Välkommen till vårt uppdaterade forum!
Klubbens forum har fått sig en välbehövlig uppfräschning och vi hoppas att du snart känner dig som hemma här igen.
Tveka inte att lämna eventuella synpunkter eller ideér till oss, mer information hittar du här: LÄNK

Lösenord
Inga lösenord har kunnats flyttas med då de är krypterade. Tryck bara på knappen "Jag har glömt mitt lösenord" när du loggar in och följ instruktionerna för att ange det igen.
Behöver du ändra din e-postadress så skicka ett meddelande till info@fordclubsweden.se med ditt användarnamn samt gamla och nya e-postadressen.

MVH,
Styrelsen i Ford Club Sweden

ABS/Antispinn lampan lyser

Allt om Fords modeller B-MAX, Fiesta, Fusion, Ka, EcoSport & Puma.
Användarvisningsbild
Xmax
Veteran
Inlägg: 248
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Mats W
Ort: Stockholm
Kör: Ford Puma & Toyota Rav4

ABS/Antispinn lampan lyser

Inläggav Xmax » ons nov 12, 2008 8:11 pm

Lamporna för ABS och Antispinn har börjat lysa på min Puma. Jag har för några år sedan klämt kabeln till ABS givaren på höger bakdäck vilket fick lamporna att lysa tidigare. Trode det var min lagning av det som gett upp. Men nu har jag just kollat och gjort om lagningen bättre men lamporna lyser ändå. Varken ABS eller antispinn funkar just nu.

Skulle behöva tips på var jag ska fortsätta felsöka?

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 4709
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Ort: Gyttorp
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Medlemsnummer: 56

Inläggav RickardEM » ons nov 12, 2008 11:20 pm

Slocknar lampan och börjar lysa när du kör iväg eller lyser den konstant?

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

Användarvisningsbild
Xmax
Veteran
Inlägg: 248
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Mats W
Ort: Stockholm
Kör: Ford Puma & Toyota Rav4

Inläggav Xmax » tor nov 13, 2008 7:48 am

RickardEM skrev:Slocknar lampan och börjar lysa när du kör iväg eller lyser den konstant?

\Rickard


Den lyser konstant. Bilen gör ju en kontroll av alla varningslampor när man startar så normalt så tänds alla lampor och sedan släcks dom en efter en. Men som det är nu så tänds lamporna direkt när jag startar bilen och sen lyser dom konstant. När detta fel började så "glappade" lamporna och kunde tändas och släckas under färd. Därför jag trode att det var min lagning som börjat glappa. Men så var det inte :( Och numer lyser lamporna konstant.

stenman14

Inläggav stenman14 » tor nov 13, 2008 9:45 pm

Hade samma problem på min puma!
E antingen kabel brott eller så får det "fel" motstånd i kabeln!

Användarvisningsbild
Xmax
Veteran
Inlägg: 248
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Mats W
Ort: Stockholm
Kör: Ford Puma & Toyota Rav4

Inläggav Xmax » ons nov 19, 2008 12:19 pm

Felet hittat och avhjälpt. Det var en kombination av kabelbrott och trasig sensor i höger framhjul.

Någonting har följt med däcket och kastats upp på innerskärmen. Innerskärmen höger fram hade fått en reva och på insidan av skärmen satt kabeln till abs/antispinn sensorn. Kabeln har fått brott och troligen kortslutit sensorn i samma veva. Tog en stund att hitta men nu är det fixat och abs och antispinn fungerar igen och lamporna slocknar så fint som de alltid gjort innan.

Tack så mycket för hjälpen!