Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-11-05, 23:01   #1
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
Question koppla in universal lambdasonder..

fick hem lambdasonderna idag (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-B...ayphotohosting) men dom har vit röd svart kabel
på bilen är det brun blåvit svartröd på vänster. Brun blå svartröd höger.

Vilka färger ska ihop?

går kanske mäta men drygt ;o)
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 03:34   #2
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
nu har ja kopplat in dom å hoppas det är rätt?

lambdasondens svarta kabel på bilens blå
lambdasondens vita kabel på bilens bruna
lambdasondens röda kabel på bilens röd\svarta

mätte sedan bilens blå kabel på tomgång å hade 0.10-0.15volt. är inte det lite lågt?

Senast redigerad av blanks den 2007-11-06 klockan 04:33.
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 09:58   #3
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Finns en bra sida

http://www.lambdasensor.com/main/mcolours.htm

Men du borde nog utgå från de gammal kontakterna för att få hjälp av den och inte kablarna i bilen.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 14:10   #4
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
jag har bara 3 kablar.. å ja har utgått från gamla lambda som satt där dom hade svart vit vit. å på den nya ersatte ja dom vita med vit och röd, och svarta där svarta satt alltså på bilens blå.. spelar det någon roll hur ja ersätter dom vita kablarna? vet att de är för värmningen men kan ja tex sätta röda på vilken av dom vita ja vill och den andra vita på den gamla vita?
nu vart det surrigt värre ;o)

sen har ja hört att lambda med röd kabel inte ska funka på sierra eftersom de är av annan sort? men enligt han som säljer ska den passa nästan alla bilar. (se länk här ovanför)
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 14:52   #5
weirdigge
FMCS Member och fartgalen
 
weirdigges avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Fredrick Ingvald
Från: Kumla
Kör: Sierra Cosworth -90 & VW Touareg V10 TDI
Yrke: Testutvecklare
Inlägg: 662


weirdigge +50 Är på god väg
Skicka ett meddelande via MSN till weirdigge
Mina färger som jag skrev verkar ganska fel, bortse från dem.
__________________
./Mvh Fredrick - no real power just turbo shit
Bil blogg http://cosworthigge.blogspot.com
weirdigge är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 18:53   #6
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
Question 13-14 volt på alla 3 kablar te lambdasonden

startar en ny trå ;o)
har en v6a å då 2 lambdasonder..
ena lambdasonden den på förarsidans sida visar 0.08 volt upp till 0.14 på signalkabeln medans den är igång, pendlar upp å ner ofta.

den andra på passagerarsidans sida visar 13-14volt på signalkabeln och lika mycket på dom andra två som är till uppvärmningen. allt upmätt med bilen igång å normal temp.

gjordningen är det inget fel på.. mätte upp kontakten mellan jorden på batteri och på sonden, 0.01 i bortfall vilket e bra.
mätte även på ena uppvärmningskabeln å jorden samma där 0.01.

antar att ja måste mäta på boxen i bilen men vilka kablar i såna fall?

inte konstigt att man fick åt helvete på alla värden på bes...
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:06   #7
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Varför en andra tråd? Blir ju bara ännu snurrigar, jag sätter ihop trådarna.

Utan någon lambda inkopplad så kan det vara 12v även på signalkabeln, det kom vi fram till i nån tråd här för ett tag sen så det låter inte konstigt, om du nu mätt med lambdan urkopplad?

Att mäta en lambda på tomgång ger inte så värst mycke, det är hyffsat snål blandning på tomgång plus att lambda regleringen inte är inkopplad, jämnfart är det bästa om du ska mäta, säg 70 på femman med varm motor.

Dina gammla sonder var alltså tre kablarns? Två vita och en svart? Det är absolut enklast att utgå från de gammla sondernas kontakter, men det hade du gjort väl? Använder du dom så slipper man blanda in bilens orgie i färger Vit, vit och svart är ju enkelt...

Fick du inte med nått papper med sonderna? Säljaren måste ju veta vilka kablar som är förvärmning och vilken som är signal.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:15   #8
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Om det är som på denna bild så borde du ha kopplat rätt.

Vit-Vit
Vit-Röd
Svart-Svart
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	LAMBDA.jpg
Visningar:	138
Storlek:	32.8 KB
ID:	17860  
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:22   #9
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
okey.. ja starta en ny för ja ville ha snabbt svar ;o)
nu är grejjen den att sonderna är ikopplad när ja mätte å bilen igång
13-14 volt på alla 3 på ena sidan

har sett en tråd om detta förr å sökt men hittar den inte nu..
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:26   #10
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
ja fick inget papper med dom nya, enda som var med var 6st skarvhylsor.
tänkte löda ihop men lödtennet fastnar inte på lamdakablar så d blidde skarvhylsor.
och ja har antagligen kopplat rätt eftersom ja satt svart på svart sen ska det inte spela någon roll?
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:28   #11
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av blanks Visa inlägg
okey.. ja starta en ny för ja ville ha snabbt svar ;o)
Ajjabajja det är inte tillåtet Tänk om alla skulle göra så hela tiden...
Citat:
Ursprungligen postat av blanks Visa inlägg
nu är grejjen den att sonderna är ikopplad när ja mätte å bilen igång
13-14 volt på alla 3 på ena sidan

har sett en tråd om detta förr å sökt men hittar den inte nu
Det låter mysko... Tog du felkoder innan så du vet att det var sonderna som var trasiga? Om du inte gjorde det så är det nog bäst du kopplar in dina gammla sonder igen och ta ut koder.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:29   #12
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av blanks Visa inlägg
ja fick inget papper med dom nya, enda som var med var 6st skarvhylsor.
tänkte löda ihop men lödtennet fastnar inte på lamdakablar så d blidde skarvhylsor.
och ja har antagligen kopplat rätt eftersom ja satt svart på svart sen ska det inte spela någon roll?
Ja om det nu är samma sond som på bilden... Vart kommer den ifrån? USA?
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:31   #13
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
kom på en sak nu..
på vänstra sidan kopplade ja tvärsemot på dom gamla 2 vita motför högra..
men det ska väl inte göra så ja får 12volt på den ja ska ha 0.1-0.8 på?
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:33   #14
blanks
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2007
Namn: Johan Persson
Från: Voxnabruk
Kör: Sierra 2.9 XR 4x4 -92
Inlägg: 365


blanks +/- 0 Nybörjare
Skicka ett meddelande via MSN till blanks
ja usa tror ja.. du har länken på dom på min första post här längst upp..
bosch universal e de då å för en bråkdel av vad dom kostar här.

vart finns posten om att göra en felkods läsare?
blanks är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-11-06, 19:53   #15
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
På de sonder jag har hållt på med så spelar det ingen roll, men på dom är ju båda förvärmningskablarna vita, testa ändra som den som visar hyffsat rätt.

Felkodstråden finns i FAQ under Sierra/Scorpio. Lägger in direktlänken för säkerhetsskull
http://www.fmcs.nu/forum/showthread.php?t=35668
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson