Sida 1 av 1

Anglia 101E 59 färgkod?

Postat: tor maj 08, 2014 6:54 pm
av Pia
Jag letar efter färgkod till min bil men jag hittar ingen. Någon som vet var jag ska titta eller nån som vet vilken färg det är?

Postat: sön maj 11, 2014 11:06 am
av MrB
Detta borde väl hjälpa till lite http://www.fordanglia105eownersclub.co. ... aint-trim/
Själva koden brukar stå på den chassi plåt som finns på fordonet , oftast någonstans i motor rummet

Postat: mån maj 12, 2014 5:26 pm
av Caprimk1
Snygg anglia!

Färgkos

Postat: mån maj 12, 2014 6:31 pm
av Pia
MrB skrev:Detta borde väl hjälpa till lite http://www.fordanglia105eownersclub.co. ... aint-trim/
Själva koden brukar stå på den chassi plåt som finns på fordonet , oftast någonstans i motor rummet
Tack för tipsen!
Har letat och hittade bara dessa märkningar

Postat: mån maj 12, 2014 7:54 pm
av Släggmek
Kul med en sån rullande nostalgitripp :) :thumb:. De gick ju tyvärr fort från vardagsbilar till rariteter, som för det mesta från den perioden. Inte för dålig kvalitet utan mera för att de var totalt ohippa i bilhobbyns barndom (välkommen till Dinosauriekvarten :wheelchai :D). Modellen stammar ända tillbaka till de sena serierna av Model T, eftersom den bygger på samma teknik som Model Y (T:s engelska avläggare) med bara marginella uppdateringar så länge vi snackar bilarna med sidventilare (toppventilaren vi känner som Kent smygintroducerades i deras sista årsmodell som tillval). Värt att komma ihåg när det ska letas reservdelar till chassiet, ett och annat i veteranmarknadslådorna passar från betydligt äldre bilar om man hittar rätt detaljnummer.

Hoppas ingen Anglia-vän missar att djupdyka i sajten MrB tipsar om för den innehåller gott om svårfunnen information och en del roliga bilder från utvecklingsarbetet av "Snedrutan" 105E som inte dykt upp nån annanstans iaf vad jag sett :).