liqui moly olja?

Allmänna diskussioner (ej teknik) om bilar, motorer och allt däromkring.
volvov70n
Veteran
Inlägg: 120
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

liqui moly olja?

Inlägg av volvov70n »

frågade autoexperten verkstade som är bästa istan här ang service, dom använder liqui moly olja, hur e den , erfarenheter?

Tags:

Användarvisningsbild
Släggmek
Legend
Inlägg: 3357
Blev medlem: ons apr 12, 2006 8:26 am
Namn: Hasse B.
Kör: 1977 Taunus 1.6L (+ 1977 2.0, 1974 1600L, 1964 17M Super & ngr div)
Ort: Västernorrland

Inlägg av Släggmek »

+1 för det. Numera tycks det ju som otroligt kinkigt vad man slår i och följer man manualen ska det ju alltid vara fabrikens kompismärke, som i alla tider. En del har ju numera såna legeringar att de tål inte ens vilken glykol som helst och ibland kan även packningarna vara känsliga för fel sorts olja, så man bör alltid läsa på när det börjar handla om annat än gedigna gjutgärnsklumpar (iofs krånglade GM till det redan för länge sen med papperspackningar som kan lösas upp av fel olja i sina automatlådor, men det är ju lite utanför ämnet).

Skulle tro det är lugnast att bara göra som de säger om det finns garanti kvar och det ska förbli så tiden ut, men en skitmotor exploderar nog om den så går på nån hantverksmixad raketolja, om man törs döma av vissa nyare motortyper av kända märken med återkommande garantibråk som kanske bör förbli anonyma för fridens skulle (det är ändå inga Ford-maskiner men en har en udda platt konstruktion och en annan en historia med liknande... en tredje av ett rätt nyligen avdött märke från Trollhättan).

Agrol är ett av mina favoritmärken också, klarar det att smörja tunga dieslar som pressas hårt i arbetsmaskiner så bör det duga till det mesta. Vi som varit mer ett tag är också bekanta med den betydligt dyrare Valvoline som en klassiker som iaf förr var ett av de säkraste korten för många mil utan koksning etc (de sämsta kvaliteterna brukar främst visa sig sota mera, om man häller dom i en bruksmotor som inte har extrema krav på smörjning) i vad som helst. Egen erfarenhet och andra grovmekars åsikter, mest. Tumregel jag hört är att om basoljan inte är av bra kvalitet spelar det inte mycket roll vilket hokuspokus som blandas till i oljelabbet, så det kan vara intressant att kolla upp var bolaget tar sin råolja från. Pennzoil har i alla tider levt högt på renheten i råoljan och var iaf förr en av de stora leverantörerna till amerikansk rundbanekörning typ NASCAR/NHRA med höga varv i timtal, så visst spelar det roll.

Nåt mer att tänka på är att oljan späds också ut av ångor och annat bränsleläckage så att hålla reda på bytesintervall handlar om det också särskilt i slitna motorer eller de som körs hårt eller kallstartas ofta.

Klart, förr handlade det ju mest om ifall man skulle välja en standardolja, en halvsyntet eller om motorn hade toleranser nog för en helsyntet och förstås rätt viskositet är ju alltid avgörande.

En av de mera avgörande frågorna idag är väl snarast om oljan är anpassad för katalysatorrenade motorer eller utan, eftersom en del tillsatser som zink etc kan förstöra katten när de läcker ut i avgaserna. Sen, betala hellre lite extra för ett bra filter i stället för att ta det billiga namnlösa - det kan skilja både i filtreringsgrad och genomströmningskapacitet och finns en överströmningsventil i filtret kan oljan ta den vägen förbi orenad om motståndet blir för högt.
"If it jams - force it! If it breaks - it needed replacing anyway!" (sett på verktygslåda :D )

Debatt; av latinets "de battere" - att slå sönder andra talares argument ;)

Skriv svar