Sida 1 av 1

Klarlack?

Postat: mån sep 04, 2006 7:21 pm
av sanna_danell
Slipade ner och byggde upp lite rostskador över hjulhusen på escort -95:an... Blev skitbra, sen lack, ännu bättre... SEN Klarlack! Vilket sket sig totalt. Nån som har bra tips på hur man lägger klarlack på ett bra sätt? Nu är det väl bara slipa ner och börja om... Metallic aubergine så det måste verkligen dit lite klarlack... trist men sant!

TIPS!?

Postat: mån sep 04, 2006 7:48 pm
av SK Racing
jag är inte någon guru men basen ska torka först o sedan så lägger man på klarlacken, har hört talas om klarlack som lägs på "blöt" bas men det har jag aldrig råkat ut för eller sett.

Postat: ons sep 06, 2006 10:15 pm
av low-life
Du slipar ner klarlacken med P1000 torrslippapper så ytan blir jämn och repig. Sedan tvättar du ytan med förtunning/thinner. Vet inte om du lagt lacken med spruta eller spray!? Men efter du slipat ner klarlacken lägger du först en tunn, täckande och klibbig yta med klarlack, vänta tills ytan är nästan torr men ändå klibbig. Sedan lägger du andra och sista lagret klarlack som du bygger upp ytan med. Bygg upp ytan med så lite klarlack som möjligt, ju mer lack man lägger på en gång, ju tyngre blir massan och då rinner det.

Ett tips är att använd starkt ljus när du lackerar, som du använder dig av när du lägger klarlacken. Så du ser precis vad du håller på med och hur lacken byggs upp.

Är basen uppbyggd med lösningsmedel lägger man lacken "vått i vått". Är den uppbyggd med vattenbasering ska basen torka riktigt innan nästa lager.

Lycka till!

Mvh/Tobbe

Postat: tor sep 07, 2006 4:30 am
av SK Racing
low-life skrev:
Är basen uppbyggd med lösningsmedel lägger man lacken "vått i vått". Är den uppbyggd med vattenbasering ska basen torka riktigt innan nästa lager.

Lycka till!

Mvh/Tobbe
Jag provade en gång o lägga det i "vått i vått men klarlacken blev ju "ett" med basen och när det torkat så blev det ju matt? en lackkunnig sa till mig att det ska torka först o när jag gjorde så så blev det blankt. vad gjorde jag för fel? (det var metalicfärg på sprayburk)

Postat: tor sep 07, 2006 8:23 am
av low-life
Du la på klarlacken för tidigt låter det som. Man brukar säga vått i vått, men mellan varje lager ska ytan vara klibbig, inte blöt.
Så när man sätter fingret på ytan ska det kännas lite klibbigt. Då är det dags för nästa lager. Efter ett tag lär man sig när nästa lager ska läggas.

Mvh/Tobbe

Postat: tor sep 07, 2006 5:14 pm
av SK Racing
ok då ska jag tänka på det

Postat: ons sep 13, 2006 10:14 am
av sanna_danell
Tack för hjälpen! Jag verkar dock ha maximal otur och tummen mitt i handen... det gick åt helskotta. Någon som känner någon som är bra på detta och bor i Stockholmsområdet som kan göra det bättre? Jag ger upp!