Sida 1 av 1

Startar direkt på rullen

Postat: ons jan 15, 2020 2:49 pm
av Kronlyft
Ford tourneo connect -08 Diesel




Känner vanmakt och har parkerat bilen.
Jag har ägt bilen i 2 år typ, alltid vare småfel på den, förmodligen kanske bristfällig service, jag är inget proffs på att skruva, men klarar av det mesta.

Bilen har haft egenskapen att tokdö, bara för att tända till igen, när jag kört.
Den har även några gånger, dött när jag kört sakta varvid motorstopp uppträtt.
Den har startat utan problem direkt på nyckeln.
Så blev det omöjligt att starta den en dag , utanför affären, jag drog hem den.
Bytte batteri i nyckeln, ingen skillnad.
Bytte "kransen bakom tändningelåset", ingen skilnad.
drog en kabel direkt från starten till batteriet för att se om tändningslåset tog all ström, ingen skillnad.
Bytte alla glödstift när jag ändå var skitig.

Tidigare problem med spridare, så bilen gick i nödprogram, bytte då en spridare, 2 var redan bytta, sen tidigare, men gick då i nödprogram, vilket den inte gör nu, den går som vanligt, när jag rullar igång den.

Ge mig kraft någon vänlig själ.:banghead:

Postat: ons jan 15, 2020 6:06 pm
av RickardEM
Kronlyft skrev:Ford tourneo connect -08 Diesel




Känner vanmakt och har parkerat bilen.
Jag har ägt bilen i 2 år typ, alltid vare småfel på den, förmodligen kanske bristfällig service, jag är inget proffs på att skruva, men klarar av det mesta.

Bilen har haft egenskapen att tokdö, bara för att tända till igen, när jag kört.
Den har även några gånger, dött när jag kört sakta varvid motorstopp uppträtt.
Den har startat utan problem direkt på nyckeln.
Så blev det omöjligt att starta den en dag , utanför affären, jag drog hem den.
Bytte batteri i nyckeln, ingen skillnad.
Bytte "kransen bakom tändningelåset", ingen skilnad.
drog en kabel direkt från starten till batteriet för att se om tändningslåset tog all ström, ingen skillnad.
Bytte alla glödstift när jag ändå var skitig.

Tidigare problem med spridare, så bilen gick i nödprogram, bytte då en spridare, 2 var redan bytta, sen tidigare, men gick då i nödprogram, vilket den inte gör nu, den går som vanligt, när jag rullar igång den.

Ge mig kraft någon vänlig själ.:banghead:
Kan det vara startmotorn som har gett upp?

\Rickard

Postat: fre jan 24, 2020 11:42 am
av Kronlyft
Relativt ny startmotor.Kopplat ett externt batteri till startmotorn, startar iaf inte, kan pumpen ge för lite, för att starta bilen.?

Postat: fre jan 24, 2020 3:44 pm
av RickardEM
Kronlyft skrev:Relativt ny startmotor.Kopplat ett externt batteri till startmotorn, startar iaf inte, kan pumpen ge för lite, för att starta bilen.?
Men motorn snurrar runt iallafall när du försöker starta den?
Är det något med pumpen bör du ha felkoder som du kan läsa ut med en felkodsläsare.

\Rickard