ABS Sierra -90 (Cosworth)

Allt om Fords Cosworth-modeller.
Användarvisningsbild
klebbe
Legend
Inlägg: 1501
Blev medlem: ons aug 06, 2003 9:49 pm
Namn: Jimmy Kleibrant
Kör: Sierra Cosworth -90
Ort: Färgelanda
Kontakt:

ABS Sierra -90 (Cosworth)

Inlägg av klebbe »

Tänkte kolla om någon var med om följande problem.

När man stänger av bilen så blir nivån för hög i behållaren. När man startar så lägger sig nivån på normal.
När man startar bilen så släcks abs lampan som vanligt men direkt man börjar köra så tänds den.
Någon som har någon idé vad detta kan vara?
Har gjort rent "kransarna" och givarna för abs.

Användarvisningsbild
MalZon
Legend
Inlägg: 6275
Blev medlem: tis aug 17, 2004 10:00 am
Namn: Jonas Malm
Kör: Sierra Cosworth 4x4, Kuga TDCI, P100, Taunus GXL
Ort: Växjö
Medlemsnummer: 79
Kontakt:

Inlägg av MalZon »

Det där med nivån i behållaren har jag oxå. Vet inte om det är något problem?
Dock lyser min ABS-lampa konstant. Inte hunnit kolla på det där riktigt..

Mvh Jonas
FORD CLUB SWEDEN – Styrelseledamot - Moderator

[ 60fot: 1,69s 201m: 7,04s@ 168,80km 402m: 10,78s@ 214,88km ]
[ Ford Sierra Cosworth 4x4 ]-[ @MalZonCossi - Bilpedanten.com ]

" Quote CossieRich: Ah yes. What i meant to say was - boost rules, but breaks things "

Användarvisningsbild
Martin
Legend
Inlägg: 5649
Blev medlem: tor aug 07, 2003 6:28 am
Namn: Martin Malmsten
Kör: Cosworth
Ort: Halmstad
Medlemsnummer: 54
Kontakt:

Inlägg av Martin »

För lite Mos....

Cosworth 4x4
Legend
Inlägg: 1114
Blev medlem: tis aug 19, 2003 10:00 am
Namn: Micke L.
Kör: Ford Sierra "Cosworth" Delivery Grp.A
Ort: Örebro

Inlägg av Cosworth 4x4 »

...
klebbe skrev:Tänkte kolla om någon var med om följande problem.

När man stänger av bilen så blir nivån för hög i behållaren. När man startar så lägger sig nivån på normal.
Helt normalt att det sjunker lite i behållaren då pumpen bygger upp trycket i systemet.
När man startar bilen så släcks abs lampan som vanligt men direkt man börjar köra så tänds den.
Är "Tandhjulen" OK så mät upp / kolla givarna !
Att lampan tänds först när bilen börjar rulla innebär att den får olika signal från nått av hjulen = Den tror att dom rullar med olika hastighet !
Hur / när började detta ? Hade du nyss gjort något ??

Någon som har någon idé vad detta kan vara?
Har gjort rent "kransarna" och givarna för abs.

mrnenad
Veteran
Inlägg: 753
Blev medlem: lör nov 01, 2008 12:15 pm
Namn: Nenad Damevski Ringdahl
Kör: Sierra Cosworth 4x4 -92
Ort: Staffanstorp

Inlägg av mrnenad »

Det där med nivån har jag dock inte att lampan tänds igen

Skickat från the One
Bygger vidare

Användarvisningsbild
klebbe
Legend
Inlägg: 1501
Blev medlem: ons aug 06, 2003 9:49 pm
Namn: Jimmy Kleibrant
Kör: Sierra Cosworth -90
Ort: Färgelanda
Kontakt:

Inlägg av klebbe »

Martin skrev:För lite Mos....
Måste vara det :)

Användarvisningsbild
klebbe
Legend
Inlägg: 1501
Blev medlem: ons aug 06, 2003 9:49 pm
Namn: Jimmy Kleibrant
Kör: Sierra Cosworth -90
Ort: Färgelanda
Kontakt:

Inlägg av klebbe »

Vad ska sensorerna ge för utslag när dom är ok?
Tänkte jag ska börja felsöka detta nú, har summrat kablarna från givarna upp till boxen och dom är hela så nu tänkte jag ge mig på givarna.

Användarvisningsbild
Löörsa
Legend
Inlägg: 1478
Blev medlem: ons aug 13, 2003 10:00 am
Namn: Lars H
Kör: Capri 3000GTXLR -72
Ort: karlstad
Medlemsnummer: 367

Inlägg av Löörsa »

1100-1300ohm är väl det som jag har hört.
A Iot has changed the last 20 years but Escort RS Cosworth is still a legend.

WitchCraft - Vi styr och ställer!

Användarvisningsbild
Papillon
Legend
Inlägg: 2954
Blev medlem: tor aug 07, 2003 3:11 pm
Namn: Johan
Kör: Audi A4 Ts -07
Ort: Malmö
Kontakt:

Inlägg av Papillon »

Ohm-mät å snurra på hjulet, värdet ska hoppa upp å ner i takt med att kransen löper förbi givaren.

Fungerar alla får man väl titta på om någon givares värden skiljer sig väsentligt från de övriga.
//Johan

Användarvisningsbild
weirdigge
Veteran
Inlägg: 662
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Fredrick Ingvald
Kör: Sierra Cosworth -90 & VW Touareg V10 TDI
Ort: Kumla

Inlägg av weirdigge »

Blir nivån för hög snabbt eller tar det ett tag? Anledningen till att nivån blir för hög är att abspumpen pumpar upp tryck i den lilla svarta behållaren och när det är färdigpumpat så skall nivån ligga på normal. Men på min har jag för mig att det tog lång tid efter att man stängt av innan nivån gick tillbaka till "för hög".
./Mvh Fredrick - no real power just turbo shit
Bil blogg http://cosworthigge.blogspot.com

Användarvisningsbild
weirdigge
Veteran
Inlägg: 662
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Fredrick Ingvald
Kör: Sierra Cosworth -90 & VW Touareg V10 TDI
Ort: Kumla

Inlägg av weirdigge »

Vet förresten någon var man kan få tag på absgivare och vad de kostar? Även om mina fungerar (sist jag körde bilen) så ser de ut som kriget och behöver förmodligen bytas då de inte överlever en demontering efter uppsnyggning av fjäderben etc.
./Mvh Fredrick - no real power just turbo shit
Bil blogg http://cosworthigge.blogspot.com

Skriv svar