Problem med Ström

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
Användarvisningsbild
Thysse
Erfaren
Inlägg: 82
Blev medlem: tor maj 30, 2013 8:02 pm
Namn: Tobias Thyselius
Kör: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi - 2017
Ford Focus RS 2.3 Ecoboost - 2017
Ort: Frövi

Problem med Ström

Inlägg av Thysse »

Hej min scorpio är lite kinkig. När man inte använt den på två dagar får man oftast boosta igång den sedan ladda batteriet. Men kör man varje dag så är det inga problem.

Nu vill jag fråga er här på forumet om detta är vanligt? Då det är ett helt nytt batteri. Har kollat kupé belysningen t.o.m bagage och handskfacket.

Är det någon annan som haft samma problem och hur löste du det?

Tack på Förhand
Thysse

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6141
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Tag av minuspolen.. Koppla in en amperemätare mellan minuspolen på batteriet och jordkabeln...
Kolla om du får höga värden.
Börja sedan dra säkringar ur säkringsboxen.
Kolla amperemätaren efter varje utdragen säkring.
Då värdet minskar drastiskt så har du felet.

Peän
Veteran
Inlägg: 414
Blev medlem: ons aug 06, 2008 4:30 pm
Namn: Peter Karlsson
Kör: Busbil: Escort mk1 1300L (RS2100)-74 Peters edition, RS2000 4x4 -95b, Sommarbrux? Taunus kombi 2,0+ -81 Brux: Escort 1,8 Ghia kombi -94
Ort: Gränna
Medlemsnummer: 337

Inlägg av Peän »

Har samma problem på min Groda, men det beror på att den eftermonterade imobilizern drar (för mycket) ström när den är aktiverad. Annars kan den stå några veckor.

Norrland
Veteran
Inlägg: 208
Blev medlem: lör okt 27, 2012 11:51 am
Namn: Thomas
Kör: Scorpio 2,9 ghia Cosworth -96
Ort: Överkalix

Inlägg av Norrland »

Jag tänker stereo eller generator...

Användarvisningsbild
Thysse
Erfaren
Inlägg: 82
Blev medlem: tor maj 30, 2013 8:02 pm
Namn: Tobias Thyselius
Kör: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi - 2017
Ford Focus RS 2.3 Ecoboost - 2017
Ort: Frövi

Inlägg av Thysse »

Tackar för svar :) skall undersöka med multimeter.

Användarvisningsbild
Thysse
Erfaren
Inlägg: 82
Blev medlem: tor maj 30, 2013 8:02 pm
Namn: Tobias Thyselius
Kör: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi - 2017
Ford Focus RS 2.3 Ecoboost - 2017
Ort: Frövi

Inlägg av Thysse »

Hittade problemet. Var relä'ena till hel och halvljus XD hade panik till besiktning och skickade i ett par från Saab.. (dem var varma och klickade direkt man satte i och drog ur dem) Märkte nu att det drog 0.7A när jag drog ur dem och satte i mina Ford Original som jag hittade i städskrubben låg den stabilt på 0.14A.

Vid vidare sökning så är det Centrallås och Kupébelysning som drar resten. Är det något att bry sig om?

Peän
Veteran
Inlägg: 414
Blev medlem: ons aug 06, 2008 4:30 pm
Namn: Peter Karlsson
Kör: Busbil: Escort mk1 1300L (RS2100)-74 Peters edition, RS2000 4x4 -95b, Sommarbrux? Taunus kombi 2,0+ -81 Brux: Escort 1,8 Ghia kombi -94
Ort: Gränna
Medlemsnummer: 337

Inlägg av Peän »

Tycker att 140 mAh låter lite mycket. Drar den det när du har släckt och stängt igen bilen?


Peän

Användarvisningsbild
Thysse
Erfaren
Inlägg: 82
Blev medlem: tor maj 30, 2013 8:02 pm
Namn: Tobias Thyselius
Kör: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi - 2017
Ford Focus RS 2.3 Ecoboost - 2017
Ort: Frövi

Inlägg av Thysse »

Det vet jag inte nu startar den jämt iallafall även fastän den står i en vecka :)

Skriv svar