyckades ej hitta någon spänning på någon av stiften. Har nu bokat en tid hos Ford verkstaden. Är det någon som har en aning utifrån denna nya information vad det kan vara för fel. Vore tacksam för support
ford96 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 18:06   #10
Svennas
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2007
Namn: Danne S
Från: Linköping
Kör: inte Ford just nu
Inlägg: 655

Validerad annonsör

Svennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamratSvennas +500 En bra kamrat
En idé är att säkringsboxen har gått åt fanders. De byttes på löpande band förr. Invändiga avbrott i boxarna var mycket vanligt samt att kabelskorna till anslutningarna under boxen smälte som smör i solsken. Det sitter en box på varje sida i motorrummet, båda var sjuka som regel.
Svennas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-22, 18:09   #11
ford96
Registered User
 
Medlemsdatum: jul 2011
Namn: Jonas Månsson
Från: Sundsvall
Kör: Ford Scorpio
Inlägg: 4


ford96 +10 Det börjar arta sig
Ja då var Scorpan fixad efter en relativt lång historia. Ford killarna konstaterade att det inte kom någon ström till ABS enheten. Det blir sällan fel på den. Det var ett kabelbrott i huvudstammen. De drog en strömkabel direkt till ABS enheten. Besiktade och allt ok. Tack för alla råd och tips och hoppas detta kan hjälpa till. Det är väl inte så många Scorpor som rullar men min ska fortsätta.
ford96 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson