Sida 1 av 1

Sälja Cosworth till Norge

Postat: fre jun 13, 2014 12:02 pm
av Steff A
Hepp,
En till norrman som är intresserad av att köpa min bil (Sierra Cosworth 4x4 1992). Någon som har erfarenhet av att ha sålt till Norge? Har förstått att jag bör ta av regskyltarna och sända in dem till Trafikverket, samt att för att jag ska bli avskriven som ägare måste be honom att anmäla ägande till norska motsvarigheten.

Norrmannen i fråga undrar vad han får betala i tullen, det får han väl kolla upp själv... men stämmer det att ju lägre pris vi skriver på köpavtalet desto mindre tullavgift för norrmannen? (någon som har prisuppgifter eller var man kan hitta, svårletat detta...).

/ Steff

Postat: fre jun 13, 2014 4:28 pm
av Tobbe
Jag sålde en av mina sierror till Norge. Gick smidigt han lämnade mina svenska skyltar i tullen och sedan skickade tullen in skyltarna så bilen blev avregistrerad här i Sverige. Stämmer att det har med mycket det står på kvittot.

MVH

Postat: fre jun 13, 2014 7:28 pm
av Focus RS
...och jag sålde en bil till Danmark. Skrev köpekontrakt, exportpapper och behöll de svenska skyltarna. Exportpapper och skyltar skickade jag sedan in till Transportstyrelsen. Bilen kördes hem till Danmark på danska tillfälliga skyltar (klistermärken). När bilen sedan registrerades in i Danmark så meddelades Transportstyrelsen och bilen avregistrerades i Sverige. Allt gick enligt plan, dock tog det ett tag eftersom inregistreringen i Danmark drog ut på tiden pga diskussioner rörande bilens skattenivå...

Postat: lör jun 14, 2014 6:58 am
av Steff A
Tack för svar. Låter som att det kan fungera ju ;-)

Per-Anders, vad menar du med exportpapper, menar du reg.beviset där man kryssar i Export?

Sälja Cosworth till Norge

Postat: lör jun 14, 2014 7:47 am
av Focus RS
Nej, Transportstyrelsen har ett speciellt papper för export. Har inte länken dit nu, men gå in på deras hemsida och sök på typ export av bil/fordon...

/Per-Anders.

Sälja Cosworth till Norge

Postat: lör jun 14, 2014 8:04 am
av Focus RS

Postat: lör jun 14, 2014 8:05 am
av Focus RS

Postat: mån jun 23, 2014 8:15 pm
av Steff A
Tusen tack Per-Anders, nu verkar det istället finnas intresse från Danmark.

Postat: mån jun 23, 2014 8:16 pm
av Focus RS
Steff A skrev:Tusen tack Per-Anders, nu verkar det istället finnas intresse från Danmark.
Det var så lite så. Bara att hålla tummarna...