Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-11-24, 15:26   #1
Matte_s
Registered User
 
Medlemsdatum: nov 2012
Namn: matte sundstrom
Från: jomala
Kör: sierra
Inlägg: 14


Matte_s +10 Det börjar arta sig
Hjälp! stort elproblem med sierra

hejsan!

Min polare har en pinto sierra med förgasare och han har ett stort problem. När han ska stänga av bilen och vrider av nyckeln så händer ingenting. För att sedan döda allt så måste vi ta av pluspolen från batteriet för då slocknar precis allt men sedan kan man direkt sätta tbx. plus polen och allt fortsätter att vara svart.

Vet någon vad det är för fel så skulle det va ruskigt snällt om ni sku kunna hjälpa mig

/matte
Matte_s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-11-25, 01:21   #2
Veritaz
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2012
Namn: Rickard Andersson
Från: Värnamo
Kör: Ford probe
Inlägg: 15


Veritaz +10 Det börjar arta sig
Vad menar du med allt fortsätter vara svart?
Veritaz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-11-25, 03:18   #3
Matte_s
Registered User
 
Medlemsdatum: nov 2012
Namn: matte sundstrom
Från: jomala
Kör: sierra
Inlägg: 14


Matte_s +10 Det börjar arta sig
Alltså att allting som lyste före man tog av plus polen så börjar inte lysa igen efter att man lägger tillbaks polen.

Men jag har redan löst problemet så det är lugnt nu.

/matte
Matte_s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-11-25, 13:20   #4
Sierra_88
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2010
Namn: Rainer B.
Från: Orust
Kör: Sierra coupé -88, Sierra 5dörr -91
Yrke: Möbel/Inredningssnickare
Inlägg: 37


Sierra_88 +10 Det börjar arta sig
Skriv gärna vad felet var så att folk med samma problem i framtiden kan dra nytta av denna tråd!
Sierra_88 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-11-25, 16:24   #5
Matte_s
Registered User
 
Medlemsdatum: nov 2012
Namn: matte sundstrom
Från: jomala
Kör: sierra
Inlägg: 14


Matte_s +10 Det börjar arta sig
Jag vet inte hur jag ska kunna definiera problemet. Men det va så att det var en kabel för mycket från stammen som var kopplad på plus polen och då funkade inte brytfunktionen i tändlåset. Men sedan när jag kopplade bort den så funkade allt som vanligt och jag har inte märkt något fel på bilen(ännu) så det verkar inte vara någon kabel som är relevant för elsystemet.
Matte_s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-24, 23:36   #6
erlan
Registered User
 
erlans avatar
 
Medlemsdatum: maj 2013
Namn: erland johansson
Från: engelsberg
Kör: sierra
Inlägg: 48


erlan +10 Det börjar arta sig
det här var en klassiker i bilelkretsar för länge sen.
långt före sierran. kom
motorn forsatte att gå när man vred av tändningen.

felet var: ärg i lamphållaren till bak/bromsljuslampan.
har man då foten på bromsen så går spänningen inte i jord utan tillbaks till ljusomkopplaren. sen har jag tyvärr glömt vilken väd spänningen tog tillbaka till tändningslåset.

erlan
erlan är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson