ABS problem?

Allt om Fords modeller B-MAX, Fiesta, Fusion, Ka, EcoSport & Puma.
fr34kz

ABS problem?

Inlägg av fr34kz »

Tjenare!

Min abs lampa har börjat lysa dom senaste dagarna. Lyser direkt från start men slocknar efter några hundra meter föra att sedan lysa konstant. Stänger jag av innnan lampan tänt sig efter kört nåra hundra meter så lyser den inte från start utan tänds igen efter en stund.

Har haft nere hjul o skärmar för att smörja upp kontakter och mäta upp givarna.
Fick följande VF: 709 HF: 714 ...... VB: 684 HB: 675. Tycker de verkar stämma ok inga större avvikelser. Mätt i ohm.

Undrar bara om de nåt annat man kan kolla innan ja släpar bort den till verkstan och låter dom läsa av den. Eller någon som haft liknande problem?

//Andreas

Användarvisningsbild
Åsa-nisse
Veteran
Inlägg: 183
Blev medlem: tor apr 02, 2009 5:59 am
Namn: Andes Bergstedt
Kör: Sierra 2,0i-89
Ort: Båstad

Inlägg av Åsa-nisse »

Låter som pumpen, packningar är slut.

fr34kz

Inlägg av fr34kz »

Ok? Tror du de att dom redan har gett sig.?

Glömde nämna att de handlar om en fiesta -06 på 5k mil?

//Andreas

Användarvisningsbild
Åsa-nisse
Veteran
Inlägg: 183
Blev medlem: tor apr 02, 2009 5:59 am
Namn: Andes Bergstedt
Kör: Sierra 2,0i-89
Ort: Båstad

Inlägg av Åsa-nisse »

Kolla även givarna som sitter på varje hjulaxel, kan ha rostat så att en är knäckt, sprucken.

Peter H
Legend
Inlägg: 6157
Blev medlem: mån dec 25, 2006 10:58 am
Namn: Peter Hallgren
Kör: Ford C-Max Ghia -06 1,8 FFV, Micra 1,3 FFV -00 Miata MX5 -91 Kawasaki KLR 650 Tengai -91 Samtliga etanoldrivna.
Ort: Tierp
Kontakt:

Inlägg av Peter H »

Värt även då man är ute vid varje hjul är med att kontrollera ABS segmentringen är hel och dess "kuggar" för varje hjul är så rena som möjligt, som igensatta/ärgade med kan ge liknande fenomen.

Skriv svar