Sida 1 av 11

Ford Club Swedens Superstage på Emmaboda den 25:e oktober

Postat: tis okt 07, 2008 5:50 am
av Focus RS
Hej på Er!

Lördagen den 25:e oktober så körs finalen av Fords Team RS rallyserie Flexifuel Cup i skogarna kring Emmaboda i Småland. Minst en specialsträcka kommer att köras på Bilsport Superstage på Emmaboda flygfält, där även HQ för rallyt kommer att upprättas.

I samarbete med Ford Motor Company så har Ford Motorsport Club Sweden blivit inbjudna till Emmaboda och givits möjlighet att köra Superstage under tiden som rallybilarna är ute i skogen och kör sina sträckor.

Detta är ett unikt tillfälle för Er medlemmar att få prova på Superstage och avsluta säsongen med "flaggan i topp" innan det är dags att verkställa vinterns alla planer i garaget...

Eftersom tiden är knapp till den 25:e så ber jag alla intresserade göra sin röst hörd så vi vet hur stort intresset är för denna trevliga happening. Mer information om tider, boende med mera kommer att komma så fort vi vet mera...

[color="Red"]"Smått & gott" om eventet:[/color]

 • Detta arrangemang kräver SMA-licens, då vi tecknat en arrangörsförsäkring för detta event. Engångslicens (150 SEK) och årslicens (350 SEK) kommer att gå att teckna på plats. Medlemskap likaså...
 • Vi kommer ha mer eller mindre fri tillgång till superstagen (inklusive tidtagning) under hela dagen (bortsett från den tid då Flexifuel Cup bilarna kör sin[a] sträcka[or] där).
 • Förutom Andreas själv och Tomas "Gullabo" Jansson, så kommer eventuellt Marcus Grönholm och Henning Solberg att besöka tävlingen.
 • Alla sträckor av Flexifuel Cup körs i skogarna kring Emmaboda flygfält och själva flygfältet kommer att fungera som HQ och serviceplats, vilket innebär att vi kommer att vara "mitt i smeten" och kunna följa rallyt på bästa sätt. ;)
 • Rallyts besiktning pågår mellan 7 till 9 och starten är klockan 10:00, så jag tycker att runt 9-10 är lämplig tid för oss att samlas.
 • Andreas har givit oss möjlighet till att äta lunch/fika etc i hans servicetält (hans kock kommer vara på plats) till självkostnadspris.
 • Minst en av hans division 1 rallycrossbilar kommer att finnas på plats och visa hur superstagen skall tas...
 • Avslutningsfesten och prisutdelningen kommer att hållas på hotell Amigo (http://www.hotell-amigo.se) under kvällen där mat, dryck och underhållning även kommer att erbjudas. Priset för maten (exkl. dryck) är satt till ringa 200:-/person (bokning görs via samma telefonnummer som nedan). Runt 150-200 personer beräknas deltaga på själva "rallyfesten", men senare under kvällen kommer portarna slås upp till lokalen bredvid där ännu en tillställning hålls, så chansen för riktigt kul fest är stor (var det någon som sa lönehelg?).
 • Hotellet där festen kommer att hållas har rum med 1-6 bäddar till mycket fördelaktiga priser (se nedan för mera info).
 • Tidningen Bilsport har även givit klartecken till att finnas på plats för att "knåpa ihop" ett litet reportage om oss...

Boendekostnader (hotell Amigo, http://www.hotell-amigo.se:
 • Alla priser inklusive frukost. Bokning görs hos Elisabeth på 0471 - 125 50.
 • 1-bäddsrum = 730:-
 • 2-bäddsrum = 810:-
 • 3-bäddsrum = 825:-
 • 4-bäddsrum = 1100:-
 • 1-bäddsrum i annexet = 475:-
 • 2-bäddsrum i annexet = 700:-

Regler etc. för Bilsport Superstage:
 • Kom ihåg att ta med Er medlemskort och/eller SMA bevis (kort eller brev).
 • Till Er som vill teckna Er för medlemskap eller försäkring på plats. Var snälla och ta med jämna pengar (SMA "prova-på-försäkring": 150 SEK, FMCS medlemskap 2008 inkl. ett år SMA försäkring: 500 SEK)
 • FMCS banträffsregler för personlig utrustning gäller, dvs. godkänd hjälm och heltäckande bomullskläder.
 • En passagerare är tillåtet, under förutsättning att denna person också innehar SMA försäkring och godkänd personlig utrustning.


Jag vill bara poängtera att denna träff inte enbart är till för de medlemmar som vill prova på och köra superstage, utan ALLA Fordar är varmt välkomna att besöka arrangemanget!!! Medlem som icke medlem...

Min tanke med denna träff är att detta ska vara "startskottet" för vår nysatsning inför säsong 2009 och eftersom Emmaboda är tidningen "Bilsport's" hemmaarena så är mitt mål att vi även ska få till ett reportage om vår klubb på plats. Detta arbete är något som pågår i skrivande stund och jag hoppas kunna återkomma med mera info inom kort...

...så kom igen nu och ta tillfället i akt och masa Er iväg (i Era Fordar) till Emmaboda den 25:e oktober och hjälp oss "visa upp"/"promota" vår klubb på bästa tänkbara sätt för svenska folket. Bättre tillfälle kan vi inte få, men vi fixar det inte själva...


Väl mött!

:image224:

/Per-Anders.

Postat: tis okt 07, 2008 7:11 am
av C
Det finns en risk att man kommer... På med vinterdäcken! :D

Postat: tis okt 07, 2008 7:22 am
av Skinkis
I´ll be there! :)

Postat: tis okt 07, 2008 8:50 am
av MDE6Y
Jag är inte med i klubben... *hrrmmrrrmrmmmm* (skäms lite, kanske ska ta o ordna det...)
Men det är bara medlemmar som får köra eller?
Hade varit skoj att testa kombin... :p

Postat: tis okt 07, 2008 9:08 am
av Focus RS
Roger Gustafsson skrev:Jag är inte med i klubben... *hrrmmrrrmrmmmm* (skäms lite, kanske ska ta o ordna det...)
Men det är bara medlemmar som får köra eller?
Hade varit skoj att testa kombin... :p


Ja, detta är en medlemsaktivitet. Men det kommer att gå att teckna medlemskap på plats...

Välkommen!

/Per-Anders.

Postat: tis okt 07, 2008 9:31 am
av MDE6Y
Focus RS skrev:Ja, detta är en medlemsaktivitet. Men det kommer att gå att teckna medlemskap på plats...

Välkommen!

/Per-Anders.


Det låter ju finfint! :)
Då ska jag nog ta med mig kombisen o komma förbi. Bara 6-7mil från Karlskrona ju! :)

Postat: tis okt 07, 2008 11:12 am
av farsan
Hade kommit om jag inte varit så rädd för att sprida olja över banan.
(Måste tänka på att ni får bästa greppet ju;) )

Postat: tis okt 07, 2008 12:34 pm
av Focus RS
[color="Red"]*UPPDATERING*[/color]

Jag har pratat med Andreas Eriksson på Team RS och fått lite mer information om den 25:e...

 • Vi kommer ha mer eller mindre fri tillgång till superstagen (inklusive tidtagning) under hela dagen (bortsett från den tid då Flexifuel Cup bilarna kör sin[a] sträcka[or] där).
 • Tält med lunchservering etc. kommer att finnas på plats.
 • Eventuellt/förhoppningsvis så kommer någon av Andreas rallycrossbilar att köras ett par "repor" på superstagen som uppvisning.
 • Förutom Andreas själv och Tomas "Gullabo" Jansson, så kommer eventuellt Marcus Grönholm och Henning Solberg att besöka tävlingen.
 • På kvällen hålls Flexifuel Cup's avslutningsmiddag/fest/prisutdelning på hotell Amigo (http://www.hotell-amigo.se). FMCS medlemmar är inbjudna att deltaga vid denna fest till ett fördelaktigt pris (ej fastställt än). Det kommer även finnas möjligheter till rum på hotellet till "rätt kurs" (mer info kommer).


/Per-Anders.

Postat: tis okt 07, 2008 12:38 pm
av Goofy
Du kör ja ä ko drajver!

Postat: tis okt 07, 2008 2:23 pm
av cosworth87
Låter svinkul kommer vara där. Men efter som man inte är medlem så får jag väl bara titta. Ska väl troligen ligga och meka fiesta åt Patrik Johansson som förövrigt vann tävlingen förra året.

Postat: tis okt 07, 2008 2:53 pm
av cossiehenke
cosworth87 skrev:Låter svinkul kommer vara där. Men efter som man inte är medlem så får jag väl bara titta. Ska väl troligen ligga och meka fiesta åt Patrik Johansson som förövrigt vann tävlingen förra året.


Då har du ju ett gyllene läge att bli medlem!

mvh/ Henke

Postat: tis okt 07, 2008 4:54 pm
av buellmannen
Låter kul...Vad pratar vi om för tider??Är bjuden på annat kul på kvällen hemma i Gbg sen...hade ju vart najs å klämma in bägge..

Postat: tis okt 07, 2008 7:46 pm
av Keller
Jag kommer troligen dit! Inte sålångt från Skaune-land ju :)

Postat: ons okt 08, 2008 5:30 am
av Focus RS
Goofy:
- Ja, det vore ju en plan. Måste bara få klart "hemifrån"... ;)

cosworth87:
- Medlemskap kommer gå att teckna på plats...

buellmannen:
- Jag har tyvärr inga bestämda tider än, men så fort jag får mer info från Andreas så läggs det ut här...

Keller:
- Ja, detta tillfälle får man inte missa...

Postat: ons okt 08, 2008 7:07 pm
av Tsaren
Jag kommer!