Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Tekniska diskussioner om bilar, motorer och andra relaterade prylar.
Nybbe79
Erfaren
Inlägg: 84
Blev medlem: ons nov 29, 2017 6:50 pm
Namn: Robin Nyberg
Ort: Karlskoga
Kör: Ford Edge

Inläggav Nybbe79 » mån jun 04, 2018 6:55 pm

Någon som vet när android auto släpps i Sverige?

Tags:

Användarvisningsbild
Vispen74
Veteran
Inlägg: 322
Blev medlem: fre feb 10, 2012 5:57 pm
Namn: Thomas E
Ort: Stockholm
Kör: Ford Focus Active

Inläggav Vispen74 » sön jul 01, 2018 10:17 pm

Nybbe79 skrev:Någon som vet när android auto släpps i Sverige?
Nej, men du kan ju ladda ner Apk-filen och köra Android Auto redan nu om du vill. Gör det själv genom Aptoide.

Skickat från min BLA-L29 via Tapatalk

Anchis ford
Nybörjare
Inlägg: 2
Blev medlem: lör jun 30, 2018 10:26 am
Namn: Ann-Christin Svensson
Ort: Ekeby
Kör: Ford BWY Mondeo 04

Inget högt ljud?

Inläggav Anchis ford » mån jul 02, 2018 8:55 am

Hej! Jag är ny här. Jag har en Mondeo 04 Jag får inget riktigt ljud i radion. Har det på högsta och det är knappt hörbart. Har provat att trycka på mute men det hjälper inte. Är det någon som vet vad det beror på?

Anchis ford
Nybörjare
Inlägg: 2
Blev medlem: lör jun 30, 2018 10:26 am
Namn: Ann-Christin Svensson
Ort: Ekeby
Kör: Ford BWY Mondeo 04

Får inget riktigt ljud!

Inläggav Anchis ford » mån jul 02, 2018 11:26 am

Hej igen!
vi har nu provat att ta bort strömmen. Sen kopplat på batteriet igen. Ingen skillnad, får bara lågt ljud? Sen testade vi högtalarna. Dem fungerar. Men det går inte att spela cd eller lyssna på radion? Vad kan det vara för fel? Vad ska man göra åt det?Modellen är 6000CD

Användarvisningsbild
Depeche
Erfaren
Inlägg: 24
Blev medlem: mån maj 18, 2009 11:21 am
Namn: Magnus Vestberg
Ort: Härnösand
Kör: Ford Focus RS -17
Kontakt:

Inläggav Depeche » ons jul 11, 2018 12:33 pm

Köpte en RS i mars och fick då Sync3 och såg fram emot att kunna köra appar
direkt i Sync3.
Har detta slutat fungera helt i Sync3 ?
Jag har då aldrig lyckats hitta någon app.
Sett på youtube många andra från tex England och USA köra tex Android Auto eller Carplay.
Är det bara i Sverige detta slutat fungera ?

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 242
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Ort: Eskilstuna
Kör: Ford mondeo mk5 2015

Inläggav Bargis » ons jul 11, 2018 9:25 pm


Arclight
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: sön jul 15, 2018 8:14 pm
Namn: Magnus L
Ort: Karlskrona
Kör: 2015 Focus Titanium X

Inläggav Arclight » mån jul 16, 2018 7:56 am

Köpte nyligen en 2015 Focus med Sync 2 och när jag kollar min fw så står det 4.32.14073 och som jag förstår det så är 3.10.16180 den senaste. slår jag in mitt VIN nummer på Fords sida så står det så klart att jag inte behöver uppdatera men tydligen så verkar det ju så ändå.

Men till saken då, jag har hittade på ett tyskt forum Gen2v310build16180updatepackageEULangpack2 men är osäker på att Svenska är med i den. är det någon som vet om det gör eller var jag annars kan få tag på 3.10 som har Svenska?

Har ju även i stort sett all utrustning förutom Nav så har nu beställt en ELM327 och ska köra forscan för att låsa upp navigationen. men då vill (måste jag) ju uppdatera fw först.

Edit: kan svara på en av frågorna, det är alltså langpack 4 jag ska ha
EA5T-14F497-EF - European Language Pack 4. Languages supported: German, UK English, French and Swedish.

Men jag kan inte hitta den:/

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 242
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Ort: Eskilstuna
Kör: Ford mondeo mk5 2015

Inläggav Bargis » tis jul 17, 2018 9:59 am

Arclight skrev:Köpte nyligen en 2015 Focus med Sync 2 och när jag kollar min fw så står det 4.32.14073 och som jag förstår det så är 3.10.16180 den senaste. slår jag in mitt VIN nummer på Fords sida så står det så klart att jag inte behöver uppdatera men tydligen så verkar det ju så ändå.

Men till saken då, jag har hittade på ett tyskt forum Gen2v310build16180updatepackageEULangpack2 men är osäker på att Svenska är med i den. är det någon som vet om det gör eller var jag annars kan få tag på 3.10 som har Svenska?

Har ju även i stort sett all utrustning förutom Nav så har nu beställt en ELM327 och ska köra forscan för att låsa upp navigationen. men då vill (måste jag) ju uppdatera fw först.

Edit: kan svara på en av frågorna, det är alltså langpack 4 jag ska ha
EA5T-14F497-EF - European Language Pack 4. Languages supported: German, UK English, French and Swedish.

Men jag kan inte hitta den:/


Spännande, uppdatera gärna om du klurar ut det.

Arclight
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: sön jul 15, 2018 8:14 pm
Namn: Magnus L
Ort: Karlskrona
Kör: 2015 Focus Titanium X

Inläggav Arclight » tis jul 17, 2018 10:25 am

Tog en stunds googlande men den som söker skall finna.. eller hur det nu är man säger:)
Jag hittade till slut v3.10 med svenska vilket jag förstått är den absolut senaste versionen till sync2 och det lär inte komma fler versioner efter heller.
Jag har installerat direkt från 4.32 och det gick helt utan problem.
Filen finns i denna tråd iaf. och cred till Bannko som lagt upp dom
https://www.fordownersclub.com/forums/topic/79328-update-sync-2-the-easy-way/

vet inte om jag får lägga upp direktlänk till filen men isf får admin rätta mig. men här är den du ska ha med langpack4 alltså med svenska med

Länk till filen

Ha även i åtanke att bara för att det funkade felfritt för mig så gör det kanske inte det för alla och jag tar inget ansvar så du gör det så klart på egen risk:)

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 242
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Ort: Eskilstuna
Kör: Ford mondeo mk5 2015

Inläggav Bargis » tis jul 24, 2018 2:15 pm

Nu har även jag installerat v3.10, tack för hjälpen med länkar och beskrivning. Gick ruskigt smidigt.
Har du fått hem din elm327 ? Är nyfiken på hur det går för dig med nav'en.

Arclight
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: sön jul 15, 2018 8:14 pm
Namn: Magnus L
Ort: Karlskrona
Kör: 2015 Focus Titanium X

Inläggav Arclight » tis jul 24, 2018 3:24 pm

Kul att höra det funkade för dig med:) Jo jag fick hem den, beställde även ett minneskort med kartor, laddade ner forscan och registrerade till utökad licens, skulle testa idag men får ingen kontakt med bilen, datorn hittar och kopplar upp till obd´n men mellan bil och obd verkar stendött, googlade lite och hittade tips om att kolla säkringar, framförallt till cigguttag. men alla säkringar sitter där dom ska och verkar hela, händer inget heller på dioderna på obd´n, enda dioden som lyser är den som börjar lysa när jag kopplar in den i datorn men inget när jag sätter den i bilen (och tändningen är på)

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 242
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Ort: Eskilstuna
Kör: Ford mondeo mk5 2015

Inläggav Bargis » tis jul 24, 2018 6:03 pm

Har du kollat att dom är inställda på rätt com port på datorn, vet att när jag använde forscan på gamla bilen så hade jag ett helvete innan det lirade på grund av nått som heter com port.

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 242
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Ort: Eskilstuna
Kör: Ford mondeo mk5 2015

Inläggav Bargis » tis jul 24, 2018 6:03 pm

Föresten, vart hittade du kartorna ? Ebay ?

Chrreh
Nybörjare
Inlägg: 5
Blev medlem: tis maj 15, 2018 10:46 am
Namn: Christer Rehn
Ort: Bollnäs
Kör: Mondeo

Inläggav Chrreh » fre aug 17, 2018 6:28 am

Jag har en Mondeo -16 som jag uppdaterat sync på till version 3, och en Samsung Galaxy S8
Men jag kan inte få kontakt med några appar på min telefon, Hittar inga appar får jag som meddelande.
I början när jag hade bilen fick jag ibland upp spotify ikonen på skärmen, men inte nu längre.
Är det någon som kör typ car dashdroid eller liknande och fått det att funka?
//Christer

Teamandersson
Nybörjare
Inlägg: 13
Blev medlem: lör sep 01, 2018 6:41 pm
Namn: Fredrik A
Ort: Ängelholm
Kör: Ford Edge
Medlemsnummer: 449

Inläggav Teamandersson » lör sep 01, 2018 8:25 pm

Hej
Hur uppdaterade du till synk 3

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk