Sida 2 av 12

Postat: tis feb 27, 2018 6:09 pm
av nextuz
Ringön skrev:Det är en 1,6 Zetec E på 66kW/90hk i den. Ingen värsting direkt utan standard.
Ser dock i försäljningsbroschyren att man säger att den ska ha en toppfart på 177 km/h. Intressant :)
Jag stoppade i kammar från en 2-liters Mondeo i min 1,6:a.
Det blev en helt annan karaktär på motorn kan jag lova :D

Postat: ons feb 28, 2018 2:03 pm
av Ringön
nextuz skrev:Jag stoppade i kammar från en 2-liters Mondeo i min 1,6:a.
Det blev en helt annan karaktär på motorn kan jag lova :D
Kan tänka mig det. :D Nu är jag inte så händig med det tekniska så några stora motoroperationer tänke jag inte ge mig på i det närmaste. Ska dock försöka lära mig så sakta. :rolleyes:

Postat: ons feb 28, 2018 2:15 pm
av Järnkaminen
nextuz skrev:Jag stoppade i kammar från en 2-liters Mondeo i min 1,6:a.
Det blev en helt annan karaktär på motorn kan jag lova :D
Var avgasvärdena okej på besiktningen efter det?

Postat: ons feb 28, 2018 6:09 pm
av nextuz
Järnkaminen skrev:Var avgasvärdena okej på besiktningen efter det?
Ja, inga problem :)

Postat: ons feb 28, 2018 8:06 pm
av Jimmie-E
Ännu en klassiker i blivande! Kul att se!

Postat: sön mar 04, 2018 2:43 pm
av Ringön
Uppdatering i från poleringsverkstaden:
Denna helg har ägnats åt vänstersidan och bakdelen. Fick vänt bilen i veckan. Staratde som ett skott, trots drygt två månaders stillastående. Batteriet har ju i och för sig fått lite underhållsladdning under tiden.

Bifogar lite detaljbilder från dagens arbete.
(får fortfarande inte bilderna att visas på rätt håll... ngn som vet vad jag gör för fel?)

Postat: sön mar 04, 2018 4:47 pm
av davve d
Bra puts :thumbsup:

Önskar helgerna räckte till att putsa på bruksbilarna, men du kanske kan ta mina med?;)

Postat: sön mar 04, 2018 7:17 pm
av Ringön
davve d skrev:Bra puts :thumbsup:

Önskar helgerna räckte till att putsa på bruksbilarna, men du kanske kan ta mina med?;)
Absolut, bara att svänga förbi garaget ;)

Postat: tor mar 08, 2018 8:27 pm
av Martin ö
nextuz skrev:Jag stoppade i kammar från en 2-liters Mondeo i min 1,6:a.
Det blev en helt annan karaktär på motorn kan jag lova :D
blev den piggare då? ska lägga i 2 liters kammar i min fiesta

Postat: lör mar 10, 2018 1:58 pm
av nextuz
Martin ö skrev:blev den piggare då? ska lägga i 2 liters kammar i min fiesta
Den blev piggare och mer varvvillig :)

Postat: sön mar 11, 2018 10:41 pm
av Martin ö
nextuz skrev:Den blev piggare och mer varvvillig :)
kanske ska peta i 1.8 kammarna då i min cabbe :D

Reparation av instrumentbelysning

Postat: ons mar 14, 2018 3:15 pm
av Ringön
Iordningställandet inför sommarsäsongen går sakta framåt.
Idag har jag lyckats lossa intrumentpanelen för att kunna komma åt klockan vilkens belysning inte fungerar. Har även haft problem med indikeringslampan till ACn så detta ska jag också försöka åtgärda.

Att bända i 20 år gammal plast känns inte helt bra. Fick ett av fästena att spricka lite, men jag tror det ska gå att få fast ändå... hoppas jag :uhoh2:

Postat: tor mar 15, 2018 2:55 pm
av nextuz
Ringön skrev:Iordningställandet inför sommarsäsongen går sakta framåt.
Idag har jag lyckats lossa intrumentpanelen för att kunna komma åt klockan vilkens belysning inte fungerar. Har även haft problem med indikeringslampan till ACn så detta ska jag också försöka åtgärda.

Att bända i 20 år gammal plast känns inte helt bra. Fick ett av fästena att spricka lite, men jag tror det ska gå att få fast ändå... hoppas jag :uhoh2:
Åhh jag hatar fastsättningen av den panelen :/
Bara man börjar dra lite i den så sprutar det ju clips åt alla håll :/

Postat: tor mar 15, 2018 5:06 pm
av Ringön
Håller med, tappade bort ett clips. Letade i 30 min i hela instrumentpanelen och runt om. Inget clips!

Fick iaf ut klockan och konstaterade att de två lamporna var trasiga! Blev en tur till Ford och nya lampor samt ett clips. Fanns på lager, skönt! Antar att jag kommer att hittade det saknade clipset det första jag gör när jag ska återmontera eländet!

Fick även igång indierkingen till ACn, var nog bara oxid på lampan :D

Postat: tor mar 15, 2018 6:46 pm
av nextuz
Ringön skrev:Håller med, tappade bort ett clips. Letade i 30 min i hela instrumentpanelen och runt om. Inget clips!

Fick iaf ut klockan och konstaterade att de två lamporna var trasiga! Blev en tur till Ford och nya lampor samt ett clips. Fanns på lager, skönt! Antar att jag kommer att hittade det saknade clipset det första jag gör när jag ska återmontera eländet!

Fick även igång indierkingen till ACn, var nog bara oxid på lampan :D
Var inte så säker på o hitta det :p
Vetisjutton hur många jag köpt totalt :p