Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-05-17, 10:49   #16
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Hehe,,,,ja nu var jag ute å velade en aning =S

Om jag planar min topp 2,5mm blir kompressionen lagom då? (förutsatt att toppen är std från början) eller blir den aningen hög? Visst borde man kunna köra även på bensin med kompression bortåt 12:1 om man har ordentlig koll på bränsle samt tändning?

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 11:11   #17
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Alltså det jag menade med min förra post var att lambda 1 är 14,7:1 med bensin och 9:1 med etanol.. Och det ställer man in i MS. Menade inget med kompressionsförhållandet..

Ang kompförhållanden..
Jag skulle inte plana toppen mer än 2mm, vill du ha ännu högre komp så ge dej på blocket, där kan du ta en 0,5mm också.

Planar du 2mm ska du hamna på 11,3:1, vid 2,5mm blir det 12:1 Och visst kommer det funka om du kör med MS
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 11:46   #18
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Ja okey,,,,nu är jag med igen!
Hur snabb är en vanlig lambda sond? går det att ställa in/mappa med en sådan, eller ska man/måste man försöka få tag i/låna en bredbandslambda?

Ja då stämmer värdena vid planing ungefär som jag hade tänkt mig. Så du rekomenderar max 2mm på toppen. Det här ska bli ett enkelt bygge så blocket får vara helt orört.

Har läst mig till att bränsletrycket ska ökas ca 1,7ggr mot std tryck. Har även läst mig till att trycket ligger på 2,5bar org så jag ska upp i ca 4,25 bar med etanol. Jag har skaffat mig tryckregulator från DOHC motorn, det sägs att man kan ställa upp trycket till 4,5 bar på den så den bör räcka. Men orkar bränslepumpen med detta?

Såg att det var aningen kort anslutning på dohc regulatorn, men visst borde det hålla om man trär på en slang och en ordentlig slangklämma? eller måste man tillverka någon slags "adapter" som övergår i en vanig nippel där man trär på bränsleslangen?


// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 11:52   #19
Släggmek
Samtalsnihilist
 
Släggmeks avatar
 
Medlemsdatum: apr 2006
Namn: Hasse B.
Från: Västernorrland
Kör: Taunus 2.0 1977 (Taunus 17M Super 1964, Taunus 1600L 1974 i förvar)
Yrke: Tusenkonstnär
Inlägg: 3 240

Donator

Släggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av allaSläggmek +1500 Omtyckt av alla
Finns en artikel på en par sidor i aktuella numret av Street & Strip Magazine om etanolkonvertering, kan ju ge nåt ytterligare kanske... Okay, testobjektet är en Peugeot 405 men bananflugor har ju nån enstaka gen gemensamt med människor oxå så något går säkert att överföra, hehe...
Släggmek är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 12:01   #20
reez
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Alex E
Från:
Kör:
Yrke:
Inlägg: 293


reez +10 Det börjar arta sig
det funkar med dohcregulator och klämma. Men varför ska du ha en sån om du ska köra MS? En fräsch pump orkar utan problem med dryga 4 bars tryck.

/A

Citat:
Ursprungligen postat av mcb
Ja okey,,,,nu är jag med igen!
Hur snabb är en vanlig lambda sond? går det att ställa in/mappa med en sådan, eller ska man/måste man försöka få tag i/låna en bredbandslambda?

Ja då stämmer värdena vid planing ungefär som jag hade tänkt mig. Så du rekomenderar max 2mm på toppen. Det här ska bli ett enkelt bygge så blocket får vara helt orört.

Har läst mig till att bränsletrycket ska ökas ca 1,7ggr mot std tryck. Har även läst mig till att trycket ligger på 2,5bar org så jag ska upp i ca 4,25 bar med etanol. Jag har skaffat mig tryckregulator från DOHC motorn, det sägs att man kan ställa upp trycket till 4,5 bar på den så den bör räcka. Men orkar bränslepumpen med detta?

Såg att det var aningen kort anslutning på dohc regulatorn, men visst borde det hålla om man trär på en slang och en ordentlig slangklämma? eller måste man tillverka någon slags "adapter" som övergår i en vanig nippel där man trär på bränsleslangen?


// Johan Lövgren
reez är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 12:11   #21
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av mcb
Ja okey,,,,nu är jag med igen!
Hur snabb är en vanlig lambda sond? går det att ställa in/mappa med en sådan, eller ska man/måste man försöka få tag i/låna en bredbandslambda?

Ja då stämmer värdena vid planing ungefär som jag hade tänkt mig. Så du rekomenderar max 2mm på toppen. Det här ska bli ett enkelt bygge så blocket får vara helt orört.

Har läst mig till att bränsletrycket ska ökas ca 1,7ggr mot std tryck. Har även läst mig till att trycket ligger på 2,5bar org så jag ska upp i ca 4,25 bar med etanol. Jag har skaffat mig tryckregulator från DOHC motorn, det sägs att man kan ställa upp trycket till 4,5 bar på den så den bör räcka. Men orkar bränslepumpen med detta?

Såg att det var aningen kort anslutning på dohc regulatorn, men visst borde det hålla om man trär på en slang och en ordentlig slangklämma? eller måste man tillverka någon slags "adapter" som övergår i en vanig nippel där man trär på bränsleslangen?


// Johan Lövgren
Ta 2mm det blir lagom att köra bensin med sen, med MS så kan du helt enkelt göra två olika filer och bara byta mellan bensin och etanol sen på några sekunder

En bredbandslambda kostar 2000:- och passar rakt på ett MS
Du behöver inte höjja bränsletrycket en millibar om du kör med MS

MS MS MS MS
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 12:32   #22
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Hmm,,,,,jag tror att jag ska plugga på lite mer om MS!! =)
ska plöja igenom lite trådar å forum!

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 17:08   #23
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Persson, jag var inne på din sida och kikade lite på hur du hade kopplat in MS, fick två funderingar. Måste man byta ut "hårdvara" tänker på resistorer och transistorer? det går inte att ändra i mjukvaran till programmet istället? eller är det att Ford delarna mäter inom andra områden (kräver mer/mindre ström/spänning) än vad t.ex. andra givare som Volvo m.fl.?

Sen undrar jag vad det lilla extra koret gör den som kallas spout?

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 19:47   #24
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av mcb
Persson, jag var inne på din sida och kikade lite på hur du hade kopplat in MS, fick två funderingar. Måste man byta ut "hårdvara" tänker på resistorer och transistorer? det går inte att ändra i mjukvaran till programmet istället? eller är det att Ford delarna mäter inom andra områden (kräver mer/mindre ström/spänning) än vad t.ex. andra givare som Volvo m.fl.?

Sen undrar jag vad det lilla extra koret gör den som kallas spout?

// Johan Lövgren
Om man vill använda fords egna givare för luft och vatten temp måste man byta ut två motstånd, och vill man använda fords egna tomgångsmotor så måste man byta en transistor och ett motstånd, eller göra som jag, sätta en större i serie. Anledningen till transitorbytet är att org transistorn är gjort för att styra ett relä och fords egna tomgångsmotor styr man direkt via den transitorn och den tar 1,2A.

Det ska gå att programera så man slipper byta motstånden till luft&vattentemp givarna men det verkar vara lättare att byta dem

SPOUT kortet var tänkt att användas för att kunna styra tändningen men det ville inte fungera.. men jag är lur på att det var jag som hade programerat fel.. Men det finns ett mycket enklare sätt att styra tändningen och det är det som visas längre ner där

Det är inga problem att byta motstånd osv, helst inte på ett MS original, det är klurigare på ett "lasse" kort men å andra sidan så kan du ju alltid beställa det klart redan av han, alltså med alla ändringar gjorda redan, han är bara att göra med
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 22:51   #25
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Ja okey, då är det ju faktisk smidigare att byta elektronik komponenterna och att använda Fords orginal grejjer!:

Jag har ett MS 2.2 på G, ett ytmonterat. Hur mycket är det värst? 1500kr? vad kostar ett nytt? Vad jag har förstått så går nästintill alla delar att köpa hos t.ex elfa, men att det är själva processorn man måste köpa från usa. Stämmer detta? vad är så speciellt med processorn? Är det bara mjukvaran i den?

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-17, 23:33   #26
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av mcb
Ja okey, då är det ju faktisk smidigare att byta elektronik komponenterna och att använda Fords orginal grejjer!:

Jag har ett MS 2.2 på G, ett ytmonterat. Hur mycket är det värst? 1500kr? vad kostar ett nytt? Vad jag har förstått så går nästintill alla delar att köpa hos t.ex elfa, men att det är själva processorn man måste köpa från usa. Stämmer detta? vad är så speciellt med processorn? Är det bara mjukvaran i den?

// Johan Lövgren
Dom brukar gå på 2000:- nya så 1500:- låter helt okey När det är ytmonterat så bör du ha lite lödvana eller så lämnar du iväg det till närmaste tv reparatör med en påse bullar
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-02, 22:02   #27
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Tjena!

Har en fundering kring spridare; Om man ska ha aningen större, vad finns det då för några som passar och som är enkla att få tag på?. Lista gärna upp några exempel.

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-02, 22:30   #28
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av mcb
Tjena!

Har en fundering kring spridare; Om man ska ha aningen större, vad finns det då för några som passar och som är enkla att få tag på?. Lista gärna upp några exempel.

// Johan Lövgren
Vad ska du ha dom till? Bara att byta och sen köra ren etanol eller byta sprut?
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-03, 09:43   #29
mcb
Registered User
 
mcbs avatar
 
Medlemsdatum: okt 2004
Namn: Johan Lövgren
Från: Degerfors/Linköping
Kör: Ford Sierra 88i
Yrke: Studerar, Maskinteknik LiTH
Inlägg: 147


mcb +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till mcb
Det kommer att bli ett MS, men jag är fundersam på om orginalspridarna verkligen räcker till, de låter nästan lite små. Men de räcker kanske till då man kan styra dem fullt ut?

Vid vilken effekt (ca) behöver man byta spridarna då man kör på bensin / e85?

// Johan Lövgren
mcb är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-03, 13:19   #30
blondie
Registered User
 
Medlemsdatum: jul 2005
Namn: Åke R
Från: Mora
Kör: Sierra -93
Inlägg: 527


blondie +10 Det börjar arta sig
Jag kanske har missat detta men vad tjänar jag på att byta till ett MS på en DOCH motor,har större spridare redan, kör på E85 ibland.Var köpa MS i Sverige?
blondie är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson