Välkommen till vårt uppdaterade forum!
Klubbens forum har fått sig en välbehövlig uppfräschning och vi hoppas att du snart känner dig som hemma här igen.
Tveka inte att lämna eventuella synpunkter eller ideér till oss, mer information hittar du här: LÄNK

Lösenord
Inga lösenord har kunnats flyttas med då de är krypterade. Tryck bara på knappen "Jag har glömt mitt lösenord" när du loggar in och följ instruktionerna för att ange det igen.
Behöver du ändra din e-postadress så skicka ett meddelande till info@fordclubsweden.se med ditt användarnamn samt gamla och nya e-postadressen.

MVH,
Styrelsen i Ford Club Sweden

kupefläkt... igen, transit 97

Allt om Fords modeller Transit & Tourneo.
Användarvisningsbild
Ankan-78
Veteran
Inlägg: 189
Blev medlem: ons jan 04, 2012 8:31 pm
Namn: Tom Karlsson
Ort: Kalmar
Kör: Ford Transit

kupefläkt... igen, transit 97

Inläggav Ankan-78 » lör nov 16, 2019 8:37 pm

Hej det där jäkla fläktmotståndet rostar alltid sönder. Ska byta snart igen. Men för några årsedan när det gick sönder första gången kopplade någon en sladd direkt med en strömbrytare inne i kupen för att köra på full efekt, sladden bran av och nu funkar bara steg 1 och 2 när jag sätter in nytt motstånd, nån som vet hur jag ska koppla in så den går på full efekt med, tror att det byglades nånstans intill själva fläkten...

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 4727
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Ort: Gyttorp
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Medlemsnummer: 56

Inläggav RickardEM » lör nov 30, 2019 6:43 am

Ankan-78 skrev:Hej det där jäkla fläktmotståndet rostar alltid sönder. Ska byta snart igen. Men för några årsedan när det gick sönder första gången kopplade någon en sladd direkt med en strömbrytare inne i kupen för att köra på full efekt, sladden bran av och nu funkar bara steg 1 och 2 när jag sätter in nytt motstånd, nån som vet hur jag ska koppla in så den går på full efekt med, tror att det byglades nånstans intill själva fläkten...


Spänningen från säkringen matas direkt genom vredet till fläkten och sedan genom motståndet. Går den inte på full effekt på läge 3 så kontrollera den svart/vita kabeln från vredet till fläktmotorn. :)

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande