obd till forscan

Tekniska diskussioner om bilar, motorer och andra relaterade prylar.
volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

tips på obd dongel eller bt som fungerar med forscan.

köpte en elm327 [ford] fungerar ok men många funktioner uteblir bl.a nollställa batteribyte.

Användarvisningsbild
therealpinto
Legend
Inlägg: 10552
Blev medlem: sön jul 27, 2003 9:08 pm
Namn: Gustaf Ulander
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga ST-Line, Mach-E LR AWD, Sierra 2.9, inte XR4x4 (snyft!)
Ort: Kåge, Norrland
Medlemsnummer: 37
Kontakt:

Re: obd till forscan

Inlägg av therealpinto »

Det man brukar rekommendera är ju en med kabel (USB) och så behöver den ju vara modifierad med switch för HS/MS Can.

Den här använder väl flera personer;
https://www.runns.se/felkodslasare/felk ... 90QAvD_BwE

Gustaf
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost

volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

Re: obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

tackar beställlt nu...

har ni ändrat/uppdaterat nånting med forscan?

Användarvisningsbild
therealpinto
Legend
Inlägg: 10552
Blev medlem: sön jul 27, 2003 9:08 pm
Namn: Gustaf Ulander
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga ST-Line, Mach-E LR AWD, Sierra 2.9, inte XR4x4 (snyft!)
Ort: Kåge, Norrland
Medlemsnummer: 37
Kontakt:

Re: obd till forscan

Inlägg av therealpinto »

Jag har pysslat en del, min erfarenhet är att det fungerar bra om man följer instruktionerna (som inte alltid är solklara) men också att man nog ska vara lite försiktig med vad man ändrar så man inte ställer till det för sig. Det går ju att "bricka" bilen om man är oförsiktig.

Gustaf
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost

volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

Re: obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

fått hem elm327 usb...men får inte igång den...datorn kan inte hitta eller installera drivrutin...verkar vara så för dom flesta läst olika ställen...nån här som vet hur man går till väga ??

eller ska man köpa dyrare men rekommderade av forscan ist?

Användarvisningsbild
therealpinto
Legend
Inlägg: 10552
Blev medlem: sön jul 27, 2003 9:08 pm
Namn: Gustaf Ulander
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga ST-Line, Mach-E LR AWD, Sierra 2.9, inte XR4x4 (snyft!)
Ort: Kåge, Norrland
Medlemsnummer: 37
Kontakt:

Re: obd till forscan

Inlägg av therealpinto »

Jag har inte haft de problemen så jag har inget bra svar...men kontakta den du köpt av och se om de har drivrutiner kanske?

Gustaf
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost

Användarvisningsbild
MalZon
Legend
Inlägg: 7059
Blev medlem: tis aug 17, 2004 10:00 am
Namn: Jonas Malm
Kör: Sierra Cosworth 4x4, Kuga TDCI, P100, Taunus GXL
Ort: Rottne
Medlemsnummer: 79
Kontakt:

Re: obd till forscan

Inlägg av MalZon »

Tror det är exakt sån som Gustav länkar till som jag har och den funkar med ForScan. Doch tror jag att det är Windows 7 på den laptopen jag har den till.
FORD CLUB SWEDEN – Styrelseledamot - Moderator

[ 60fot: 1,69s 201m: 7,04s - 168,80km 402m: 10,78s - 214,88km ]
[ #550whp Cosworth - Taunus V6 ]-[ @MalZonCossie - Bilpedanten.com ]

"Quote: Ah yes. What i meant to say was - boost rules, but breaks things"

volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

Re: obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

japp köpte på runns ...dom hade inga drivrutiner.

har w7 med. dock med vida i med [volvo felkodsprogram]


ska prova ett tag till se om man får den funka.

volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

Re: obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

therealpinto skrev:
fre sep 30, 2022 7:45 am
Jag har inte haft de problemen så jag har inget bra svar...men kontakta den du köpt av och se om de har drivrutiner kanske?

Gustaf



fick du med drivrutiner på cd skiva eller liknande?

köpte du på runns?

Användarvisningsbild
therealpinto
Legend
Inlägg: 10552
Blev medlem: sön jul 27, 2003 9:08 pm
Namn: Gustaf Ulander
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga ST-Line, Mach-E LR AWD, Sierra 2.9, inte XR4x4 (snyft!)
Ort: Kåge, Norrland
Medlemsnummer: 37
Kontakt:

Re: obd till forscan

Inlägg av therealpinto »

Jag köpte långt tidigare, innan Runns hade. Men om man googlar på drivrutiner till Elm 327 så får man rätt många träffar, jag skulle prova mig fram lite...

Gustaf
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost

volvov70n
Veteran
Inlägg: 152
Blev medlem: mån jun 04, 2018 7:47 pm
Namn: toni t
Kör: volvo
Ort: Skövde

Re: obd till forscan

Inlägg av volvov70n »

köpte mej en dongel rekommenderad av forscan men

Problem med att nollställa batteribytet med forscan och usb dongel. [ vgate fs ]
har licens gratis 2 månader.
men står " Service procedure not supported"

nån som har lösning?

många säger dra ur kabeln för övervakningen att den laddar hela tiden men funkat bra för mej som den är nu. men kan man ändra nåt i forscan hur den laddar? ändra hur mkt den skall ladda m.m ?
byta även typ av batteri bytte till något större 85ah/800

Skriv svar