Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > C-MAX/Focus/Kuga

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-05-07, 07:54   #16
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Lite frågor bara...

- Kör du med Superchip Bluefin?
- Har du testat att plocka av batteripolen för att "nollställa" bilen?

Ge inte upp! Det kommer att lösa sig...

/Per-Anders.
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-10, 12:00   #17
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Citat:
Ursprungligen postat av Focus RS Visa inlägg
Lite frågor bara...

- Kör du med Superchip Bluefin?
- Har du testat att plocka av batteripolen för att "nollställa" bilen?

Ge inte upp! Det kommer att lösa sig...

/Per-Anders.

Japp kör med Bluefin Superchip fast nu har jag lagt in orginal programmvara och nollat bilen och det hjälpte inte något.
Kopplade in bredbandslambdan och den ger följande utslag. fullgas 10,1, dellast allifrån 13,5-15,2 och tomgången pendlar mellan 13,2-14,9 motorbroms 17,0 och uppåt.
Den slangen P-A som laddtrycksmätaren kopplas in på, den ger inget undertryck! vet iofs inte om den ska göra det heller? Kan ju ha nått med problemet att göra...

Mvh Daniel
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 07:50   #18
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Testade du någon gång med att byta ventilen för laddtrycksstyrningen?

Finns det någon annan som har något förslag på hur man kan felsöka Daniels problem?
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 16:04   #19
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Citat:
Ursprungligen postat av Focus RS Visa inlägg
Testade du någon gång med att byta ventilen för laddtrycksstyrningen?

Finns det någon annan som har något förslag på hur man kan felsöka Daniels problem?
Japp, sitter ny laddtrycksventil på.....

Mvh Daniel
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 06:41   #20
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Hmm... Mycket skumt!

Har du kommit åt och kolla så inget vakumslang från insuget/plenumet har lossnat?
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-12, 17:39   #21
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Citat:
Ursprungligen postat av Focus RS Visa inlägg
Hmm... Mycket skumt!

Har du kommit åt och kolla så inget vakumslang från insuget/plenumet har lossnat?
Jag har snart letat ihjäl mig på alla dessa vakumslangar Hittar ingen som är loss eller dålig där heller. Ska prova att sätta tryck på hela insugsidan imorgon på jobbet så märker jag direkt om det är nån slang som gett sig som man inte ser med ögat när bilen är avstängd, kan ju vara så att man bara ser om slangen är kass när det blir tryck i den

Mvh Daniel
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-16, 19:35   #22
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Jag får inget undertryck, kan det ha något med felet att göra? finns väl i stort sett bara en vakum slang att gå på med sin eftermonterade laddtrycksmätare och det är ju den vakum slangen som sitter högst upp på gasspjället och som går till nån givare som sitter på torpedväggen?

Mvh Laddtrycks Daniel
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-18, 09:23   #23
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Är det den blå slangen på bilden nedan du menar? Den sitter ju före spjället så där har du väl inget vakum.



Däremot så finner du ett antal vakumslangar på baksidan av insugets plenum. Förresten, det är inga av dessa som lossnat?



/Per-Anders.
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-18, 17:57   #24
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Den understa har jag bytt, det var den som krånglade för mig en gång innan, vakumslangen ovanför den går ju till dumpen och den som är vit går ju till btr:en, dom andra 2 går till nån vakum grej som sitter hf bakom servobehållaren, alla dom slangarna ser helt ok ut, finner inga sprickor eller dyl. ska gå ut och montera laddtrycksmätaren på den slangen till dumpen och se om det blir nån skillnad.

Mvh Daniel
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-19, 07:59   #25
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Ja, jag önskar jag hade en idé om vad som skulle kunna vara fel, men tyvärr inte. Finns det ingen annan som har möjlighet att tipsa Daniel?!
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-31, 20:23   #26
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Så har kikat yttligare lite och finner ej ngt fel...helt otroligt. Fast har fått tomgång på 2100rpm så läckage har jag nån stans men frågan är bara vart. reagerar inte på startgas eller nått. Ligger och smårycker vid fullgas från låga varv och jämngas om man segar uppåt. nån slang är ju kass gäller ju bara att hitta den. troligtvis kan man nog bara "se" felet om man belastar bilen.

Mvh DL
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-06-01, 07:48   #27
Focus RS
Registered User
 
Medlemsdatum: sep 2003
Namn: Per-Anders G
Från: Karlstad
Kör: Ford
Medlemsnummer: 3
Inlägg: 10 138

Validerad annonsör

Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...Focus RS +5000 Alla känner apan...
Ja, om det är någon slang under insuget som spökar så är det ju inte helt lätt. Önskar jag kunde hjälpa dig, men tyvärr så har jag inga bra idéer kvar...
Focus RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-06-01, 08:13   #28
Jochen
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Joakim Gustafsson
Från: Ystad
Kör: Audi A6
Yrke: IT-nörd
Inlägg: 74


Jochen +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Jochen
Det är inte lambdan som är paj då? Jag har för mig att jag hade liknande problem innan de bytte min.

Har du öppet filter?

Annars låter det ju onekligen som ett slangläkage. Brukar vara svårt att hitta...
__________________
/Jochen
_______________
Audi A6 Avant 3,2 quattro '06
Fd. ägare till Ford Focus RS '03
Jochen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-06-02, 20:26   #29
Bruno A
Registered User
 
Medlemsdatum: maj 2007
Namn: Daniel Larsson
Från: Sexdrega
Kör: Mitsubishi Evo 6 TME
Yrke: Vianor
Inlägg: 87

Validerad annonsör

Bruno A +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via MSN till Bruno A
Japp kör med K&N kitt. uppstår ett visslande ljud vid fullt gaspådrag.

Mvh DL
Bruno A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-06-03, 08:45   #30
Jochen
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Joakim Gustafsson
Från: Ystad
Kör: Audi A6
Yrke: IT-nörd
Inlägg: 74


Jochen +10 Det börjar arta sig
Skicka ett meddelande via ICQ till Jochen
Min gick kasst med öppet filter och efter att bytt tillbaka till org. boxen gick den fint igen.

Det kan ju även vara luftmassemätaren som sitter på röret upp från luftfiltret som gått sönder. Utan den får inte styrsystemet nån info om hur mycket och hur "tät" luft som kommer in och får då problem att ge rätt mängd bensin.

Det visslandet ljudet är turbon. :-)
__________________
/Jochen
_______________
Audi A6 Avant 3,2 quattro '06
Fd. ägare till Ford Focus RS '03
Jochen är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson