Focus 2006,"ESP ur funktion"

Allt om Fords modeller C-MAX, Focus och Kuga.
Preben
Nybörjare
Inlägg: 10
Blev medlem: fre feb 22, 2019 2:49 pm
Namn: Preben F.
Kör: Focus
Ort: Blomstermåla

Focus 2006,"ESP ur funktion"

Inlägg av Preben »

Jag vet att där finns gamla tråder i ämnet; men tycker det är onödigt att att bumpa en som är 3-4 år gammal.
Nu har min 06:a börjat med eländet vid 20k mil, så det är väl andra gången. :-) Jag har läst i gamla tråder att det är ABS-styrenheten och ESP-ditto som ska bytas, är det bara att byta dom, och är allt frid och fröjd sedan? Och är det dessa:
https://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-M ... %7Ciid%3A1 och https://www.ebay.co.uk/itm/Sensor-Rotat ... %7Ciid%3A1

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6117
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Man behöver bara skälva hydralikenheten.
Kolla med din lokala Fordhandlare vad de vill ha för bara den enheten. jag fick lös min för 2100kr.

Montering är rätt enkelt, men det är luftningen av systemet som är drygt, det lär ske med inkopplad dator :/

Preben
Nybörjare
Inlägg: 10
Blev medlem: fre feb 22, 2019 2:49 pm
Namn: Preben F.
Kör: Focus
Ort: Blomstermåla

Inlägg av Preben »

Vad jag läste i de gamla tråder, var det två boxar som ska bytas, något med att ena grejen finns i ventilpaketet; men den trasiga elektroniken sitter i den andra. Jag behåller gärna bilen; men har redan lagd ut för mycket pengar på den, och den kommer ju inte klara besiktningen då abs-lampan lyser.

Preben
Nybörjare
Inlägg: 10
Blev medlem: fre feb 22, 2019 2:49 pm
Namn: Preben F.
Kör: Focus
Ort: Blomstermåla

Inlägg av Preben »

Ingen som kan hjälpa lite med detta?

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6117
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Läs ur felkoder.
Endast från dom kan du veta om en eller två prylar lär bytas.
Kolla sedan med Ford vad en ny kostar, med rabatt.
De har fått rejäla rabatter på hydraulikenheten tidigare just för att det varit problem med dom.

Med tanke på arbetet så hade jag köpt nytt.
Sen för att lufta systemet så MÅSTE en dator kopplas till med exempelvis programmet Forscan.
Detta för att man ska kunna lufta hydraulenhetens fyra extra bromspedaler.

Preben
Nybörjare
Inlägg: 10
Blev medlem: fre feb 22, 2019 2:49 pm
Namn: Preben F.
Kör: Focus
Ort: Blomstermåla

Inlägg av Preben »

OK, det är inte värt det, får försöka bli av med bilen istället. :-(

Skriv svar