Forumsregler!

Allmänna diskussioner (ej teknik) om bilar, motorer och allt däromkring.
Användarvisningsbild
Järnkaminen
Legend
Inlägg: 8338
Blev medlem: mån jul 11, 2005 10:00 am
Namn: Johan Mejenqvist
Kör: Fiesta ST 200 MK8
Ort: Gnosjö
Medlemsnummer: 295

Forumsregler!

Inlägg av Järnkaminen »

Allmäna regler för forumet


1 Registrerade Users

Du får enbart ha en enda användare (user) registrerad på detta forum. Undantag;
  • Du får ha ytterligare en användare om du företräder en samarbetspartner eller sponsor till Ford Club Sweden. Den användaren ska då ha samma namn som den samarbetspartnern/sponsorn
  • Moderatorer, admin, styrelse eller andra som på något sätt arbetar för Ford Club Sweden får ha flera användare i testsyfte eller motsvarande.
I annat fall än undantagen resulterar dubbla användarnamn i en varning om båda används på något sätt på Ford Club Sweden forum.2 Tydliga ämnen/subjects
Vi får många nya trådar varje dag. Det är inte alla användare som har tid att läsa igenom allt. För att spara tid åt andra och vara säker på att rätt personer läser just din tråd, så skriv ett tydligt ämne så man enkelt kan tyda vad tråden handlar om.


3 Lyfta trådar
En tråd kan lyftas när den trillat bort från förstasidan - om den har ett allmänt intresse. Det är INTE ok att lyfta en tråd efter 4 minuter. Intressanta trådar behöver inte lyftas, de lyfter sig själva.


4 Namn och stad i profil
Alla forumsanvändare ska ha sitt namn angivet i sin profil (minimum är förnamn plus initialen i ditt efternamn, men ange gärna för- och efternamn). Du måste kunna stå för vem du är och vad du skriver på Ford Club Sweden forum. Ditt hemland räknas inte som bostadsort, utan ange staden du bor i eller närmsta större ort.


5 Påhopp - personliga
Ett publikt forum är fel ställe för detta. Denna regel innefattar även medveten illvillig hets mot privatpersoner. Man får lov att skämta med folk, men att gå till personangrepp är förbjudet. Tänker alla en gång extra innan de skickar sina inlägg skulle alla forum vara mycket trevligare. Vid klara personangrepp är det normalt sett avstängning som gäller!


6 Påhopp - företag
Att skriva att ett företag är skit tolereras inte, oavsett om det är en sponsor till Ford Club Sweden eller inte. Skriv istället en saklig redogörelse för hur du känner dig behandlad, och maila sen till företaget och berätta om ditt inlägg, och välkomna dom att bemöta din kritik eller offentligt be om ursäkt. Denna regel innefattar även medveten illvillig hets mot företags anställda.


7 Postjagande
Användare som skriver meningslösa inlägg bara för att öka sina antal inlägg accepteras inte.


8 Politik - Detta är ett motorforum.
Den politik som behöver diskuteras här är dom politiska beslut som direkt berör motorhobbyn. Allt annat tas bort.


9 Piratkopiering
All diskussion, uppmaning eller hjälp till piratkopiering (delning, uppladdning, nedladdning) av upphovsskyddat material såsom filmer, spel, musik, program är förbjudet. Viss tolerans kan finnas gällande dokumentärer som visats och inte kommer att finnas tillgängliga på annat sätt.


10.1 Avatarer

10 a) Tillåtna avatarer är av bilkaraktär, en bild på sig själv, husdjur eller liknande.

10 b) Reklamavatarer tillåts ej (Undantaget sponsorers användare).


10.2 Profile Picture
Enbart bild på sig själv, dvs du som är forumsanvändare får användas. Inga som helst andra bilder får användas som Profile Picture. Denna funktion är till för att folk ska känna igen varandra på träffarna!


11 Orättvist behandlad?
Ford Club Sweden web forum är ingen demokrati. Ford Club Sweden drivs av en mindre ledningsgrupp samt av dess moderatorer. Ford Club Sweden kommer aldrig bli varken mer eller mindre än vad dess användare gör det till. Tycker du att det censureras felaktigt så använd funktionen "Report this post" eller maila till någon i ledningen. Kontaktuppgifter finner du här =>http://www.fordclubsweden.se/index.php?category=pages&page=contact


12 Medlemskap
Du kan bli medlem i Ford Club Sweden om du är intresserad av Ford. Det spelar ingen roll vad det är för modell! Mer om hur man går tillväga för att bli medlem klubben finner du här => http://www.fordclubsweden.se/index.php?category=pages&page=membership"]LÄNK


13 Alkohol
Alkohol är inte tillåtet på några av Ford Club Sweden träffar, förutom pubkvällar, grillfesterna och andra evenemang på krogen eller ev tältning efter en banträff eller dylikt.


14 Off Topic
Off Topic är inte tillåtet på något annat forum än i just Off Topic forumet. Här är nästintill allt tillåtet att skriva om. Personangrepp är ett exempel på vad som inte är tillåtet. Moderatorerna kommer att ta ställning till vad som är över gränsen eller inte. Ren chatt är tillåten på detta forum.


15 Företagsreklam på Ford Club Sweden
Företagsreklam på Ford Club Sweden forum är förbehållet samarbetspartners och betalande sponsorer. Vid misstanke om att privatperson agerar bulvan åt ett företag och denne inte samarbetar kan det resultera i varning/avstängning. Om du blir tillfrågad var ärlig och ta det inte som ett angrepp. Respekteras inte detta blir vi av med våra samarbetspartners och med dem mycket rabatter och support.


16 Missbruk av User Reputation
Missbruk av "user rep" resulterar i en varning, detta gäller felaktig utdelning av minus eller plus poäng vid flertal tillfällen, vad som är felaktig och när/om varningen skall uttdelas är upp till admins/moderatorena.

Överträdelser mot någon av dessa regler medför omedelbar avstängning från forumet efter ett antal varningar!


Forumets uppbyggnad


Sökfunktionen
Innan du ställer en fråga ska du alltid se efter om den redan behandlats. Ingen gillar att läsa samma sak om och om igen. Klicka på "search" högst upp till höger i forumet för att söka efter gamla inlägg.


Ford Club Sweden forumet
Detta forum är bara tillgängligt för Ford Club Sweden medlemmar. Här skrivs allt som rör klubben så som sponsorer, träffar/utställningar och allmänna saker som rör klubben.


Allmänt
För att diskutera ENBART bilar, motorsport och det omkring i allmänhet.
Allmänt är det forum med flest trådar och inlägg. Här är det riktigt viktigt att du skriver ett mycket tydligt subjekt. Du ska sammanfatta innehållet på ett sådant sätt att alla förstår vad den handlar om. Innehållet ska vara relevant och intressant för alla medlemmar. Innan du ställer en fråga kan du prova att söka efter trådar som redan har behandlat ämnet, sökfunktionen fungerar utmärkt!


Teknik (ej modellspecifikt)
Hittar du inte din modell eller har du en teknisk fråga som gäller flera modeller så är detta platsen för dej.


Modell forumen
De vanligaste Ford modellerna har sina egna forum.


Bilvård
Gillar du puts så är detta stället för dig.


Bilder och filmer
I detta forum kan man lägga upp alla motorrelaterade bilder, från träffar, från garaget mm. Gränsen dras vid blodiga filmer/bilder och filmer/bilder med uppenbart dödlig utgång, moderatorena bestämmer efter eget omdöme.


Banträffar, utställningar och evenemang
Håll utkik här efter information om våra banträffar, utställningar, studiebesök osv.


Klubb och forumsfrågor
Har du frågor eller åsikter om forumet så är detta rätt ställa att posta på, här hittar du även alla ansvariga i klubben och mycket bra information om klubben/forumet.


Off Topic
En avdelning avsatt till Off Topic diskussioner och vardagliga frågor. Här kan du diskutera "allt mellan himmel & jord".


Butikshyllan
I "butikshyllan" finner du erbjudanden från Ford Club Swedens samarbetspartners och sponsorer.


Annonsering

Annonsdelarna är för att användarna på forumet ska kunna köpa/sälja sina saker. Alla säljesannonser måste innehålla pris, utgångsbud och plats för varan. Kommersiella annonser och annonsering av näringsidkare är inte tillåtna, kontakta johan.mejenqvist@fordclubsweden.se för sponsor- eller samarbetsavtal. Häleri tolererar vi inte. Har du annonserat på tex Blocket och vill göra en annons här också så kopiera in hela texten och inte bara en länk, enbart en länk resulterar i infraction poäng.

Detta MÅSTE uppfyllas då du ska annonsera på Ford Club Sweden:


1. Plats vart varan finns

2. Utförlig information om objektet

Bara länk till annan annonssida som blocket, tradera mfl tilllåts ej. Det är dock tillåtet att länk bifogas om regel nr3 uppfylls.

Uppfylls inte dessa krav kommer annonsen raderas utan vidare förklaring

Det är även rekommenderat att lägga ut ett telefonnummer eller mail så det är lätt att få tag i annonsören.

Alla annonser i säljes låses automatiskt tre månader efter att sista posten är gjord, detta för att undvika att gammla annonser lyfts, hittar du en gammal annons som du är intresserad av så finns det PM.


"User Infraction": är ett varningssystem som används i köpes- och säljesforumen för att moderatorena enkelt ska kunna sköta sitt jobb där. Bryter en annons mot reglerna så blir man tilldelad infractionpoäng, får man mer än ett poäng så blir man avstängd från köpes- och säljesforumen under en begränsad tid.


Länkar till andra annonsplatser
Vi tillåter inte länkar till annonssiter som t ex Blocket.se bara för att dom har en kul text eller något annat som är lustigt. En stor del av Blocket-annonserna har någon lustighet i texten och forumet svämmar snabbt över med "kolla här trådar". Är det däremot en bra annons med en intressant vara som du vill tipsa om så finns det en speciell tråd i Säljesforumet för det. (Denna regel gäller såklart inte i OT-forumet)


PM - Private Messaging
PM är en mycket användbar funktion om du vill fråga en användare något som inte rör alla andra. Fungerar som snabbmeddelanden mellan medlemmar.

Använd detta så långt det går.


Hur man skriver/tar bort ett inlägg

Ny tråd
Försök att stava rätt. Skriv inte 20 frågetecken/utropstecken, ett räcker. Ny mening startar med stor bokstav. Skriv inte en hel uppsats som ämne, skriv kortfattat utan att vara otydlig. Använd ett vårdat språk.


Nytt inlägg
Inlägg i stil med "word", "haha", "håller med" och liknande kan ni skippa, för diskussionen vidare. Håll er till ämnet. Tänk både en, två och tre gånger innan ni skriver något.


Ta bort inlägg
Har du skrivit fel? Eller ångrar du dig? Klicka på den lilla knappen till höger under ditt inlägg, som det står "edit" på. Där kan du redigera det du har skrivit eller ta bort det helt genom att klicka i rutan "radera" och sedan trycka på knappen "radera inlägget". OBS! Gäller enbart inlägg i en befintlig tråd, gör du en ny tråd har du inte möjlighet att radera den.


Spam
Vi tillåter inte spam i någon form, inlägg kommer att tas bort och eventuella förmåner som postandet givit kommer att plockas bort tills antalet poster uppnåtts på "korrekt sätt".


Varningar
Om moderatorerna i samråd med varandra anser att en användare gjort ett grovt fel eller liknande så kommer man få en varning. En moderator kan aldrig sätta en varning själv utan måste prata om det hela med andra innan beslut fattas.


Man har tre gånger på sig, dvs. man får två chanser efter första grova felet.


Varningsgraderna är som följer:

1 = Ingen påföljd, utan bara markering.
2 = Bannad en vecka.
3 = Bannad för alltid. Kan lyftas efter att styrelsen har fattat beslut om detta.


Varningar kommer inte att delas ut till höger och vänster men det kanske får folk att tänka efter lite på vad och vart de skriver. Konstruktiv kritik kan vi alltid ta men det finns gränser för när man ha tjatat för mycket på vissa saker som man inte har rätt till som exempel.


OBS! Användare som bryter grovt mot reglerna kan i särskilda fall bli omedelbart avstängda om moderatorena/administratörerna anser att det är nödvändigt.
FORD CLUB SWEDEN – Vice Ordförande - sponsoransvarig - Forumsansvarig.
Problem med ditt forumskonto eller nån tråd? Kontakta mig!

Tags:

Låst