Sida 3 av 14

Postat: lör aug 10, 2019 9:49 pm
av Generalflash
Mäte lite och hade mig idag, Satte en jord ifrån block till kaross och då gick bilen som den skulle, Drog ut och la min första burnout och allt höll *drool* Åkte på en träff. Påväg hem tändes batterilampan och bilen började åter misstända.

Sen slockade den när bilen stått en stund, och bilen gick som vanligt. Hade dryga 13.7v på batteri med bilen igång så generatorn skall fixas imorgon. Sen blir det att gå över alla jordpunkter och sätta nån extra jordning i motorn.

Postat: sön aug 11, 2019 7:55 am
av Martin
Biltema har nya kol kostar typ 119kr

se även över + kabel mellan generator och batteri brukar bli dålig. lycka till

Postat: sön aug 11, 2019 10:35 am
av Generalflash
Martin skrev:Biltema har nya kol kostar typ 119kr

se även över + kabel mellan generator och batteri brukar bli dålig. lycka till
Yes har batteriet i skuffen så är ju lite omdraget i grejerna också så är väl lätt hänt att en kabel blir dålig om nån inte pressat riktigt eller bara ärgat.

Postat: mån aug 12, 2019 7:58 pm
av Generalflash
Byte generator och kollade kablar, Hittade inget utöver det vanliga,

Har fortfarande samma problem. 13v direkt på generatorn och 12-12,6v bak på batteriet. Provade att jorda extra bak i baljan och satte även en extra jord imellan motor och kaross, ingen skillnad.

Bilen misständer på låga varv men på höga varv är det inga problem alls. Då kör man registret ut.

Ligger man dock och håller jämn gas och kör lugnt misständer bilen osv.
Får prova ett annat batteri och se vad som händer då.

Startar jag tex bilen med inget alls igång såsom lampor eller mina elfläktar som jag har på knapp, Går det inte att vara över 2000 varv och bilen dör om man inte ger gas.

Nu är det verkligen totalt slut på ider. :banghead: Så om någon vill lägga ett bud är ni välkommna :Odd::Odd:

Postat: mån aug 12, 2019 8:03 pm
av MalZon
Har detta problemet kommit helt plötsligt?

Mvh Jonas

Postat: mån aug 12, 2019 8:08 pm
av Generalflash
MalZon skrev:Har detta problemet kommit helt plötsligt?

Mvh Jonas
Yes, Helt plötsligt,

Elfläktarna ville inte starta på knappen Trots ström i kabeln fram så jag misstänkte att det var reläna eller något så jag kopplade fläkten

+ - knapp säkring osv och körde väl en 10-15 mil för att bilen började misstända nåt kopiöst och knappt vara körbar, För att sedan börja gå som vanligt igen och sen börja misstända igen.

I lördags pillade jag lite tog ut bilen och då fungerade han utmärkt med lampor fläkt osv avstängt. Men nu är det verkligen totalt stopp på, Måste ha igång saker som förbrukar el för att den ens ska vara körbar.

Postat: mån aug 12, 2019 8:13 pm
av MalZon
Om du inte har en enda förbrukare igång, alltså bara motor igång, går den dåligt då?
Om du sen slår på alla lampor, helljus, dimljus, rutvärme bak och fram, dimljus bak. Hur går den då?

Mvh Jonas

Postat: mån aug 12, 2019 8:18 pm
av Generalflash
MalZon skrev:Om du inte har en enda förbrukare igång, alltså bara motor igång, går den dåligt då?
Om du sen slår på alla lampor, helljus, dimljus, rutvärme bak och fram, dimljus bak. Hur går den då?

Mvh Jonas
Har jag inget igång alls misständer han och baktänder, Han dör om jag inte ger gas alls,

Kör jag elfläktarna bara tex misständer han men går märkbart bättre, Drar jag då igång lampor osv går han som han ska på tomgång, Lite missar på låga varv och vid lugn körning, Har man varven uppe däremot är det inga problem och då går det att dra han till varvstopp och kasta i nästa växel.

Postat: mån aug 12, 2019 8:31 pm
av MalZon
Har en känning som vart ute för liknande symptom.. Återkommer!

Mvh Jonas

Postat: tis aug 13, 2019 4:56 pm
av Generalflash
Gjorde ett sista litet försök att få ordning på den, Jag satte i ett batteri jag vet är 100% okej. Och gissa vad! Såklart fungerade det inte :banghead:

2000 varv och inte mer vill bilen. Skjuter mest ut alla avgaser genom wgn. Jag funderar på om katen kastat in handduken. Skall undersöka det ikväll och gå över all el igen.

Postat: ons aug 14, 2019 7:53 pm
av Generalflash
Lossade lite på downpipe vid turbon efter jobbet, Känns som bilen går bättre. Misständer fortfarande men gick lite lite bättre, Kan såklart vara placebo,

Smög sedan in på en veteranbilsträff efter jobbet, Min bil är ju en 90a :D
Var trevlig träff och många positiva kommentarer om forden.
Så får bli att riva ner avgasröret imorn och kolla läget, Samt byta stift mm....

Ibland fungerar det utan problem att stå utan lampor och fläkt igång mm.. Mycket märkligt.

Postat: ons aug 14, 2019 9:34 pm
av Johansson
Hej!

Åker du original sprut?

Postat: ons aug 14, 2019 9:38 pm
av Generalflash
Johansson skrev:Hej!

Åker du original sprut?
Yes det gör ja.

Postat: ons aug 14, 2019 9:43 pm
av Johansson
Generalflash skrev:Yes det gör ja.
Har du kollat alla givare? Man kan mäta genom handsken på boxen, finns manual på forumet någonstans. Börja med det tycker jag om du inte redan har gjort det.

Postat: ons aug 14, 2019 9:50 pm
av Generalflash
Johansson skrev:Har du kollat alla givare? Man kan mäta genom handsken på boxen, finns manual på forumet någonstans. Börja med det tycker jag om du inte redan har gjort det.
För kolla detta, Tackar, Synd bara att man är dålig på el, + och - är ungefär så långt min kunskap når hehe