Sida 1 av 1

Pressrelease: Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

Postat: ons apr 29, 2020 11:16 am
av RickardEM
Verkar vara bra fart i den. :)
Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang
mustang1400.jpg
För första gången någonsin presenterar Ford Performance en helt elektrisk dragracingbil – Mustang Cobra Jet 1400.

Nu presenterar Ford, för första gången någonsin, en helt elektrisk dragracingbil – Mustang Cobra Jet 1400. Prototypen har tagits fram för att passa i de mest krävande racingmiljöerna och gör världsdebut senare i år.

För första gången någonsin presenterar Ford Performance en helt elektrisk dragracingbil – Mustang Cobra Jet 1400. Den skadar inte öronen och drar inte en droppe bensin men förväntas ändå damma av 400-metersbanan på dryga åtta sekunder i en hastighet över 270 kilometer i timmen. Den batteridrivna Mustangen levererar mer än 1400 hästkrafter och 1490 newtonmeter vridmoment, och visar upp vad en elektrisk drivlina kan klara av, i en av de mest krävande racingmiljöerna.

– Ford har alltid använt motorsport som arena för ny innovation. Elektriska drivlinor ger oss helt nya prestanda och den helt elektriska Cobra Jet 1400 är ett exempel på hur vi testar gränserna för ny teknologi. Det ska bli ett spännande år att visa upp vad som är möjligt, inte minst genom att Mustang-familjen också utökas med helt nya el-mustangen Mach-E, säger Dave Pericak, global chef för Ford Icons.

Mustang Cobra Jet 1400 utgör, efter att SUV:en Mustang Mach-E gjorde debut som den första helelektriska mustangen, ytterligare en möjlighet att utveckla Mustangs arv och prestanda och samtidigt implementera några av de mest avancerade teknologierna som kommer i Fords framtida drivlinor.

– Detta projekt har varit en utmaning för oss alla på Ford Performance, men vi älskade att få ta oss an den. Vi såg Cobra Jet 1400-projektet som en möjlighet att börja utveckla elektriska drivlinor i ett racerbilspaket som vi redan hade en hel del erfarenhet av, så vi visste vilka mätvärden och resultat vi ville matcha och överträffa redan nu. Detta har varit ett fantastiskt projekt att arbeta med, och vi hoppas att det är det första av många som kommer från vårt team på Ford Performance Motorsports, säger Mark Rushbrook, global chef för Ford Performance.

Gör världsdebut senare i år
Ford Performance testar nu Mustang Cobra Jet 1400 inför världsdebuten senare i år som äger rum under ett dragracingevenemang där både fans, media och konkurrenter kommer få möta bilen och se vad den går för.
\Rickard

Re: Pressrelease: Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

Postat: fre maj 01, 2020 7:06 pm
av Nemesis_se
Frågan är om den kvalar in i någon klass?

Är väl inte speciellt många dragracers som går på bensin, eller? :rolleyes:

Re: Pressrelease: Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

Postat: tis maj 05, 2020 12:39 pm
av Släggmek
En vacker tanke med frånvaron av miljöpåverkan (förutom däckröken :p och förutsatt att elen är "grön") och ingen fara för hörseln eller för den delen bullerstörning i närområdet men vi är nog många som besöker tävlingar med en förväntan om öronbedövande oväsen och upplever metanolångorna vid strippen som en doft av sommar :D. Allt detta kan säkert klassas som självskadebeteende i grupp och visst är det dåligt för miljön men satt i perspektiv en droppe i bekymmershavet vi driver runt på i 2020.

Men visst är det tekniskt intressant och en bedrift att lyckas göra en bra tid på kvartsmilen utan varken mettis eller nitrometan :thumb:. Hur som helst är det nog dags att fundera på en egen klass för dessa maskiner eftersom det redan konstruerats en och annan pro stocker och dragster med elmotor och fler lär komma när kunskapen spridits. Som imageskapare för eldrivna personbilar blir denna Mustang säkert ett supervapen i marknadsföringen :cool:.

Re: Pressrelease: Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

Postat: tor sep 03, 2020 4:33 pm
av RickardEM
Liten teaserfilm till. :D


\Rickard

Re: Pressrelease: Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

Postat: tor sep 24, 2020 4:27 pm
av RickardEM
Lite mer info. :)


\Rickard