Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-09-23, 18:14   #46
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Nu har jag filmat lite...

Film 1, Tändning på, motor av:




Film 2, Motor igång:




Vore tacksam om jag kunde få en liten utvärdering av detta...

Tilläggas bör också att ända sen jag jag skruvade ut den där ställskruven, så har bilen gått väldigt ojämnt.. Helt plötsligt slutar den att svara på gasen, nästan köver sig och segar sig upp i varv.. trycker man gasen i bott, så släpper det till slut och den går rent igen, för att sedan gå dåligt igen...
tomgången har oxå vart problematisk, och hur mycket jag än skruvar fram och tillbaks på både ställskruv och givare så blir det inte bra...

Nu börjar jag bli lite less på det här... Nån som känner igen symptomen...?

Senast redigerad av Rebel55 den 2007-09-23 klockan 19:30.
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-23, 20:39   #47
Puffen_83
Raggarjävel...
 
Puffen_83s avatar
 
Medlemsdatum: dec 2003
Namn: Mikael J
Från: Umeå
Kör: Dodge Ram cummins
Yrke: Fordonstekniker
Inlägg: 712


Puffen_83 +50 Är på god väg
Skicka ett meddelande via MSN till Puffen_83
tjena.

jag får felkoder:
KOEO: 11,11,20,28,38,28,38 dvs 28=, Lambdasond, konstant hög volt (fet blandning), 38= Lambdasond, konstant för låg volt (mager blandning)

KOER: 50, 57, 57, 57, 57....

MEN jag tyckte mig se en fot som trycker ner gaspedalen på det andra testet eller ser jag fel???

Edit: hursomhelst ärdet alltid en bra ide att rengjöra tomgångsmotorn dåoch då, väldigt vanligt att den klibbar ihop..
__________________
Micke - 27MHz lever vidare - Kanal 6FM / 24USB
Besök http://27mhz.se

Senast redigerad av Puffen_83 den 2007-09-23 klockan 20:43.
Puffen_83 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-23, 21:41   #48
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av Puffen_83 Visa inlägg
MEN jag tyckte mig se en fot som trycker ner gaspedalen på det andra testet eller ser jag fel???

Edit: hursomhelst ärdet alltid en bra ide att rengjöra tomgångsmotorn dåoch då, väldigt vanligt att den klibbar ihop..

haha.. jag tänkte väl att nån skulle anmärka på det...
Nä, grejen e den att som jag skrev i förra inlägget, så har tomgången vart så gott som obefintlig stundvis, så jag var tvungen att gasa lite, så den inte skulle dö... Men, koderna (57) har varit desamma på alla 6-7 test jag gjort.. detta var första gången jag var tvungen å hålla foten på gasen...

hursomhelst... kan allt detta trassel bero på en trasig lambdasond, då?

Och, tomgångsmotorn, är det samma sak som tomgångsventilen? Jag har kollat lite i en Haynes-manual, och jag hittar inget om nån tomgångsmotor... ?
Sorry för min okunskap, har mest skruvat på förgasarbilar i mina dar.....

Senast redigerad av Rebel55 den 2007-09-23 klockan 21:45.
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-24, 03:35   #49
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Jepp, ja får det till samma koder

Där ser man va fel man kan se det är inte allt för lätt att läsa av dessa koder men det är förjävla skoj när man lärt sig

Jag skulle nu kolla lambdans jord först av allt. Mät bak på styrboxen igen, stift 49 ska ha kontakt med jord, så ohm mät mellan jord och stift 49, har den inte det så har du hittat ett billigt fel Skarva isf på en kablen där och dra till minuspolen.

Har den kontakt med jord så mät på stift 29 medans du kör med varmmotor, det ska pendla mellan 0-1 volt när du kör normalt (typ 70 med bara lite gas) då funkar det som det ska.

Sen ska du rengöra tomgångsmotorn enligt denna tråd så ska du se att det funkar bättre.
http://www.fmcs.nu/forum/showthread.php?t=31672
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-24, 17:27   #50
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Nu har jag haft isär å smörjat tomgångsmotorn, och kollat att den rörde på sig när den fick ström...

Jag även mätt på lambdan..
Nu e ja jäkligt kass på elprylar, men jag ställde multimetern på 200 ohm skalan, och fick då ett värde på 35... Tyvärr har jag ingen aning om detta är bra eller dåligt i detta fallet...
Jag skruvade sedan loss lambdan för å kolla hur den såg ut, och det första jag upptäckte var en liten bit av något som trillade ur ett av spåren på toppen... Dessutom skramlar det i den...
Dags å byta då kanske...
Jag sket i att skruva tillbaks lambdan, och har därför inte testat att mäta på stift 29 under färd....

Men det här med kod 57 då? Kan det ha något samband lambdan...?
Och varför visade spjällägesgivaren fel volt när jag mätte på den, kan den vara trasig oxå..?

Hjälp....

Senast redigerad av Rebel55 den 2007-09-24 klockan 17:28.
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-24, 22:59   #51
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av Rebel55 Visa inlägg
Nu har jag haft isär å smörjat tomgångsmotorn, och kollat att den rörde på sig när den fick ström...

Jag även mätt på lambdan..
Nu e ja jäkligt kass på elprylar, men jag ställde multimetern på 200 ohm skalan, och fick då ett värde på 35... Tyvärr har jag ingen aning om detta är bra eller dåligt i detta fallet...
Jag skruvade sedan loss lambdan för å kolla hur den såg ut, och det första jag upptäckte var en liten bit av något som trillade ur ett av spåren på toppen... Dessutom skramlar det i den...
Dags å byta då kanske...
Jag sket i att skruva tillbaks lambdan, och har därför inte testat att mäta på stift 29 under färd....

Men det här med kod 57 då? Kan det ha något samband lambdan...?
Och varför visade spjällägesgivaren fel volt när jag mätte på den, kan den vara trasig oxå..?

Hjälp....
Bra där med tomgångsmotorn!

Fick du 35ohm mellan stift 49 och jord alltså? Det kan nog vara ok om man räknar med felmarginalen beroende på hur dyr mätare du har men jag skulle endå skarva på en kabel och dra till minuspolen bara för att vara säker, kostar ju inget. Har inte din mäter en "summer funktion"? Alltså att den piper om man sätter ihop test kablarna? Med den funktionen kollar man om saker har kontakt med varandra.

Om det saknas delar från lambdan så kan den ju vara sönder... Jag skulle ha köpt en ford original, men det är ju jag Ska du byta till nån beganad så är det lätt att lista ut vilka kablar som ska vart vilken lambda du än hittar, bäst är en lambda med tre kablar eller fler.

En sak i taget, byt lambdan och nu när du rengjort tomgångsmotorn och ställt ner spjället (eller vad den där skruven nu gör) Så bör du nolla styrboxern, alltså koppla bort minuspolen några timmar.

Sen kan du kolla koderna igen och se hur det ser ut. Det kan ha löst sig Men boxen måste för det mesta "köras in" Bilen kan stå och hioppa på tomgången osv. Men låte den stå på tomgång och ha sig tills den ha "lärt sig" Sen kan du köra och hålla 70 och 90 långa sträckor så den får justera in sig.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-25, 05:04   #52
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Jag tror det får bli en universal-lambda med 4 kablar från biltema för 399:- på ford tar dom 2211:- .....

Jag mätte mellan stift 49 och 60... de e en billig mätare...
Klart jag kan dra en extra kabel oavsett.. ska jag klippa kabel 49 vid boxen, å skarva på en extra jordkabel där då?
Men om det skulle vara problem med jordkabeln i närheten av sonden, så borde det väl inte hjälpa att ha en ny jord vid boxen, eller?

Hur ska jag göra med spjällägesgivaren?

Senast redigerad av Rebel55 den 2007-09-25 klockan 07:08.
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-28, 17:19   #53
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Jag har fått hem en ny lambda nu, och jag undrar om nån har koll på vilka kablar som e vilka på original-lambdan.. två st med lika färger ska väl vara till värmen, en plus och en jord...
På den gamla lambdan sitter en av kablarna lite "offset".. kan det vara jorden, månne...?
jag vill inte gärna koppla fel och pajja den nya oxå...
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-28, 22:46   #54
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
`Lite snålt med tid nu men jag har skrivigt vilka kablar som är vilka minst fem gånger på forumet iaf så om du söker lite så kommer du nog hitta
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-30, 14:32   #55
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Jag har klippt av kontakten på den gamla trasiga och satte i den i honan i bilen och mätte på stumparna (med tändning på) som jag skall skarva ihop med den nya lambdan...

Då fick jag följande värden:

Grå: ca 4 volt
Svart: ca 4 volt
vit: ca 10 volt
vit: 0 volt

de två vita ska väl gå till förvärmningen, den svarta signal, och den grå jord?
(jag var hyfsat säker på att den grå skulle vara jord, med tanke på att den sitter lite avsides på lambdan och ser ut att vara anluten till dess chassi...? )
Varför får jag ström på den grå?

Senast redigerad av Rebel55 den 2007-09-30 klockan 22:39.
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-10-01, 07:36   #56
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Ja det låter rätt men som sagt hur kan du få ut 4volt på jorden? Säker på att du mätt rätt? Den hade väl kontakt med jord? Om du mäter mellan svart och grå så ska du ha 4-5 volt
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-10-01, 08:20   #57
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Jag mätte mellan kablarna och karossen... Jag kan prova och mäta mellan grå och svart oxå, men vad är skillnaden...?

Som det är nu så vågar jag ju inte koppla in lambdan, då pajjar väl den oxå...

Kan jag koppla den nya lambdans jordkabel till karossen eller minuspolen istället, och skita i jordkabeln i stammen?
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-10-01, 11:47   #58
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av Rebel55 Visa inlägg
Jag mätte mellan kablarna och karossen... Jag kan prova och mäta mellan grå och svart oxå, men vad är skillnaden...?

Som det är nu så vågar jag ju inte koppla in lambdan, då pajjar väl den oxå...

Kan jag koppla den nya lambdans jordkabel till karossen eller minuspolen istället, och skita i jordkabeln i stammen?
Lambdan måste också jorda i styrboxensstift 49 annars blir det knas, det hela låter mycket märkligt...
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-10-01, 11:53   #59
Rebel55
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2007
Namn: Michael Törngren
Från: Vårgårda
Kör: Ford Sierra 2.0i CLX -92 och Ford Fiesta 1.1i -91
Yrke: Produktions Tekniker
Inlägg: 148


Rebel55 +10 Det börjar arta sig
Jag var precis nere och klippte kabel 49, för att se om strömmen kom ifrån ett kabelbrott eller ifrån boxen, och det var ifrån databoxen... jag får ut 4.4 volt på stift 49....

Betyder det här att jag har en trasig box...?
Jag börjar bli riktigt less på det här.....
Rebel55 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-10-01, 12:56   #60
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av Rebel55 Visa inlägg
Jag var precis nere och klippte kabel 49, för att se om strömmen kom ifrån ett kabelbrott eller ifrån boxen, och det var ifrån databoxen... jag får ut 4.4 volt på stift 49....

Betyder det här att jag har en trasig box...?
Jag börjar bli riktigt less på det här.....
Jag måste nästan ut i bilen för att kolla så det inte ska vara så, nån bakström eller nått, det blir nämligen det på signalkabeln från lambdan, ser helskumt ut att det ska komma 5volt till en kabel som det ska gå en signal på 0-1volt i men det är som det ska... Har du ingen i närheten som har en fungerande sierra som kan kolla? Annars kanske jag kan kolla det imorrn.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson