Ford Focus hackar vid gas trots flera byten delar

Allt om Fords modeller C-MAX, Focus och Kuga.
Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Ford Focus hackar vid gas trots flera byten delar

Inlägg av Dense »

Hej. Har en Ford Flexifuel 1.6 2004 som jag alltid kört på bensin.
Problemet började med att bilen vid extra gas tappade kraft och började hacka kraftigt, ökade man gasen försiktigt var det inga problem på någon växel. Efter en tid blev allt knas. Bilen började hacka direkt vid start och var oerhört svag oavsett hur man gasade. Den gick att köra men hackade under körning och var väldigt svag. Stannade man vid t.ex. en korsning så dog den och man fick starta om den. Varningslampan i displayen indikerade elfel och vi lämnade in den på verkstaden. Där byttes tändstift, tändkablar, tändspolen, luftfilter, spridaren, tomgångsregulatorn men inget hjälpte. På verkstaden sade dom att databoxen förmodligen var trasig/fel på ... ?
Jag svängde förbi en annan verkstad och dom fick lyssna på bilen. Dom tyckte det lät som om den gick på tre cylindrar coh föreslog lambdasonden. Jag tog hem bilen och bytte lambdasonden och därefter har följande hänt. Bilen går stabilt (med ganska hög tomgång ca 1000 varv) när den startats och står still. Den fungerar helt normalt i ca 500 - 1000 meter men sedan kommer problemet tillbaka igen och allt är som förrut. Finns det någon som har en ide om vad som kan vara felet?

getsome
Legend
Inlägg: 1352
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Har bytt några datorboxar på dessa så ja tyvärr kan det visst vara fallet, Vilka är felkoderna ?

Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Inlägg av Dense »

Hejsan, vet ej vad felkoderna är...hur kollar man det?

getsome
Legend
Inlägg: 1352
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Antigen kör till någon som har rätt utrustning för att läsa ut dom eller så laddar man ner Forscan och köper en : https://www.runns.se/felkodslasare/felk ... lm-327-usb
Och läser ut dom

Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Inlägg av Dense »

Oki, tackar : ) Vart tankar men ned Forescan och är det gratis freeware?

Bilen är mycket märklig. Den startar fint med hög och jämn tomgång och när man kör den fungerar den mkt bra, men sedan när man stannat vid ett röd-ljus efter någon kilometer då dyker problemet upp med att den hackar, är slö och orkesläs med mycket höga varvtal t.ex. över 3500 på 1án i krypfart....skall kolla med felsök men är detta ngt problem som känns igen av ngn?

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1648
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Ort: Skepplanda
Medlemsnummer: 188

Inlägg av Nemesis_se »

Hade samma problem på en Focus 2006 som bara körts på E85. Felen försvann och den blev som en ny bil efter att batteriet byttes. För låg spänning när man startade nollade motorsystemet, så när den blev varm så saknade den info om blandning etanol / bensin och gick skit. Det jag märkte det på var att snittförbrukningen nollades (99.9) vid start...
Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Inlägg av Dense »

Det där lät ju mkt intressant, håller tummarna att det är ngt så enkelt, tack för tipset : )

Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Inlägg av Dense »

Batteriet mätte 11,5 räcker det eller kan det vara för dåligt?

Användarvisningsbild
davve d
Legend
Inlägg: 3674
Blev medlem: fre sep 14, 2007 7:54 pm
Namn: David W
Kör: Fiesta 16V Sport -00 Mondeo iAWD -16 Focus RS Edition -18
Ort: Norrtälje
Medlemsnummer: 17

Inlägg av davve d »

Dense skrev:Batteriet mätte 11,5 räcker det eller kan det vara för dåligt?
11,5v är för dåligt. Testa att ladda upp batteriet med en modern laddare som även kan avsulfatera och kolla även vätskenivån och fyll på om det behövs efter laddning.
FORD CLUB SWEDEN - Kassör & Medlemsansvarig - MHRF-Besiktningsman.

Ford Focus RS Edition 2018
Ford Fiesta 16V Sport Zetec S 2000

fonzeka
Veteran
Inlägg: 266
Blev medlem: tis jul 03, 2007 8:16 pm
Namn: Anders W
Kör: Focus 1.6 Ecoboost FFV, Honda S2000
Ort: Avesta

Inlägg av fonzeka »

11,5V med tändning av och allt avstängt? I så fall är det lite lågt.
Men om det är lite belastning på så kan det vara helt normalt.

xzatzy
Erfaren
Inlägg: 43
Blev medlem: mån aug 17, 2015 9:23 am
Namn: Anders
Kör: Fård Fikus -99
Ort: Luleå

Inlägg av xzatzy »

lånar tråden, vad för OBDII ska man ha till en Focus -99?
har testat några no name utan framgång. 't
tacksam för tips.

Dense
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis okt 01, 2019 8:34 pm
Namn: Martin Jostby
Kör: Ford Focus Flexifuel 1.6
Ort: Lerum

Inlägg av Dense »

Nu är batteriet bytt men problemen kvarstår. Dock lyser inte varningslampan för elfel längre. Kan man testa att köra på E85 och se om det blir ngn skillnad, tex att klaffarna hängt sig?

Skriv svar