Byte av ventitryckare

Oliven

Byte av ventitryckare

Inlägg av Oliven »

Demontering
-Börja med att nolla motorn (Bild 5) och sedan plocka bort kamremskåpan och tändkablar. Magnecor kablarna e bra eftersom de redan är numererade :)
-Sedan släppte jag kamremmen och efter de togs ventilkåpan bort. Plockar ur tändstiften också, återkommer till detta senare.
-Sedan börjar jag släppa muttrarna till överfallen lite i taget. Radar upp allting i ordning på ett bord. Sedan lyfts kammarna ur rakt upp med dreven på.
-Eftersom det ska i nya lyftare så tas de gamla ur me polygrip, inte så noga då. Annars så kan man använda sig av en liten sugpropp.

Montering
-Badar de nya tryckarna i en liten burk med olja innan montering. När alla är monterade så häller ja på lite olja på alla tryckarna.
-Sedan läggs kammarna i igen och överfallen monteras i samma ordning som de satt innan. Sedan droga ja muttrarna lite i taget och det sista enligt moment.
-Efter de så tillbaka me ventilkåpan och kamremmen. Kollade så alla punkterna va nollade.
-Kör runt motorn med startmotorn i 3*20 sec utan stift, bränsle o tändning inkopplat för att få runt olja överallt. Sätt tillbaka de sista bitarna och starta på riktigt så ska de förhoppningsvis va lite tystare i maskin. :)

Åtdragningsmoment
Ventilkåpa 10-15Nm
Överfallen till kamaxeln (M6) 8-10Nm
Överfallen till kamaxeln (M8) 19-23Nm
Tändstift 28-33Nm
Spännrulle till kamrem 40-48Nm
Bilagor
5.jpg
DSC01196.jpg
DSC01195.jpg
DSC01191.jpg
DSC01186.jpg

Låst