Hastighetsmätare visar fel

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
te_wik
Erfaren
Inlägg: 64
Blev medlem: tor okt 21, 2010 9:44 pm
Namn: Tommy Wikström
Kör: Kör Audi, men renoverar en Consul MK1
Ort: Kalix

Hastighetsmätare visar fel

Inlägg av te_wik »

Tjenare.

Hastighetsmätaren la av härom dagen. Den surrar konstigt och ibland far den som ett pimpelspö.

Ibland visar den helt galet, tex 160 när GPS'en visar 100 och ibland visar den som den ska.

Är det tro mätaren eller givaren som har gett upp?



Mvh Tommy

te_wik
Erfaren
Inlägg: 64
Blev medlem: tor okt 21, 2010 9:44 pm
Namn: Tommy Wikström
Kör: Kör Audi, men renoverar en Consul MK1
Ort: Kalix

Inlägg av te_wik »

Ingen som har något tips?

Jag skulle ta lös instrumenteringen idag för att kolla efter dåliga lödningar men då är det en vajjer som håller fast allt så jag inte kommer åt att dra ut den och alla kablar.

Jag trodde det var elektrisk hastighetsmätare och inte vajjer, vilket Haynes också säger :S Vart fasen går vajjern då..



Mvh Tommy

Pyrro
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre feb 06, 2009 11:28 am
Namn: Daniel hallström
Kör: Ford scorpio
Ort: Töreboda

Inlägg av Pyrro »

Hade liknande fel på en av mina scorpor, låg på motorvägen och körde sen helt plötsligt började hastighets mätaren leva sitt egna liv, Som du sa, Lite som ett pimpel spö, Sen gick den till max och lite till sen dog den helt, å säkringen gick så jag hade inga blinkers, så jag bytte säkringen och då funkade blinkersen igen men inte hastighets mätaren, visade sig vara kablarna till hastighetsmätaren som sitter på växel lådan som var lite trasiga, Lödde ihop dom igen och la 2komps lim över för att skydda, funkat prima sedan dess. så mitt tips är att kolla på v-lådan å se om du hittar hastighetsmätaren, Skall nog sitta på vänstra sidan av låda, å se om du hittar kablarna till hastighetsmätaren och kolla hur dem är.

te_wik
Erfaren
Inlägg: 64
Blev medlem: tor okt 21, 2010 9:44 pm
Namn: Tommy Wikström
Kör: Kör Audi, men renoverar en Consul MK1
Ort: Kalix

Inlägg av te_wik »

Pyrro skrev:Hade liknande fel på en av mina scorpor, låg på motorvägen och körde sen helt plötsligt började hastighets mätaren leva sitt egna liv, Som du sa, Lite som ett pimpel spö, Sen gick den till max och lite till sen dog den helt, å säkringen gick så jag hade inga blinkers, så jag bytte säkringen och då funkade blinkersen igen men inte hastighets mätaren, visade sig vara kablarna till hastighetsmätaren som sitter på växel lådan som var lite trasiga, Lödde ihop dom igen och la 2komps lim över för att skydda, funkat prima sedan dess. så mitt tips är att kolla på v-lådan å se om du hittar hastighetsmätaren, Skall nog sitta på vänstra sidan av låda, å se om du hittar kablarna till hastighetsmätaren och kolla hur dem är.


Men jag har ju vajjer på min.



Mvh Tommy

Pyrro
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre feb 06, 2009 11:28 am
Namn: Daniel hallström
Kör: Ford scorpio
Ort: Töreboda

Inlägg av Pyrro »

te_wik skrev:Men jag har ju vajjer på min.



Mvh Tommy

Aj fan, missade det.. Då vet jag inte riktigt vad det kan vara...

te_wik
Erfaren
Inlägg: 64
Blev medlem: tor okt 21, 2010 9:44 pm
Namn: Tommy Wikström
Kör: Kör Audi, men renoverar en Consul MK1
Ort: Kalix

Inlägg av te_wik »

Pyrro skrev:Aj fan, missade det.. Då vet jag inte riktigt vad det kan vara...

Är nog gissningsvis någonting fel på mätaren eftersom den låter konstigt.
Får försöka tvinga in handen dit ikväll och se ifall jag kan få bort clipset till vajjern.



Mvh Tommy

Skriv svar