Radion stänger av sig själv - Mondeo 2009

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Radion stänger av sig själv - Mondeo 2009

Inlägg av giggelingbear »

Hej har problem med min radio, den stänger av sig själv till och från. Problemet började för typ en vecka sedan. I bland fungerar den typ 1 min sen stänger av sig själv och håller på så till och från och ibland fungerar den helt utan att stänga av sig själv. Det har fortfarande ström den bara stänger av sig själv.

Har trend versionen om det har betydelse.

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

Märkte att det som händer är att radion tror bilen är avstängd så den hamnar i läget där radion kan vara på en timme.

Några idéer?

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Kolla alla säkringar och att kontakten i dörren fungerar som den ska

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 492
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Mest troligt IPC:n, tryck ganska hårt på framsidan av instrumenteringspanelen, glappar det i radion då är det 99% att det är det som är felet.

Kolla tråden här för mer info:
http://www.fordclubsweden.se/forum/show ... hp?t=88270

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

Ford4Life skrev:Mest troligt IPC:n, tryck ganska hårt på framsidan av instrumenteringspanelen, glappar det i radion då är det 99% att det är det som är felet.

Kolla tråden här för mer info:
http://www.fordclubsweden.se/forum/show ... hp?t=88270
Tack ska pröva alltså menar du tryck på stereons instrumentpanel?

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 492
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Nej, mätarhuset, du kan trycka i kanterna så du inte spräcker plastglaset.

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

Ford4Life skrev:Nej, mätarhuset, du kan trycka i kanterna så du inte spräcker plastglaset.
Tror du är inne på rätt spår. Radion startade inte idag och tryckte då till mätarhuset så startade den på en gång, så tror verkligen glappen är där. Tusen tack! Ska fixa det i helgen så återkommer hur det gick då

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 492
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Lugnt, verkar vara en grej som händer på Mondeo (och S-max?) som är från 2008-2009... lär väl inte hända alla dock.

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

tog fram mätarhuset och gjorde rent kontakten och allt inte strulat sen dess så tror allt är löst:starter:

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 492
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Hoppas det hjälper, gjorde det inte för mig, det var det första jag provade.

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

Ford4Life skrev:Hoppas det hjälper, gjorde det inte för mig, det var det första jag provade.
Fan det hjälpte inte funkade i en vecka sen samma problem. Så får köpa nytt mätarhus. Jag har ju en 09 med dem enkla displayen inte i färg lr ngt utan bara en liten ruta. Kan jag köpa en likadan tro fast från en 2010 eller 2011?

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5736
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Inlägg av granadadr »

giggelingbear skrev:Fan det hjälpte inte funkade i en vecka sen samma problem. Så får köpa nytt mätarhus. Jag har ju en 09 med dem enkla displayen inte i färg lr ngt utan bara en liten ruta. Kan jag köpa en likadan tro fast från en 2010 eller 2011?
enligt vad jag läst på engelska forum så är det skillnad from mk4,5,, i elen så jag hade kollat fram till 10,, from 11 blir dem mk4,5 ;) facelift :)

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

granadadr skrev:enligt vad jag läst på engelska forum så är det skillnad from mk4,5,, i elen så jag hade kollat fram till 10,, from 11 blir dem mk4,5 ;) facelift :)
Tack!

giggelingbear
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån aug 29, 2016 8:14 pm
Namn: Rickard Winner
Kör: Ford Mondeo 2009
Ort: Hägersten

Inlägg av giggelingbear »

granadadr skrev:enligt vad jag läst på engelska forum så är det skillnad from mk4,5,, i elen så jag hade kollat fram till 10,, from 11 blir dem mk4,5 ;) facelift :)
Tror du det spelar roll om man köper från en bil med annat bränsle? Jag har flexifuelmotor nämligen. Tänkte om det går köpa från en diesel

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5736
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Inlägg av granadadr »

giggelingbear skrev:Tror du det spelar roll om man köper från en bil med annat bränsle? Jag har flexifuelmotor nämligen. Tänkte om det går köpa från en diesel
varvräknaren är ju olika från bensin till diesel,

Skriv svar