Escort mk2 1300, går dåligt vid kallstart

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
Divad
Veteran
Inlägg: 163
Blev medlem: mån okt 10, 2005 5:47 pm
Namn: David Johansson
Kör: Escort mk1 1300l -74, Escort mk1 rs2000 -75, Escort mk2 1300 -75, Cortina de-luxe -65
Ort: Stockholm

Escort mk2 1300, går dåligt vid kallstart

Inlägg av Divad »

Hej!

Jag har en Escort mk2 1300l -75'a som är i bra skick maskinellt förutom att den beter sig lite lurigt innan motorn har blivit varm.

Bilen hade stått avställd sen -82 fram till förra våren då tidigare ägare hade fräschat upp den och tog den igenom en besiktning.

Tidigare ägare har bytt fördelare, tändstift, luftfilter, och ställt tändningen med stroboskoplampa. Diverse slangar i motorutrymmet är utbytta och det verkar inte finnas några vakuumläckage runtomkring förgasaren eller vid vakuumslangarna (sprayade med startspray för att kolla detta själv).

När jag köpte bilen och körde hem den så tvekade den och tappade momentant orken vid gaspådrag. Jag tolkade detta som att membranet till accelerationspumpen var dåligt. Beställde ett renoveringskit till förgasaren från Webcon och bytte endast membranet vilket verkar ha hjälpt en hel del för hur den beter sig när den väl är varm.
Vid kallstart med utdragen choke så har den aldrig några bekymmer med att starta, dock så finns det absolut ingen ork i motorn såvida man inte saaaakta lyckas smyga upp varvtalet och släppa kopplingen försiktigt med rätt högt varvtal. Såfort man nuddar gaspedalen och trampar ner i normal takt så håller motorn på att gå ner drastiskt i varv och dö. Det är nästan som att den får för mycket luft känns det som (jag vet ju att accelerationspumpen nu inte har några problem med att spruta in bensin nu), antingen det eller så händer det något med tändningen...?

Jag har som sagt ett komplett renoveringskit till förgasaren liggandes och kan riva ner den för rengöring om jag så vill, men jag vet inte riktigt om det är där problemet ligger...
Kondensatorn är ej utbytt utan det ser ut att vara samma del som satt på vid leverans 1975. Tändkablarna är också original fortfarande.

Är det någon som har några eventuella tips så vore jag väldigt tacksam. Vill få iordning bilen till ett förhoppningsvis problemfritt skick fram till sommaren så man har något roligt att åka och köpa glass i :)

Mvh, David

Cosworth 4x4
Legend
Inlägg: 1114
Blev medlem: tis aug 19, 2003 10:00 am
Namn: Micke L.
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Ort: Örebro

Inlägg av Cosworth 4x4 »

Hej David

Har locket varit lyft på förgasaren ?
Det du beskriver är ett typiskt fel som händer om någon som inte jobbat med dom där förgasarna ska blåsa rent dom !
Back ventilen till acc pumpen är en liten stålkula samt en liten mässingsvikt ovanpå som väldigt många blåser bort när dom gör rent förgasaren.
Och då fungerar inte acc pumpen som den ska = bilen liksom "tappar andan" när man gasar på.

Sitter det en Motorcraft fördelare i bilen ?
Dom brukar bli väldigt glappa i axeln !
Knäpp bort locket och vrid på rotorn så du känner att förställningen funkar som den ska !
Lyft sen av rotorn och känn om axeln är glapp i "sidled" !
Känns detta OK så sätt ihop igen och kolla så att kamvinkeln är OK, är den det så kolla tändläget igen med en stroboskoplampa så du vet att även det stämmer.

// Micke

Divad
Veteran
Inlägg: 163
Blev medlem: mån okt 10, 2005 5:47 pm
Namn: David Johansson
Kör: Escort mk1 1300l -74, Escort mk1 rs2000 -75, Escort mk2 1300 -75, Cortina de-luxe -65
Ort: Stockholm

Inlägg av Divad »

Cosworth 4x4 skrev:Hej David

Har locket varit lyft på förgasaren ?
Det du beskriver är ett typiskt fel som händer om någon som inte jobbat med dom där förgasarna ska blåsa rent dom !
Back ventilen till acc pumpen är en liten stålkula samt en liten mässingsvikt ovanpå som väldigt många blåser bort när dom gör rent förgasaren.
Och då fungerar inte acc pumpen som den ska = bilen liksom "tappar andan" när man gasar på.

Sitter det en Motorcraft fördelare i bilen ?
Dom brukar bli väldigt glappa i axeln !
Knäpp bort locket och vrid på rotorn så du känner att förställningen funkar som den ska !
Lyft sen av rotorn och känn om axeln är glapp i "sidled" !
Känns detta OK så sätt ihop igen och kolla så att kamvinkeln är OK, är den det så kolla tändläget igen med en stroboskoplampa så du vet att även det stämmer.

// Micke
Tack för tipsen!

Kollade först inuti förgasaren och ja... mycket riktigt så fattades mässingsvikten och stålkulan. Det är väldigt svårt att hitta delar till dessa gamla opopulära förgasare och jag antar att om jag hittar en annan begagnad så är det risk för att kulan och vikten fattas i den också...

Provade mig på lite bonnmek och splittade ett litet kullager, tog kulan och la i kanalen. Drog sen fram tig-svetsen och lite mässingstillsatstråd. Smälte en klump mässing som jag slipade till en cylinderform för att passa ovanpå.
Satt på locket på förgasaren igen och provkörde. Problemet kvarstod när motorn var kall men när den väl kommit upp i temp så blev den mycket piggare när man gasade på och tvekade inte till samma grad. Antar dock såklart att diametern på kulan ej är optimal samt att mässingsvikten inte matchar originalet tillräckligt heller.

Har dock en 240z-motor liggandes med original dubbla SU HS6 förgasare.
Har sett att det är populärt med singel su-konvertering av samma typ på gamla mini's och mg's med 1295cc motorer. SU'n är ju underbar i sin enkelhet och är i princip en stor motorcykelförgasare. Hade ett gt-insug liggandes så nu snider jag på en 90-gradig adapter som möter flänsen från SU-förgasaren mot gt-insuget. Vi får se hur det går... :)

Cosworth 4x4
Legend
Inlägg: 1114
Blev medlem: tis aug 19, 2003 10:00 am
Namn: Micke L.
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Ort: Örebro

Inlägg av Cosworth 4x4 »

Hej igen.

Hur stor var kulan jämfört med hålet ?
Den skall vara någon tiondels mm. mindre än hålet för att passa mot sätet i botten av hålet.
Det borde inte vara så svårt att hitta denna kula och vikt då förgasar typen sitter ( satt ) på många bilar !
I stort sett alla enports förgasare har detta ( även den på SAAB V4 ! ).

// Micke

Divad
Veteran
Inlägg: 163
Blev medlem: mån okt 10, 2005 5:47 pm
Namn: David Johansson
Kör: Escort mk1 1300l -74, Escort mk1 rs2000 -75, Escort mk2 1300 -75, Cortina de-luxe -65
Ort: Stockholm

Inlägg av Divad »

Cosworth 4x4 skrev:Hej igen.

Hur stor var kulan jämfört med hålet ?
Den skall vara någon tiondels mm. mindre än hålet för att passa mot sätet i botten av hålet.
Det borde inte vara så svårt att hitta denna kula och vikt då förgasar typen sitter ( satt ) på många bilar !
I stort sett alla enports förgasare har detta ( även den på SAAB V4 ! ).

// Micke
Kulan jag satte i var mindre än så, cirka 1-2mm mindre i diameter än kanalen.
Får ta och hålla lite utkik efter detta. Ska dock prova med SU'n först och se hur det lirar.

Skickat från min HTC One mini via Tapatalk

Divad
Veteran
Inlägg: 163
Blev medlem: mån okt 10, 2005 5:47 pm
Namn: David Johansson
Kör: Escort mk1 1300l -74, Escort mk1 rs2000 -75, Escort mk2 1300 -75, Cortina de-luxe -65
Ort: Stockholm

Inlägg av Divad »

SK Racing skrev:Datsuns Hitachi/SU förgasare verkar vara populära utomlands o sätta på lite allt möjligt, inga delar till dom här med det finns o finna på ebay, tex.
Ja, dessa är från en 71'a. Dvs dem eftertraktade "roundtop" varianterna som inte har några kompromisser i designen i förhållande till emissionskraven som kom på de senare modellerna av förgasaren.

Skickat från min HTC One mini via Tapatalk

Divad
Veteran
Inlägg: 163
Blev medlem: mån okt 10, 2005 5:47 pm
Namn: David Johansson
Kör: Escort mk1 1300l -74, Escort mk1 rs2000 -75, Escort mk2 1300 -75, Cortina de-luxe -65
Ort: Stockholm

Inlägg av Divad »

SK Racing skrev:Jag har inte pillat något med Hitachi/su förgasarna jättemycket, men fått fram att det finns en uppsjö av munstycke o nålar till dom för att få rätt luft/bränsleblandning i förhållande till cylindervolym och flöde osv, jag försökte mig på o köra med E85 i somras på min SSS och det gick inget bra alls, dom munstycken och nålar som satt std klarade inte o ge tillräckligt med soppa, max nedskruvade men det gick inte ändå...
Mm, det sitter en l18 i din 510? Dem originalförgasarna tror jag är typ hs4 eller liknande i storlek, kanske mindre.

Ovanlig och eftertraktad bil du har :)

Skickat från min HTC One mini via Tapatalk

Skriv svar