Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-01-05, 17:46   #1
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Hjälp med Escort 88 med myskofel innan jag får en stroke light

Har haft turen och oturen att köpa en Escort VIP med RS paketet, så den ser lite fräsig ut,, MEN,, den har ju detta K-jetronic systemet vilket jag avskyr mer än fords VV förgasare.

Nu till felet som driver mig till vansinne!!
Köpte bilen med rasade lameller, den startade och gick fint när vi bogserade hem den, ner till garaget, rev ner lådan, bytte lameller, körde hem den igen, sen stod den ca en månad, startade, gick lika fint som vanligt, in på besiktning i onsdags, fick 2a på handbromsen och nummerskyltsbelysningen körde ner bilen till garaget igen, startade direkt som vanligt, inga problem, går som en klocka, isär med bromsarna, fixa automatspännarna på båda sidor allt klappat och klart, startar bilen,, FORTFARNDE!!!! startar den och går som den ska. Bromsar ut spännarna,, allt verkar klappat å klart, slår igen bilen, tvättar händerna, öppnar garageportarna och ska åka hem, men kommer på att jag ska fylla på en skvätt bromsvätska så öppnar huven igen,, drar bort kontakten till vätskeflottören, av med den, drar i 1/2dl, skruvar dit locket, på med kontakten och igen med huven.

Vad händer nu då?! Inte ett smack,, motorn startar till och dör, vartenda försök,, dvs startar till på kallstarts-spridaren,, därefter har jag stått med den i 5 timmar nu och försökt med allt, men helt död på insprutningssidan (förutom kallstarten)

VAD KAN DET VA FÖR FEL PÅ SK***TEN???

Jag har kollat alla kablar, inga brott, rivit isär vartenda relä för att kolla efter kallödningar, inga fel nånstans, rev isär Jetronicboxen för att kolla efter konstigt lukt eller kallödningar,, felfri.
Bränslepumpen går, säkringarna är hela, inge oxid i nån säkringshållare, (gubbägd innan, som ny under huven) bränsle går fram till och igenom filter, fram till fördelar"boxen".
Det sprutar som fasen om man lossar ingående bränsleslangsbult på fördelar"boxen" och även utgående på retursidan innan tryckregulatorn, dvs det är bränsle fram och till fördelar"boxen" därefter är det dött till spridarna.
"Flotör"locket än rakt och fint, inge baktändningsfall alltså, kärvar ingenting, det går upp och ner som det ska, kallstarts spridaren får sin dos av bränsle, allt verkar frid och fröjd,,, men vad är det som har hänt med den

Själv tippar jag på att bilen enbart jävlas med mig efter att den nu blev helt klar för besiktning.

Är det någon här som har nån insyn i hur detta H#%&#" systemet K-jetronic funkar som kan ha nån idé varför den helt plötsligt bara lägger av att ge bränsle till spridarna men inte till kallstarten efter att motorn slogs av sista gången innan den vägrade starta nått mer nu idag

Själv är jag inlärd på LH2.2 och 2.4 systemen från grunden och har mixtrat med det utan minsta motgång hittills,, men dessa K-jetronic systemen driver mig till hjärnblödning och slaganfall

Senast redigerad av Platinium den 2013-01-05 klockan 17:52.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 18:33   #2
meanxpress
Registered User
 
meanxpresss avatar
 
Medlemsdatum: aug 2011
Namn: janne pettersson
Från: ölme
Kör: express,sierra
Inlägg: 546


meanxpress +100 Börjar känna sig hemmameanxpress +100 Börjar känna sig hemma
pump reläet,hur vanligt som helst,ett rosa ganska långt nere vid vä foten på stolpen el i de krokarnapilla av locket och tryck ihop plattorna å se om den går då
meanxpress är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 18:39   #3
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Blir den så hiskligt mupp då att pumpen går när man vrider på tändningen men inte när motorn ska gå igång?
Nått knäppt är det med detta när det bara blev paff pong tjoff sådär.
Kollade det reläet förut med och lödde om polerna lite på det,, såg lite halvvärmt ut vid stickkontaktplattan,, men pumpen gick ju på tändningen så jag tjoffa dit det bara och fortsatte felsökandet.
Kanske få ta och bygla över skiten å se om det vill sig då, eller ta ett vanligt slutande relä och trycka dit annars isåfall om det nu skulle va det som krånglar.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 19:31   #4
meanxpress
Registered User
 
meanxpresss avatar
 
Medlemsdatum: aug 2011
Namn: janne pettersson
Från: ölme
Kör: express,sierra
Inlägg: 546


meanxpress +100 Börjar känna sig hemmameanxpress +100 Börjar känna sig hemma
ja det kan bete sej så,annars sitter ju pumpen väldigt smart (not) så du kan ju köra plus direkt på kontakten där å testa
meanxpress är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 19:55   #5
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Kört med kontakterna ihop så den gick konstant, ingen skillnad där.
Bara hoppar igång och dör direkt,, funkar ca 3-4 ggr sen startar den inte ens till hur mycke man än mal på starten.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 20:46   #6
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Kollade förut flödet förut på den där tryckregulatorn som sitter efter returen,, går en grövre röd slangjäkel på den, sen ett tunnare slang-as in tillbaka från sidan av tryckregulatorn tillbaka till den där dunderklumpen,, och sen sitter den svarta slangen ut från regulatorn till returledningen,, SÅÅÅ, när ja körde pumpen bygla så kom det bensin utsprutandes ur de två röda slangarna,, Farbror tjock och Herr smal, en inte ut ur regulatorn i den svarta slangen.,,, kan det va nån mer ledtråd??
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 20:55   #7
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Va nu även in och läste en "Guide for idiots" (tänkte att det borde ju va rätt nivå att börja i nån ände om detta eländiga insprut för en annan),, så det klarnade lite mer och på nån formell K-Shitronic problem sida så stog det nått om nån liten ventiljäkel som kan va med å spöka som släpper runt nått tryck istället för,, ja dit det ska i den där kalabaloss klossen till insprutningslåda.

Kan det va nått som jäklas tro?
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 07:18   #8
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Kan det vara ventilnålen i luftmängdmätaren som kärvar?
Sitter väl även en elkontakt i den som startar pumpen.
Om du tar bort gummikepsen, lyfter på "plattan" ska pumpen starta.

Senast redigerad av Norrland den 2013-01-06 klockan 07:21.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 09:45   #9
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Menar du att bränslepumpen ska hoppa igång om man lyfter det där locket på hävarmen?
Borde inte det ha funkar när jag byglade pumpen så den gick hela tiden?
Ska ner och kolla på skrutten igen nu efter en natts sömn,, måste ha igång den =/ så den kan besiktas å bli helt klar,, synd den bara står nu,, helt rostfri, inte en anmärkning på nånting annat än att handbromsen skulle spännas,, och ärg i nummerskylts belysningen då,, men annars är den ju tiptop bilen, går som en liten räcer annars när den går som den ska.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 11:52   #10
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Jupp har för mej att det var så. K-jetronic är juh egentligen ett "järnspett".
När man vrider på tändningen så går pumpem en stund och bygger upp systemtrycket. Sen när motorn börjar suga luft genom mängdmätaren (locket lyfter) så startar pumpen igen. Sen på andra sidan hävarmen sitter en nål (typ flottör ventil) som släpper ut bränsle till slangarna som går till spridarna. Kolla så det inte ärgat i kontakten till mängdmätaren. Länge sen jag höll på med det, hadde en granada 2,8 en gång i tiden.
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 15:01   #11
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Jo,, va ner här igen till garaget,, det kommer att bensin fram till den där spridarklumpen, sen kommer det ut ur de två returerna ut från huset.
Skruvade loss kallstartsventilen och la på motorn, vred på nyckeln, en fin dusch kom det så länge man vred på starten,, men nada ur spridarslangarna.
Har den ena spridarslangen lösskruvad liggandes på ventilkåpan, men inte en droppe.
Så det verkade va som det skulle va stopp till enbart de 4,, så jag plockade isär spridarhuset i molekyler,, gjorde rent allt, blåste ur alla munstycken och hål,,, (Ja jag var görnoga med renligheten när den plockades ihop med)
Sen så satte jag ihop allt igen, smorde in o-ringarna som sitter från mittentornet med lite vasselin så det skulle glida ihop fint, hade koll på alla fjäderlägen osv.
Monterade tillbaks den på luftburken,, men fortfarande samma.
Det går bensin in och ut i spridarklumpen, går bensin till kallstarten, funkar perfekt,, men det VÄÄÄÄGRAR komma ut ur de fyra till spridarna,, blir vansinnig på skiten!!!!

Senast redigerad av Platinium den 2013-01-06 klockan 15:52.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 19:32   #12
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Men.... Har du tagit lös "klumpen" som slangarna till spridarna kommer från? Kollat att "flottörnålen" går lätt? Har du lyftat på "kepsen" lyft på "plattan" å kollat att pumpen startar?
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-07, 02:06   #13
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Ja,, som jag skrev innan så har jag tagit lös klumpen, rivit den i molekyler, blåst rent allt, kontrollerat allt, satt ihop den,, byglat bräsnlereläet så det går konstans men inget bränsle kommer från nån av de 4 röranslutningarna.
Den är likadan som innan då den bara ville sluta fungera helt plötsligt.
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-07, 05:17   #14
Norrland
Registered User
 
Medlemsdatum: okt 2012
Namn: Thomas
Från: Överkalix
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Yrke: Mellan 2 jobb
Inlägg: 208


Norrland +50 Är på god väg
Ja du....
http://www.taunusfinland.com/tiedostot/ford/K-Jetronic/

http://www.taunusfinland.com/tiedost...-printable.doc

Figur 6:4 på sista länken
Norrland är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-07, 11:16   #15
Platinium
Registered User
 
Medlemsdatum: jan 2013
Namn: Rickard Jensen
Från: Vålberg
Kör: Escort 81 Diesel för tillfället
Inlägg: 17


Platinium +10 Det börjar arta sig
Ja, det är så det ska funka =\ kollade på en film på youtube,, K-jetronic explained,, eller vad den hette,, där visade dom hur det ska funka,, men lik förbaskat så är det som det skulle va totalt stopp nånstans =( även fast den där klumpen är isärriven, urblåst, genomkollad, allting såg kliniskt rent ut på insidan, pinnen glider fint osv,, men det kommer nada ut spridarslangarna,, det går bara igenom och upp till själva kallstarten =\
Platinium är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson