Galaxy 2,3-04 Startar inte

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Galaxy04
Nybörjare
Inlägg: 9
Blev medlem: mån maj 14, 2018 5:20 pm
Namn: David J
Kör: Galaxy 2.3 -04
Ort: Jönköping

Galaxy 2,3-04 Startar inte

Inlägg av Galaxy04 »

Hej! Skulle åka till jobbet häromdagen. Vred om nyckeln som vanligt. Startmotors slår till och bilen får lite bränsle och nästan startar . Men inte helt fullt. Försöker igen. Startmotorn slår till men ingen start och låter nästan som startmotorn rullar lite. Försökt idag igen samma grej igen bilen startar nästan . Bensin finns då jag fyllt på 5 liter extra. Någon här som har nån aning. Läst lite här och på nätet men inte riktigt hittat nåt. Bilen gick dagen innan utan problem 12-13 mil. Tacksam för svar


Skickat från min iPhone med Tapatalk

malajo
Erfaren
Inlägg: 97
Blev medlem: tis maj 01, 2018 11:29 pm
Namn: Magnus Johansson
Kör: Volvo V70
Ort: Halmstad

Inlägg av malajo »

Snurrar startmotorn eller snurrar den inte?
Hur mycket bensin, tror du att det är 5 liter i tanken så hade jag fyllt mer.
Laddat batteri?

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk

Galaxy04
Nybörjare
Inlägg: 9
Blev medlem: mån maj 14, 2018 5:20 pm
Namn: David J
Kör: Galaxy 2.3 -04
Ort: Jönköping

Inlägg av Galaxy04 »

Startmotor snurrar och lampan för bränsletanken tändes första gången jag skulle försöka starta så den hade bensin innan jag fyllde på så borde finnas ca 10 liter i tanken nu. När jag försökte starta så hostar den nästan igång men inte mer än så.


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Kolla säkringsboxen i motorrummet, de är kända för att brinna
Servicerådgivare FordStore Hedbergs Bil
bruno.situm@hedbergs.se
Direktnr 046-31 27 12

Galaxy04
Nybörjare
Inlägg: 9
Blev medlem: mån maj 14, 2018 5:20 pm
Namn: David J
Kör: Galaxy 2.3 -04
Ort: Jönköping

Inlägg av Galaxy04 »

Bruno skrev:Kolla säkringsboxen i motorrummet, de är kända för att brinna


Ska kika ikväll


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Galaxy04
Nybörjare
Inlägg: 9
Blev medlem: mån maj 14, 2018 5:20 pm
Namn: David J
Kör: Galaxy 2.3 -04
Ort: Jönköping

Inlägg av Galaxy04 »

Galaxy04 skrev:Ska kika ikväll


Skickat från min iPhone med Tapatalk


BildBild

Hittat nåt här. Vad gör jag nu åt detta ? Byta hela ?



Skickat från min iPhone med Tapatalk

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Jag som jobbar på bilverkstad måste ju nästan rekommendera det, men koppla loss batteriet och ta loss grejerna, se om du kan snygga till det på nåt sätt.. Värt ett försök. Går inte det så är det ju ett byte
Servicerådgivare FordStore Hedbergs Bil
bruno.situm@hedbergs.se
Direktnr 046-31 27 12

Galaxy04
Nybörjare
Inlägg: 9
Blev medlem: mån maj 14, 2018 5:20 pm
Namn: David J
Kör: Galaxy 2.3 -04
Ort: Jönköping

Inlägg av Galaxy04 »

Bruno skrev:Jag som jobbar på bilverkstad måste ju nästan rekommendera det, men koppla loss batteriet och ta loss grejerna, se om du kan snygga till det på nåt sätt.. Värt ett försök. Går inte det så är det ju ett byte


Bild

Gick sådär att snygga till . Blir ny box eller bättre begagnad .



Skickat från min iPhone med Tapatalk

getsome
Legend
Inlägg: 1351
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Lossa kablarna som brunnit och skruva fast i dom vänsta bultarna så borde felet vara löst.. dv om sladden räcker. (flytta den från vänster bult till höger bult)

Skriv svar