Sida 1 av 1

Tmps på Ford (Kuga)

Postat: sön feb 16, 2020 7:04 pm
av FordPutte
En fundering på det här med tmps på Ford! Nytt för mig då inte haft det på tidigare bilar. Hur fungerar det om man vill skifta hjul från fram till bak blir det fel meddelande? Eller måste man märka upp hjulen när man byter så dom kommer på samma position som tidigare?

Postat: sön feb 16, 2020 7:08 pm
av davve d
FordPutte skrev:En fundering på det här med tmps på Ford! Nytt för mig då inte haft det på tidigare bilar. Hur fungerar det om man vill skifta hjul från fram till bak blir det fel meddelande? Eller måste man märka upp hjulen när man byter så dom kommer på samma position som tidigare?
Blir inget fel. Du initierar trycket på nytt bara. Håller in ok knappen i menyn.

Postat: sön feb 16, 2020 9:46 pm
av FordPutte
Ok tackar. Så man kan flytta runt hjulen hur man vill som tidigare? Ex höger bak till höger fram? Varnar den vid lågt tryck vilket hjul det är eller blir det bara en varning så får man kolla själv vilket hjul det är lågt tryck på?

Postat: mån feb 17, 2020 5:42 am
av davve d
FordPutte skrev:Ok tackar. Så man kan flytta runt hjulen hur man vill som tidigare? Ex höger bak till höger fram? Varnar den vid lågt tryck vilket hjul det är eller blir det bara en varning så får man kolla själv vilket hjul det är lågt tryck på?
Det är bara att flytta runt hjulen som du vill och som du gjort tidigare. Vet faktiskt inte om den varnar för lågt tryck generellt eller specifikt hjul, har aldrig fått upp varningen.

Postat: mån feb 17, 2020 1:06 pm
av Keller
Du måste initiera om dom om du vill få rätt position på dom.
Dom är programmerade som hb, vb osv så sätter du hb på hf position och får lågt däcktryck så vet inte bilen att det är flyttat och registerar då tyckförändringen på den position som hjulet är programmerat på. Dvs hb när du fått förlusten hf egentligen.

Om det går att göra i meny vågar jag inte svara på då vi initierar med handdator.

Postat: mån feb 17, 2020 1:07 pm
av Keller
davve d skrev:Det är bara att flytta runt hjulen som du vill och som du gjort tidigare. Vet faktiskt inte om den varnar för lågt tryck generellt eller specifikt hjul, har aldrig fått upp varningen.
Den varnar för specifikt hjul.
Den som mäter rullomkrets, dvs utan tpms, varnar generellt så man får själv kolla vilket hjul som har lite luft.

Postat: mån feb 17, 2020 3:56 pm
av davve d
Keller skrev:Den varnar för specifikt hjul.
Den som mäter rullomkrets, dvs utan tpms, varnar generellt så man får själv kolla vilket hjul som har lite luft.
Kanon:thumbsup:

Har aldrig råkat ut för lågt däcktryck. Ställer om trycket varje gång jag skiftar säsongshjul eller monterar R-hjulen.

Postat: mån feb 17, 2020 5:25 pm
av FordPutte
Aha. Sensorerna är proggade vid montering vilken position dom ska sitta på.. Det går alltså att flyttar runt hjulen utan felkoder!? men vid tryckförlust så får man kolla själv vilket hjul...

Postat: mån feb 17, 2020 5:42 pm
av davve d
FordPutte skrev:Aha. Sensorerna är proggade vid montering vilken position dom ska sitta på.. Det går alltså att flyttar runt hjulen utan felkoder!? men vid tryckförlust så får man kolla själv vilket hjul...
Korrekt

Postat: mån feb 17, 2020 9:38 pm
av FordPutte
Toppensvar