Polera matta lampglas av plast

Allmänt bil FAQ
Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Polera matta lampglas av plast

Inlägg av FAQ »

Bra tips till dem som har fått anmärkningar på besiktingen på sina lampglas.
Polering av lampglas på Ford Focus.

Detta mektips har utförts på ett flertal olika bilmärken och bilmodeller. Jag frånsäger mig allt ansvar om något du gör skulle gå fel.

Verktyg som behövs: Polermaskin, Lammullshätta, Sandpapper 800-1000k, Autosol Kromglans, vatten, polertrasa, skruvmejsel, oömma kläder. Tid 2-3 timmar beroende av lampglasen samt sunt förnuft

Om lampglasen börjar se slitna ut eller om dom blivit blästrade av stenar kan det vara en ide att testa detta innan men eventuellt köper nya. Bild 1
Börja med att blöta ner lampglaset med vatten och börja polera med sandpappret. Hur hårt du ska gå åt beror på hur djupa skador som finns. Polera med sandpappret tills du tror att det räcker. Spola av med vatten och torka rent.

Applicera och gnid ut kromglansen på området du just sandpapprat. Starta polermaskinen och börja polera med tryck inte för hårt. Låt gärna centrumet på polerhättan jobba mot lampglaset. Polera tills det mesta av pastan är borta. Rengör lammullshättan med en skruvmejsel (ha maskinen igång, sätt skruvmejseln i mitten och flytta sakta utåt. Börja nu polera rent lampglaset med lätt tryck på polermaskinen.
Om du nu skulle se att det inte blivit riktigt bra är det bara att börja om med sandpappret igen.
Om glaset ser bra ut så torka av med polertrasan. Fortsätt på nästa lampglas. Bild 2
(Detta fungerar på de flesta lampglas fram, fungerar även bak)

Bild 3, Bild 5
Bilagor
Bild4.jpg
Bild3.jpg
Bild2.jpg
Bild1.jpg

Låst