Sida 1 av 1

Byte av kuggsegment (koppling) på Sierra! (BILDER)

Postat: ons jul 19, 2006 5:15 pm
av cossiehenke
Hej
Såhär gick jag tillväga:

Axeln som kopplingpedalen och bromspedalen sitter på är fastsatt till vänster om kopplingspedalen med en låsring längst ut på axeln.
Axeln går igenom en plåt som sitter fastskruvad i torpedväggen, plåten hänger ner i fotutrymmet till vänster om pedalerna i färdriktiningen.

1, Tag bort låsringen som håller axeln.

2, Lossa de 2 muttrarna som håller "plåten" (håller uppe axeln) på plats. Dessa muttrar sitter rakt uppåt där du har fötterna. De är 13mm och de sitter fast i typ pinnbultar.

3, Lossa hela pedalstället. Det sitter i 3st 17mm muttrar in mot torpedväggen samt 1st skruv (13mm) rakt uppåt framför (bakåt i färdriktningen) pedalerna.
Man behöver inte ta bort dem utan lossa dem så de sitter kvar längst ut.

4, "Jucka" lite försiktigt på pedalstället tills axeln lossnar från plåten där låsringen satt.

5, Peta upp pinnbultarna (där det satt 13mm muttrar), efter det ska man kunna vrida ner hela pedalstället en bit såpass att man kan dra av kopplingspedalen.. Kan vara en fördel att man lossar kopplingswiren nere på lådan, vet dock inte om det är ett måste!

6, Det är trångt och man får lirka en hel del. Det går om man har lite tålamod. På varje sida av kopplingpedalen sitter det en styrning i plast (röd) som man ska vara lite försiktig med när man monterar/demonterar, viktigt att de hamnar på rätt plats när man sätter tillbaka pedalen!

För montering så gör allt i omvänd ordning!
Kan eventuellt underlätta att man skruvar ur förarstolen så man får bättre plats att ligga och skruva, men det beror på hur vig man är! ;)

/ Henke

Postat: ons jul 19, 2006 5:18 pm
av cossiehenke
Här kommer lite bilder:
Bild 1, Plåten på sidan samt muttrarna/pinnbultarna (13mm) som håller plåten. Även änden på axeln syns med spåret där låsringen satt.

Bild 2, Bättre bild på pinnbultarna samt änden på stången

Bild 3, Skruven (13mm) som sitter rakt upp i fothuset ungefär som håller pedalstället. Man ser även bromsljuskontakten (brytaren till pedalen).

Postat: ons jul 19, 2006 5:26 pm
av cossiehenke
Mera bilder:

Bild 1, Översta (mot torpedväggen) muttern (17mm) som håller pedalstället.

Bild 2, De nedre muttrarna (17mm) som håller pedalstället.