Välkommen till vårt uppdaterade forum!
Klubbens forum har fått sig en välbehövlig uppfräschning och vi hoppas att du snart känner dig som hemma här igen.
Tveka inte att lämna eventuella synpunkter eller ideér till oss, mer information hittar du här: LÄNK

Lösenord
Inga lösenord har kunnats flyttas med då de är krypterade. Tryck bara på knappen "Jag har glömt mitt lösenord" när du loggar in och följ instruktionerna för att ange det igen.
Behöver du ändra din e-postadress så skicka ett meddelande till info@fordclubsweden.se med ditt användarnamn samt gamla och nya e-postadressen.

MVH,
Styrelsen i Ford Club Sweden

Låg kylvätsketemperatur?

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
164forever
Erfaren
Inlägg: 48
Blev medlem: fre jul 17, 2015 10:37 pm
Namn: Håkan Karlsson
Ort: Borlänge
Kör: Focus -02, Volvo 164 -73

Låg kylvätsketemperatur?

Inläggav 164forever » mån nov 04, 2019 12:56 pm

Hej. Nu börjar felen komma på min Mondeo -06, 2,0 HE, tyvärr.
Gått c:a 23.500 mil nu.
På senvintern 2019 började tempmätaren "dippa" ner jag körde på 100 - 110 vägar.
Sen under våren, sommaren och början på hösten så höll den sig rakt upp, som den väl ska göra.
Men nu, när det börjat bli minusgrader igen, så "dippar" mätaren igen.
Ibland nästan ner mot noll ! Värmen i bilen är fortfarande bra...
Det går INTE åt nån kylarvätska och den håller till -40 grader!
Kylaren, termostaten eller vad?
Dessutom verkar det som att bilen går på 3 (2) cylindrar när jag startar i nollgradigt eller nån minusgrad?
Efter ett par minuters varmkörning går den normalt igen...
Mvh/Håkan

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 4727
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Ort: Gyttorp
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Medlemsnummer: 56

Inläggav RickardEM » mån nov 04, 2019 1:41 pm

164forever skrev:Hej. Nu börjar felen komma på min Mondeo -06, 2,0 HE, tyvärr.
Gått c:a 23.500 mil nu.
På senvintern 2019 började tempmätaren "dippa" ner jag körde på 100 - 110 vägar.
Sen under våren, sommaren och början på hösten så höll den sig rakt upp, som den väl ska göra.
Men nu, när det börjat bli minusgrader igen, så "dippar" mätaren igen.
Ibland nästan ner mot noll ! Värmen i bilen är fortfarande bra...
Det går INTE åt nån kylarvätska och den håller till -40 grader!
Kylaren, termostaten eller vad?
Dessutom verkar det som att bilen går på 3 (2) cylindrar när jag startar i nollgradigt eller nån minusgrad?
Efter ett par minuters varmkörning går den normalt igen...
Mvh/Håkan

Kan det vara något med tempgivaren till motorn?
Tänkte eftersom bilen går illa vid kallstart.
Borde gå att se med med t.ex. Forscan eller liknande vad tempgivaren ger för värden, kanske fungerar på samma sätt som Focusen (LÄNK) så kan du kolla värderna direkt på displayen.

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

164forever
Erfaren
Inlägg: 48
Blev medlem: fre jul 17, 2015 10:37 pm
Namn: Håkan Karlsson
Ort: Borlänge
Kör: Focus -02, Volvo 164 -73

Inläggav 164forever » sön dec 15, 2019 10:22 pm

Hej igen.
Ursäkta att jag inte uppdaterar förrän nu...
Jag har hört mig för lite med människor i min närhet,
som antingen jobbar med bilar eller har det som stor hobby.
Jag fick rekommendationen att byta termostat och det gjorde
verkligen skillnad! Nu blir den varmare fortare och, framförallt,
håller tempen på halva skalan, alltså rakt upp på mätaren,
även vid motorvägskörning!
Istället så fortsätter den att tjura ibland vid kallstart,
så jag har köpt ett par "STP Injection Trim" och tankat fullt då.
Det har hjälpt, men idag när jag åkte iväg så startade den helt OK,
men när jag kom ut på motorvägen började den rycka i lite högre
fart och var väldigt svag. Kom nästan inte upp för en backe på
motorvägen mellan Borlänge och Falun.
Stannade i Falun ett par timmar och fikade med en gammal kollega.
Sen startade jag den igen och åkte hem. Gick som en klocka!
Alltså förmodligen kondens och/eller ispropp igen?!
Så då tankade jag hemma i Borlänge och slog i ytterligare en STP.
Är Ford/Mazda motorn extra känslig för kondens?
Mvh/Håkan

getsome
Legend
Inlägg: 1311
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Ort: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin

Inläggav getsome » mån dec 16, 2019 6:19 am

Det finns redan 5-7% etanol i bensinen idag vilket gör att du inte behöver tillsätta någon alls , prova annars att tanka 15 L E85a en gång på full tank så ska ALLT vatten försvinna då , du kan få tänd motorlampa och hoppigare gång när den är kall men det löser sig nästa gång du tankar B95