Kod till radio Mondeo -09

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Ort: Malå
Kör: Ford Mondeo

Kod till radio Mondeo -09

Inläggav JohanTS » lör jan 30, 2016 8:43 pm

Hej
Jag hade problem med min Mondeo som inte startade, troligtvis pga is i bränslesystemet. Jag hade bilen inomhus under natten och tog bort batteriet för att ladda det. På morgonen startade inte bilen så jag bogserade den till en verkstad som kopplade upp den mot en dator. Det dök upp en massa olika felkoder, ABS-bromsar mm. Killen i verkstan sa att den verkade inte längre känna igen nyckeln. Han nollställde alla fel och efter många startförsök gick den till slut igång. Han sa då att den troligen varit sur och att det tillsammans med att jag kopplade bort batteriet fick hela systemet att bli galet och vi fick massa fel. Nu går bilen helt utan fel och vi får inga felkoder längre.

Men radion går inte att starta. Jag har en radiokod som har fungerat tidigare, men nu går det inte. Jag gör som det står i instruktionsboken, men på radions skärm står det alltid "incorrect code". Verkstan har kollat att jag har rätt kod.
Fordförsäljaren säger att när detta fel dyker upp har mjukvaran pajat och jag måste byta radio.

Har nån av er råkat ut för detta? Går det verkligen inte att nollställa radion eller byta ut mjukvaran? Det har inte varit några fel på den tidigare.
Tacksam för all hjälp.

Tags:

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1591
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Ort: Skepplanda
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Medlemsnummer: 188

Inläggav Nemesis_se » sön feb 07, 2016 5:55 pm

Vad är det för radio? CD-6000 typ?
FORD CLUB SWEDEN – Kassör & Medlemsansvarig.

Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Ort: Malå
Kör: Ford Mondeo

Inläggav JohanTS » mån feb 08, 2016 7:52 am

Var hittar jag modellbeteckningen?

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1591
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Ort: Skepplanda
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Medlemsnummer: 188

Inläggav Nemesis_se » mån feb 08, 2016 11:40 am

Kolla denna tråd...

http://www.fordownersclub.com/forums/topic/30900-mondeo-cd-6000-removal/


Sedan sitter en klisterlapp på sidan av enheten med ett Mxxxxx nummer som gör att man kan ta fram koden.
Har du en annan enhet så vet jag faktiskt inte....
FORD CLUB SWEDEN – Kassör & Medlemsansvarig.

Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Ort: Malå
Kör: Ford Mondeo

Inläggav JohanTS » mån feb 08, 2016 12:41 pm


Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1591
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Ort: Skepplanda
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Medlemsnummer: 188

Inläggav Nemesis_se » mån feb 08, 2016 3:38 pm

OK, en Sony, då har du ett V-nummer på din.

Då kan jag tyvärr inte hjälpa, ev att någon annan kan?
FORD CLUB SWEDEN – Kassör & Medlemsansvarig.

Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Ort: Helsingborg
Kör: Edge ST-Line -18

Inläggav Bruno » mån feb 08, 2016 5:26 pm

Ta ut stereon och läs av siffrorna, alltså det här V-numret som Nemesis nämner och serienumret så kan jag nog ordna en kod till dig

Användarvisningsbild
Likadale
Veteran
Inlägg: 237
Blev medlem: mån aug 01, 2011 8:33 am
Namn: Daniel L
Ort: Helsingborg
Kör: Mondeo Business Edition

Inläggav Likadale » mån feb 08, 2016 11:09 pm

Man behöver ej ta ut stereon för att ta reda på V-numret på stereon. Håll inne OK-knappen på stereon och slå på tändningen i läge 2 (visst är det så man gör?) så kommer bl.a. V-numret upp i Convers+-displayen förutsatt att du har det.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Ort: Helsingborg
Kör: Edge ST-Line -18

Inläggav Bruno » tis feb 09, 2016 6:53 pm

Likadale: Har jobb hos Ford-ÅF i snart 8 år och visste inte detta. Måste prova!!

Användarvisningsbild
Likadale
Veteran
Inlägg: 237
Blev medlem: mån aug 01, 2011 8:33 am
Namn: Daniel L
Ort: Helsingborg
Kör: Mondeo Business Edition

Inläggav Likadale » tis feb 09, 2016 7:16 pm

Bruno skrev:Likadale: Har jobb hos Ford-ÅF i snart 8 år och visste inte detta. Måste prova!!


Tycker jag. Det var så jag själv fick fram mitt nummer utan att riva ut stereon :)
Jag fick själv tipset av getsome :)

getsome
Legend
Inlägg: 1333
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Ort: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin

Inläggav getsome » ons feb 10, 2016 4:09 pm

Utbildar inte Ford sina verkstadskillar med sådana "fusk" hehe.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Ort: Helsingborg
Kör: Edge ST-Line -18

Inläggav Bruno » ons feb 10, 2016 7:58 pm

Nä, faktiskt inte.. bara sånt tråkigt som hur växellådor och motorer är uppbyggda och ihopsatta ;)

getsome
Legend
Inlägg: 1333
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Ort: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin

Inläggav getsome » tor feb 11, 2016 11:28 am

Vet du kanske varför 140/163 tdci modellerna har den ryckiga gången vid 1500 varv ? Polarens automatare går fint vid dessa varvtal medan min med manuell låda rycker som om motorn var obalancerad på nåt vis bägge är 2011or och min har alltid gjort detta (har senaste kalibreringen till pcm iladdad)

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Ort: Helsingborg
Kör: Edge ST-Line -18

Inläggav Bruno » tor feb 11, 2016 4:29 pm

Inte sådär direkt. Vet att nån av modellerna har haft lite problem med dubbelmassehjulet, men det är nog inget jag tänkte på sådär direkt

getsome
Legend
Inlägg: 1333
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Ort: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin

Inläggav getsome » tor feb 11, 2016 5:30 pm

Har oxå misstänkt DMF. Har nämligen alltid haft ett klonk när man släpper på gasen o sen trycker på gasen direkt vilket just får fram dmf eller backlashljud från lådan. Klonket kommer ibland också vid växling.