Ford Club Sweden

 

Gå tillbaka   Ford Club Sweden > Ford Club Sweden - Forum > Edge/Mondeo/Galaxy/S-MAX

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-07-29, 16:06   #1
Mikhogl@yahoo.s
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2018
Namn: Mikael höglund
Från: Umeå
Kör: Mondeo
Inlägg: 10


Mikhogl@yahoo.s +10 Det börjar arta sig
Mondeo Mk4 2009 ingen spänning till AC kompressorn

Hej

ACn kyler ej, jag har uppmätt fullt tryck i systemet. Men när jag kröp under och mätte spänningen till kompressorn så va det = 0. Kollade den säkring som jag hittade under huven men den verkade hel, är det nån som vart med om liknande? är det nått relä som vanligtvis ger sej? ev nån mer säkringslucka? är den någon som vart med om kabelbrott i samband med AC elen?

Tacksam för hjälp :-)

Mvh

Micke
Mikhogl@yahoo.s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-30, 19:22   #2
getsome
Daddy diesel
 
Medlemsdatum: jul 2012
Namn: Raffe Wojda
Från: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Yrke: Projektledare Elektroniktillverkning
Inlägg: 1 285


getsome +100 Börjar känna sig hemmagetsome +100 Börjar känna sig hemma
Funkar din kylarfläkt ? Kan du kortsluta reläet till kompressorn och få den att starta. Vilket tryck har du uppmätt ?
getsome är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-31, 20:17   #3
Mikhogl@yahoo.s
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2018
Namn: Mikael höglund
Från: Umeå
Kör: Mondeo
Inlägg: 10


Mikhogl@yahoo.s +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av getsome Visa inlägg
Funkar din kylarfläkt ? Kan du kortsluta reläet till kompressorn och få den att starta. Vilket tryck har du uppmätt ?
Jag försökte få igång fläkten idag men vattentempen höll sej normal trots att jag satt och gasade på parkeringen, så den gick ju inte igång såklart. är det samma relä till kylare och ac kompressor?

mvh
Mikhogl@yahoo.s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-01, 19:26   #4
getsome
Daddy diesel
 
Medlemsdatum: jul 2012
Namn: Raffe Wojda
Från: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Yrke: Projektledare Elektroniktillverkning
Inlägg: 1 285


getsome +100 Börjar känna sig hemmagetsome +100 Börjar känna sig hemma
Nix olika reläer. Om du har forscan kan du ev tvinga igång fläkten med mjukvara, har du inte forscan så skaffa det och en fordmoddad elm327 med usb , du tjänar in det på första repen
getsome är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-04, 22:44   #5
Mikhogl@yahoo.s
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2018
Namn: Mikael höglund
Från: Umeå
Kör: Mondeo
Inlägg: 10


Mikhogl@yahoo.s +10 Det börjar arta sig
Citat:
Ursprungligen postat av getsome Visa inlägg
Nix olika reläer. Om du har forscan kan du ev tvinga igång fläkten med mjukvara, har du inte forscan så skaffa det och en fordmoddad elm327 med usb , du tjänar in det på första repen
okok, är det typ denna jag ska köpa?
https://www.runns.se/felkodslasare/f...an-elm-327-usb

Vilken av programvarorna är bäst å köra på? Hittade 2 enligt bifogade bilden.

Tack för hjälpen!
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	el2.JPG
Visningar:	29
Storlek:	25.9 KB
ID:	46122  
Mikhogl@yahoo.s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-05, 10:01   #6
getsome
Daddy diesel
 
Medlemsdatum: jul 2012
Namn: Raffe Wojda
Från: Ljungbyhed
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Yrke: Projektledare Elektroniktillverkning
Inlägg: 1 285


getsome +100 Börjar känna sig hemmagetsome +100 Börjar känna sig hemma
Rätt kabel och kvittar vilket program för enbart felsökning av de 2 , det är bara licensen som skiljer och eftersom du inte ska koda moduler så kvittar det
getsome är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-10, 17:43   #7
Mikhogl@yahoo.s
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2018
Namn: Mikael höglund
Från: Umeå
Kör: Mondeo
Inlägg: 10


Mikhogl@yahoo.s +10 Det börjar arta sig
Nu har jag ELM327 och forscan programvara :-) Är det nån som kan tipsa om en bra tutorial för detta? man undrar ju exempelvis va vippstämbrytaren gör och i vilket läge den ska vara.

Tack på förhand!
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	ford.jpg
Visningar:	26
Storlek:	121.6 KB
ID:	46136  
Mikhogl@yahoo.s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-10, 19:04   #8
Deepdiver100
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2017
Namn: Tor Bakk
Från: Norge
Kör: Mondeo 2L TDCi 2011mod
Inlägg: 56


Deepdiver100 +50 Är på god väg
Citat:
Ursprungligen postat av Mikhogl@yahoo.s Visa inlägg
Nu har jag ELM327 och forscan programvara :-) Är det nån som kan tipsa om en bra tutorial för detta? man undrar ju exempelvis va vippstämbrytaren gör och i vilket läge den ska vara.
Vippstämbrytaren växlar mellan MS CAN-buss och HS CAN-buss (MS medelhastighet, HS hög hastighet). Forscan berättar när du ska växla.


How to access MS CAN bus using FORScanV2 and modified ELM327 - FORScan forum
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?t=4

Common principles of diagnostic with FORScan - FORScan forum
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=2540
Deepdiver100 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-11, 15:21   #9
Mikhogl@yahoo.s
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2018
Namn: Mikael höglund
Från: Umeå
Kör: Mondeo
Inlägg: 10


Mikhogl@yahoo.s +10 Det börjar arta sig
Drivers till ELM327

Jag hade inga drivers till ELM327 enheten i min PC. (W7), Var har ni laddat ned dessa?

mvh
Mikhogl@yahoo.s är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-08-11, 17:04   #10
Deepdiver100
Registered User
 
Medlemsdatum: dec 2017
Namn: Tor Bakk
Från: Norge
Kör: Mondeo 2L TDCi 2011mod
Inlägg: 56


Deepdiver100 +50 Är på god väg
Citat:
Ursprungligen postat av Mikhogl@yahoo.s Visa inlägg
Jag hade inga drivers till ELM327 enheten i min PC. (W7), Var har ni laddat ned dessa?
Det beror på vilket chip som finns i kabeln. Sätt i kabeln, öppna enhetshanteraren (device manager) på datoren, och se under COM Ports vad som finns med gul utropstecken. Du bör hitta den chipstyp som är listad där.


VCP-drivrutiner för olika chiptyper:

Silicon Labs CP210x drivers (vanligast, välj "default" för Win7 ):
https://www.silabs.com/products/deve...ge-vcp-drivers

Future Technology Devices International FTDI drivers:
https://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

Prolific drivers:
http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php#install

Yuheng CH340 drivers:
https://sparks.gogo.co.nz/assets/_si...ndows_v3_4.zip

Senast redigerad av Deepdiver100 den 2019-08-11 klockan 17:12.
Deepdiver100 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-12-28, 22:12   #11
Dorngrund
Registered User
 
Medlemsdatum: aug 2014
Namn: Martin
Från: Stockholm
Kör: Ford Taunus 17M-69. Ford Mondeo -09. Ford S-Max -11
Inlägg: 45


Dorngrund +50 Är på god väg
Vid kupéfilterbyte kan man glömma att sätta i ett kontaktstycke som måste lossas för att få ut filtret, då går inte AC systemet igång. Det vet jag av egen erfarenhet i min Mondeo -09, tråden är gammal men kanske fler som råkar ut för samma sak.

Så om AC slutar fungera i samband med kupefilterbyte/service, kontrollera det. Även en mekaniker på verkstad kan ju glömma att trycka i kontaktstycket igen.

Sitter till höger om pedalerna.

Senast redigerad av Dorngrund den 2019-12-30 klockan 21:31.
Dorngrund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-12-29, 19:30   #12
nextuz
Medlem
 
nextuzs avatar
 
Medlemsdatum: aug 2003
Namn: Mas-mats Fröyen
Från: Borlänge
Kör: Escort, Escort, Focus
Yrke: Möjliggörare
Medlemsnummer: 7
Inlägg: 5 953

Validerad annonsör

nextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlignextuz +1000 Omtänksam och pålitlig
Är kablarna till tryckgivaren hela?
nextuz är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson