Spjällägesgivare?

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
Användarvisningsbild
LinseN
Erfaren
Inlägg: 47
Blev medlem: tor jun 07, 2012 7:19 pm
Namn: Linus Pettersson
Kör: Ford Escort Cosworth
Ort: Västerås

Spjällägesgivare?

Inlägg av LinseN »

Besiktade bilen för någon vecka sedan och allting såg bra ut, förutom att avgasvärdena inte gick att mäta på förhöjd tomgång. Så fort man försöker hålla en jämn gas så pendlar motorn friskt. Försöker man hålla motorn på 2500 varv så börjar motorn pendla mellan 2000 och 3000 varv. Min gissning är TPS.en då den skumt nog ger 4.61 volt med spjället stängt och så fort man trycker på gasen så börjar den på cirka 0.7 volt för att sedan stiga till 4.42 volt med öppet spjäll?

https://www.youtube.com/watch?v=CaLCu3mj5UQ

Kan det vara så att en justering behövs, att givaren går ett varv runt? Eller blir jag tvungen att söka upp en ny? Vilket inte verkar vara det enklaste då både TG och Andreas inte kan jaga fram någon då de slutat tillverkas. Sen framförallt, kan detta göra att bilen beter sig som den gör? Har provat byta lmbdasond och map-sensor.

Användarvisningsbild
Papillon
Legend
Inlägg: 2954
Blev medlem: tor aug 07, 2003 3:11 pm
Namn: Johan
Kör: Audi A4 Ts -07
Ort: Malmö
Kontakt:

Inlägg av Papillon »

"PF09 - This sensor is just a variable resistor and the extra programming capacity in the level 8 ecu is able to automatically calibrate the closed throttle position. The calibration takes place during normal driving by detecting the lowest stable voltage from the tps (which should be the closed position) and it then sets the threshold to that value plus a few millivolts. Because the voltage should never be 0v or 5v, unlike the PF01, then an error can be flagged up if they do to show a tps error and the program modified to ignore it. The tps is wired with the supplies reversed compared with the level1 / level6 so the voltage increases with throttle angle."

Tolkar det som att den inte borde visa 4,61volt med stängt spjäll utan snarare 0,7. Du borde kunna justera fram den lite så den visar 0.7 vid stängt spjäll, resten ser ju rätt ut.

Enda sättet för spjällägesgivaren att påverka varvtalet mig veterligen är via tomgångsmotorn, prova koppla ur den å se om det slutar pendla.
//Johan

mrnenad
Veteran
Inlägg: 753
Blev medlem: lör nov 01, 2008 12:15 pm
Namn: Nenad Damevski Ringdahl
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Ort: Staffanstorp

Inlägg av mrnenad »

Jag hade samma fel i mitt fall var det en rengörning av tomgångsmotorn som löste det
Bygger vidare

Användarvisningsbild
LinseN
Erfaren
Inlägg: 47
Blev medlem: tor jun 07, 2012 7:19 pm
Namn: Linus Pettersson
Kör: Ford Escort Cosworth
Ort: Västerås

Inlägg av LinseN »

Hade en snäll besiktningsman som gav mig några minuter för att se över om jag kunde hitta felet på plats och då provade jag koppla ur tomgångsmotorn för att se om det skulle hjälpa men icke! Sedan har jag provat koppla ur TPS.sen men det verkar inte ge någon skillnad, samma sak fortfarande! Har fått ett tips om att kolla fasgivarens synk med vevaxelgivaren så ska försöka se om felet ligger där. En annan sak som jag kan nämna är att den inte rycker och har sig under körning? Endast när man står och torrgasar utan belastning! Har en lambdamätare och den kan man se pendla mellan 14.3 till 14.9 när man kör med jämn gas, men det märks inget i körningen...

Sen ser jag att jag postat i helt fel del av forumet :)

Användarvisningsbild
LinseN
Erfaren
Inlägg: 47
Blev medlem: tor jun 07, 2012 7:19 pm
Namn: Linus Pettersson
Kör: Ford Escort Cosworth
Ort: Västerås

Inlägg av LinseN »

Nu har jag provat mig fram lite mer och detta har jag kommit fram till! Jag tröttnade efter att jag inte hittade nånting som gjorde att bilen gick bättre, dvs att jag provat byta mapsensor, lambdasond och spridare. Drog då på 803 spridarna och den gamla 330-kitts boxen som jag fick med bilen med något chip från daniele negrente, http://www.danielenegrente.it/ Bilen är en italien import. Sen om han ägt bilen eller bara säljer chip vettefan! Hur som är chipet inte lambdastyrt och går fett! Mycket fett! 10:1, tomgång, på AFR mätaren. Men bilen går alldeles utmärkt med boxen och tyvärr sitter det limm runt chipet, så chipet går inte byta ut så jag ringde TG och beställde ett lambdastyrt 330-kit till min andra box och trodde att det självklart kommer funka! Men så f*n heller. Samma visa! Fick låna en annan box och satte i TGs chip men icke! Så det känns kanske som att avgasreningen spökar? Har provat koppla ur lambdasensorn och tomgångsmotorn utan resultat! Kolkanistern kanske? Har öppen vevhusvent och den sitter inte inkopplad på något vis, spelar det någon roll? All hjälp välkomnas då jag gärna får ordning på bilen snart, så man kan rulla in på en ombesiktning och bara kolla avgasvärdena :)

Användarvisningsbild
Åsa-nisse
Veteran
Inlägg: 183
Blev medlem: tor apr 02, 2009 5:59 am
Namn: Andes Bergstedt
Kör: Sierra 2,0i-89
Ort: Båstad

Inlägg av Åsa-nisse »

Byta spjällägesgivaren TPS:en, hade samma fel eft. byte funka allt, TPS:en kan vara lurig
kan visa rätt värde men ändå vara fel/sliten.....skroten nästa...den är dyr orginal!

Skriv svar