Team Fordzilla-P1

Allmänna diskussioner (ej teknik) om bilar, motorer och allt däromkring.
Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5641
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77 & 16, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Team Fordzilla-P1

Inlägg av RickardEM »

Kul initiativ från Ford. :)
2019-08-20 skrev:Ford rekryterar till sitt första E-sportlag under Gamescom
Under Gamescom vill Ford hitta de absolut bästa förarna för att bygga upp sitt första E-sportlag någonsin.
Under Gamescom vill Ford hitta de absolut bästa förarna för att bygga upp sitt första E-sportlag någonsin.
Ford bygger vidare på sitt racingarv från den fysiska världen och lanserar sitt första E-sportlag någonsin. Rekryteringen för nationella lag, under namnet "Fordzilla", kommer börja under gamingmässan Gamescom i tyska Köln nu i veckan.

Ford fortsätter att undersöka och finna synergier mellan den digitala och den fysiska världen, där företaget tror att gaming kan hjälpa till rörande hur vi ser på och utvecklar framtidens mobilitet. Miljoner av människor över hela världen har satt sig i olika Ford-modeller i den virtuella världen. Nu vill Ford hitta de absolut bästa förarna för att bygga upp sitt första E-sportlag någonsin.

– Ford har ett väldigt fint arv och fin erfarenhet av racing. Nu är det dags att ta den erfarenheten, applicera den inom E-sportvärlden och samla upp talangfulla virtuella racingförare och få dem att ta köra någon av våra Ford Performance-bilar, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Bygger upp nationella och internationellt lag
Ford startar sin rekrytering av gamers under den kommande Gamescom-mässan i Köln. Fordzilla-lag kommer att skapas för Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien, såväl som ett europeiskt lag bestående av stjärnspelare från de nationella lagen.

– Gränserna mellan den fysiska och den virtuella världen håller på att suddas ut, och gaming är numera en del av mainstreamkulturen. Gamingproffs utmanar professionella racingförare i den fysiska världen och många av våra vardagliga aktiviteter är "gameifierade", det ser vi i allt från träningsappar till att samla lojalitetspoäng för att få en gratis kopp kaffe. Genom att dra nytta av passionen och expertisen från gamingkulturen kan vi utveckla våra tankar rörande hur framtidens resor kan se ut – något vi är engagerade i och tycker känns väldigt spännande, säger Amko Leenarts, chefsdesigner på Ford Europa.

– Vi är glada att se hur stora varumärken som Ford väljer att satsa på Forza Motorsport. Vi har sett en märkbar ökning av spelande som vill börja tävla i E-sport, och vi ser även ett ökande antal som vill följa tävlingarna. Det känns jättekul att partners som Ford Motor Company öppnar upp för ännu fler möjligheter, säger Justin Osmer, chef för partnerutveckling vid Turn 10 Studios, skaparna av Forza Motorsport.
2020-03-12 skrev:Ford förenar den digitala och den fysiska världen med bil designad av gamers
Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.
Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.
Ford fortsätter att undersöka och finna synergier mellan den digitala och den fysiska världen. Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.

Nu uppmanar Ford e-sportsspelare att hjälpa till att designa ett helt nytt fordon. Projektet, som går under namnet ”Team Fordzilla-P1”, kommer visa Fords verkliga tankar om en männiocentrerad design men i en digital värld. Bilen blir Fords första virtuella racerbil och sammankopplar biltillverkare och e-sportsspelare på ett helt nytt sätt.

Ford involverar e-sportspelare i designstadiet
Det är kaptenerna från Fords fem Fordzilla e-sportlag som är involverade kring designen av den virtuella tävlingsbilen, samlade från , samlade från Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Fords eget designteam kommer även att involvera den bredare spelgemenskapen genom Twitteromröstningar som publiceras av @teamfordzilla. Omröstningarna kommer beröra viktiga designattribut, som spelarna sedan får vara med att besluta om.
–Vi älskar att köra våra drömbilar i den virtuella världen, men dessa bilar är ju just rekreationer av de fordon som finns i den verkliga världen. Det kommer vara extra spännande första gången bakom ratten på #TeamFordzillaP1 eftersom vi har hjälpt till att skapa den, men också för att ingen annan har kört den tidigare, säger Angelo Bülow, kapten för det tyska Fordzilla-teamet.
Ford presenterar den ultimata racerbilen under Gamescom – ett unikt samarbete mellan Ford och gamers
Ford presenterar den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare inom e-sporten.
Ford presenterar den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare inom e-sporten.
För fjärde året i rad återvänder nu Ford till gamingmässan Gamescom som i år sker digitalt. Under Gamescom presenterar Ford den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare. Team Fordzilla P1-koncepetet, som är tänkt att vara den ultimata virtuella racerbilen, förväntas kunna köras i ett populärt racingspel 2021. Dessutom meddelar Ford att racerbilen kommer i en verklig modell redan i slutet av detta år.

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag Team Fordzilla och tidigare i år presenterade företaget ett unikt samarbete mellan en biltillverkare och e-sporten, där spelare uppmanades att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen. Projektet gick under kodnamnet Project P1 och skapades med hjälp av omröstningar på Twitter. Omröstningarna berörde viktiga designattribut som spelarna fick vara med och besluta om. Två förslag lades sedan fram i den sista omröstningen där exteriördesignern Arturo Ariño slutligen vann med 83,8 procent av rösterna.

– Projektet P1 tog mig tillbaka dit allt började. Anledningen till att jag blev bilsdesigner från allra första början var att kunna designa något som ingen har sett tidigare och som suddar ut gränserna. Den här bilen kommer vara fantastisk för ögat, och samtidigt som den kommer utmana spelaren bortom sina begräsningar för fokus och reflexer kommer den också vara oerhört givande att köra, säger Arturo Ariño, designer för Team Fordzilla P1-konceptet på Ford Europa.

För fans som undrar när de kan köra fordonet antydde Ford att de är i avancerade diskussioner med en större spelutvecklare för att introducera fordonet i ett populärt racingspel 2021. Ford avslöjade också att det kommer en verklig version av Team Fordzilla P1-konceptet före årsskiftet, vilket är ett sätt för företaget att ytterligare stärka visionen om att förena den fysiska och den digitala världen.

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande