Sida 1 av 1

Hittat i gömmorna

Postat: fre jul 20, 2018 11:25 am
av Ringön
Dagens jobb var egentligen på Saaben, men i jakt på rätt produkter i pappas skåp fann jag dessa lätt antika Ford-tillbehör :)

Postat: lör jul 21, 2018 12:41 am
av Släggmek
Kul att se ;). Klart vintage-årgång skulle jag säga om några av burkarna :D - "kunsthartz-lack" är nån typ av syntet som ersatte cellulosalackerna och användes fram till tidigt 70-tal vad jag minns, inte så värst repfast och ganska långsam att torka utan bra värme blev den utfasad mot vassare material som sen i sin tur ersatts, men andra kan det bättre. Tror jag har kvar en liknande burk Herberts Standox Ford Hellgrün från 1971 nånstans efter en av min farsas bilar, det verkar aldrig härda i burken :D. Ska finnas en mörkblå sån där 80-tals sprayburk nånstans också, tror jag har bortåt 10 oljeburkar/dunkar i plåt för olja, glykol osv från förr som jag räddat vid utstädningar. Det borde göras ett Antikmagasinet-avsnitt i SVT om sånt där :laughing:. Billackburkar bör väl kvala in under det numera erkända samlarområdet petroleana :renske:.

Postat: lör jul 21, 2018 11:07 am
av Ringön
Släggmek skrev:Kul att se ;). Klart vintage-årgång skulle jag säga om några av burkarna :D - "kunsthartz-lack" är nån typ av syntet som ersatte cellulosalackerna och användes fram till tidigt 70-tal vad jag minns, inte så värst repfast och ganska långsam att torka utan bra värme blev den utfasad mot vassare material som sen i sin tur ersatts, men andra kan det bättre. Tror jag har kvar en liknande burk Herberts Standox Ford Hellgrün från 1971 nånstans efter en av min farsas bilar, det verkar aldrig härda i burken :D. Ska finnas en mörkblå sån där 80-tals sprayburk nånstans också, tror jag har bortåt 10 oljeburkar/dunkar i plåt för olja, glykol osv från förr som jag räddat vid utstädningar. Det borde göras ett Antikmagasinet-avsnitt i SVT om sånt där :laughing:. Billackburkar bör väl kvala in under det numera erkända samlarområdet petroleana :renske:.
Tack för historielektionen! :)

Alltid kul med gamla originaltillbehör, helheten kring ett bilmärke är ockdå en viktig del sv historien. Inte bara själva bilarna! :)