Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Escort/Orion/Scorpio/Sierra

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-01-04, 15:29   #1
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
luftmängdmätare doch

Hej

Dags för dagens idiotförklarnig

Vart sitter luftmängdsmätaren på sierra 90 Dohc ??Den borde ju sitta före insugsrampen tycker jag, och då sitter det en cylinderformd enhet på luftburksröret som går längs med fronten. Men tittar jag i repboken så står det att det är tomgångsmotor.......

Någon vänlig själ som vill hjälpa till????

Kanske måste ändra rubriken till felkodläsning??
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!

Senast redigerad av mikko den 2009-01-04 klockan 20:12. Anledning: fel rubrik
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-04, 16:12   #2
Järnkaminen
Vice Ordförande
 
Järnkaminens avatar
 
Medlemsdatum: jul 2005
Namn: Johan Mejenqvist
Från: Gnosjö
Kör: Fiesta ST180 & Mondeo MKIV.
Yrke: Verktygsmakare.
Medlemsnummer: 295
Inlägg: 7 054

Validerad annonsör

Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!Järnkaminen +2500 Bäst i test!
Sitter ingen LMM på Sierra DOHC. Sitter ju mapsensor "istället".
Vad har du för problem?
__________________
FORD CLUB SWEDEN – Vice Ordförande - sponsoransvarig - Forumsansvarig.
Problem med ditt forumskonto eller nån tråd? Kontakta mig!

Fiesta ST180

Senast redigerad av Järnkaminen den 2009-01-04 klockan 16:13.
Järnkaminen är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-04, 17:39   #3
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
tack för det ...kom på det att det är väl spjäll-lägesgivaren som utgör luftmängdsuppgiften på dohc... den som sitter på gasspjälls axeln...

Problemet är för hög co och hc.Topp renoverad, kolvringar bytt i motorn, cylinderloppen är honade vid samma tillfälle. Gasspjäll-lägesgivaren är bytt.
Avgassystemet tätt med nya packningar.

Försökte läsa felkoder idag.Vet ej om jag såg rätt, men jag tror jag fick följande:
12, Luftmängdmätaren signal överstiger gränsvärdena
13, Vattentempmätaren signal överstiger gränsvärdena
14, Lufttempgivaren signal överskrider gränsvärdena
22, Luftmängdmätaren för hög volt

Motorn var ej varm när jag gjorde detta.Dessa koder var bara med tändningen på.
Men jag ska filma koderna i morgon, så får någon hjälpa mig att kolla.För det var inte lätt att se koderna. Sen vet jag ju inte om jag sett rätt.
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-04, 17:49   #4
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Du misstolkade nog koderna lite skulle jag tro, finns som sagt ingen LMM, men pinton som har LMM har också TPS, man kan säga at det antingen är LMM eller MAP eller som pinto med katt som har båda

Filma koderna så ska vi se om vi hittar nått
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-05, 19:50   #5
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
http://www.youtube.com/watch?v=2YKZYTh3RS0
http://www.youtube.com/watch?v=1PvSqUV5Sng

då ska vi se om detta fungerar,,,,first time!!!!
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 04:50   #6
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av mikko Visa inlägg
Ja antingen så bor det en liten gubbe i styrboxen som desperat försöker kommunicera med dej genom morsekoder eller så är du på fel kontakt för det där liknade inget jag sett förr

Är det verkligen kontakten vid batteriet?
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 12:17   #7
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
Jo, det är kontakten vid batteriet. Man drar ut en röd skyddshylsa kan man säga. Å sen så är det tre anslutningar.Den ensamma överst går till lysdioden, och de två undre är bara byglade.En pluskabel sen från batteriet. Det borde väl vara rätt??
För det finns väl bara en vid batteriet???

Om man tittar på den undre filmen, den med tändning på, så blinkar den väl någorlunda normalt efter 20 sek. Den övre filmen med motorn igång så blinkar det ju fort till en början men sen blir det sakta blink..

Årsmodell 90 2,0 Dohc
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 16:37   #8
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Ja det är då rätt kontakt och rätt inkopplat... Men den ger ju inga koder det blinkar ju bara en massa, rätt så ska det se ut som det gör i min film.

http://web.telia.com/~u28010100/felkoder%20eec-iv.wmv

Där ser du tydligt, den ska räkna upp med ett visst antal sekunder imellan hela tiden, din kastar ut lite blink här å var ser det ut som

Hade jag vare du så hade jag testat med en annan styrbox bara för att testa.

Filmen är på just en -90 DOHC
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 16:53   #9
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
Alltså databoxen?? borde väl vara styrbox...
Vad kan då tänkas ha skett med en gamla ??
Tur att man hat lite donatorbilar då!!! måste det vara samma årsmodell också??
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 17:47   #10
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Jo databoxen/styrboxen Jag vet inte varför det blinkar sådär men det går inte att få ut något vettigt av det, jämför med de rätta så förstår du

DOHC som DOHC borde funka, samma årsmodell är nog inte så noga, kanske är nån uppdatering i mjukvaran på en nyare men det är ju samma grejjer i motorn.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 19:57   #11
SK Racing
Guest
 
Inlägg: n/a


Det ska tydligen vara olika på automat och manuell, i allafall så var det olika nr på Sotvispens när han bytte från automat till manuell, så han bytte även box.

Sedan om det spelar boll är ju en annan sak.
  Svara med citat
Gammal 2009-01-06, 20:12   #12
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Citat:
Ursprungligen postat av SK Racing Visa inlägg
Det ska tydligen vara olika på automat och manuell, i allafall så var det olika nr på Sotvispens när han bytte från automat till manuell, så han bytte även box.

Sedan om det spelar boll är ju en annan sak.
Ah, jo det är skillnad på dom, automat boxen förväntar sig signal från lådan har jag för mej Tänkte inte på det..
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-08, 21:35   #13
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
Hallå...
Nu har jag provat med 3 st databoxar, men det är fortfarande nån jävel som kör morse-signaler med mig...om nu databoxen sitter bakom handskfacket... men det ska det ju göra ....ingen som råkat ut för detta fenomen???
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-09, 05:01   #14
Persson
Ledamot 
 
Perssons avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Peter Persson
Från: Nyland
Kör: mest traktor
Yrke: Månskensbonde
Inlägg: 8 457

Validerad annonsör

Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!Persson +2500 Bäst i test!
Men vafan... Det är inte den övre boxen du råkat byta då? ABS boxen, styrboxen har ju 60 stift.
Persson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-01-09, 07:08   #15
mikko
Registered User
 
mikkos avatar
 
Medlemsdatum: maj 2005
Namn: Mikko Martikainen
Från: Ekolsund
Kör: Scorpio -98, Sierra Cosworth-92, Capri -79
Yrke: Gräsklipparnasare
Inlägg: 682

Validerad annonsör

mikko +50 Är på god väg
Nej...den är ju lite mindre...det är den undre som jag provat med.Jag har inte abs på min helller..reflekterade över att det fanns en till box på den andra bilarna.....
__________________
Snabbast på pallbockarna de senaste 8 åren....
Kör sierra 4x4 -92 med en halv motor!"!"! den går skitfort!!!
mikko är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson