Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Tekniska diskussioner om bilar, motorer och andra relaterade prylar.
Chrreh
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: tis maj 15, 2018 10:46 am
Namn: Christer Rehn
Kör: Mondeo
Ort: Bollnäs

Inlägg av Chrreh »

Hur lyckades du med det, har gjort samma sak, ser att telefonen (med android auto i gång) kopplar ihop med bilen, men jag ser inget på skärmen, typ navigator eller spotify.

//Christer

Tags:

Pirzki
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: lör feb 11, 2017 12:40 pm
Namn: Pierre freimanis
Kör: Mondeo 180 tdci AWD
Ort: Eskilstuna

Inlägg av Pirzki »

Nu finns Waze tillgängligt på Apple Car play! ( IOS12)


Skickat från min iPhone med Tapatalk

White van man
Nybörjare
Inlägg: 2
Blev medlem: fre jul 20, 2018 2:43 pm
Namn: Magnus W
Kör: Transit custom 2018
Ort: Skåne

Inlägg av White van man »

Chrreh skrev:Hur lyckades du med det, har gjort samma sak, ser att telefonen (med android auto i gång) kopplar ihop med bilen, men jag ser inget på skärmen, typ navigator eller spotify.

//Christer

Djupt ner bland inställningar i SYNC3 hittar man några som har med just Android auto att göra, sen är det bara "plug-n-Pray" med USB kabeln så dyker Andriod auto upp på skärmen istället för Sync.

Så inget mumbo jumbo hacker maraton för att få det att lira utan just precis så enkelt som det skall vara...

Chrreh
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: tis maj 15, 2018 10:46 am
Namn: Christer Rehn
Kör: Mondeo
Ort: Bollnäs

Inlägg av Chrreh »

Jo, det funkade faktiskt, man skulle koppla ihop bil och telefon innan man startade bilen första gången tydligen, men nu funkar det klockrent

Per
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: tis maj 24, 2016 7:41 am
Namn: Per Nordin
Kör: Mondeo
Ort: Stockholm

Inlägg av Per »

Raderat inlägg!

Kontakta moderator/styrelse vid frågor!

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

Raderat citat. Kontakta Moderator/styrelse vid frågor!

om det bara är en mjukvarugrej varför så dyrt?

Kan tänka mig att betala för att få navi på min mk5 med sync2, men 3 lax är lite mycket.

Dessutom, finns det någon risk att framtida verkstadsbesök gör ändringar som gör uppdateringen ogiltig?

Användarvisningsbild
Vispen74
Veteran
Inlägg: 325
Blev medlem: fre feb 10, 2012 5:57 pm
Namn: Thomas E
Kör: Ford Focus Active
Ort: Stockholm

Inlägg av Vispen74 »

Det finns lite guider på nätet tillgängliga hur man aktiverar nav i sin Sync 2, om man nu skulle vilja göra det på egen hand.

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

Vispen74 skrev:Det finns lite guider på nätet tillgängliga hur man aktiverar nav i sin Sync 2, om man nu skulle vilja göra det på egen hand.
Japp beställt elm237 och sedan är det väl bara kartan som behöver köpas, så får vi se om jag får till det :)

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Projekt aktivera Navigation Mondeo MK5

Inlägg av ermik »

Har kollat runt en del, och införskaffat det som behövs.

Följt de guider som finns, men det verkar inte som om jag lyckas få in själva nav-appen ordentligt?

Har enablat nav via forscan och odb2, har bootat från usb med nav-appen för ver 3.08 ( har sync2 ver 3.08 )

Har kompassen, men trots detta verkar den aldrig slå över från "Informationssystem" till Navigation.

https://imgur.com/a/HKlUKmi

Bild

Någon med ideer om vad som kan fela?

Har F7 SD kort med kartor i SD-slot, men det verkar inte som den kommer så långt att det spelar någon roll.

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

ermik skrev:Har kollat runt en del, och införskaffat det som behövs.

Följt de guider som finns, men det verkar inte som om jag lyckas få in själva nav-appen ordentligt?

Har enablat nav via forscan och odb2, har bootat från usb med nav-appen för ver 3.08 ( har sync2 ver 3.08 )

Har kompassen, men trots detta verkar den aldrig slå över från "Informationssystem" till Navigation.

https://imgur.com/a/HKlUKmi

Bild

Någon med ideer om vad som kan fela?

Har F7 SD kort med kartor i SD-slot, men det verkar inte som den kommer så långt att det spelar någon roll.
Ingen som har någon ide? :confused::confused::confused:

Användarvisningsbild
Vispen74
Veteran
Inlägg: 325
Blev medlem: fre feb 10, 2012 5:57 pm
Namn: Thomas E
Kör: Ford Focus Active
Ort: Stockholm

Inlägg av Vispen74 »

Finns ju ett antal andra forum som tar upp just detta att enable nav on Sync 2 (MFT). Kanske hittar du mer på dessa eller får mera svar?

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

Vispen74 skrev:Finns ju ett antal andra forum som tar upp just detta att enable nav on Sync 2 (MFT). Kanske hittar du mer på dessa eller får mera svar?
Har bara hittat trådar där det går bra :) Har genomfört alla steg enligt dessa guider utan framgång.

Har du lyckats? Såg att du hade samma sync bild med NO SAT RADIO som jag.

Användarvisningsbild
Vispen74
Veteran
Inlägg: 325
Blev medlem: fre feb 10, 2012 5:57 pm
Namn: Thomas E
Kör: Ford Focus Active
Ort: Stockholm

Inlägg av Vispen74 »

ermik skrev:Har bara hittat trådar där det går bra :) Har genomfört alla steg enligt dessa guider utan framgång.



Har du lyckats? Såg att du hade samma sync bild med NO SAT RADIO som jag.
Nej, jag har inget intresse av det då jag använder Google maps vart vi än ska. Vill däremot ha detta på Sync skärmen, har sett att någon fått mirrorlink att fungera för detta, men inte gett mig på det. Om jag behåller bilen så kan det även vara aktuellt att byta till Sync3, annars blir nya bilen med Sync3 redan från början.

Per
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: tis maj 24, 2016 7:41 am
Namn: Per Nordin
Kör: Mondeo
Ort: Stockholm

Navigator Sync2

Inlägg av Per »

Man måste ha en License för att låsa upp navigatorn. Jag var och fixade en i går. Hör av dig om det skulle vara av intresse.

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

Tack alla för visat intresse, fick igång nav nu på min sync2.

Skriv svar